GEHEUGEN- PROBLEMEN ? klikken a.u.b..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Advertisements

Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
oenologiekennis testen. Klik op het gekozen antwoord.
Door de huisarts van mevrouw Y werd ik benaderd als 2de SCEN-arts. De eerste had een negatief advies gegeven wegens haar wilsonbekwaamheid. Hij.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
die niet om jou zou huilen.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Thema 4 Les 6a Herinneringen
Toegankelijkheidsquiz
Het geheugen “Een dag om niet (meer) te vergeten. Over het lerend vermogen van mensen met dementie” Leuven, 15/6/2012 Janssens Anneleen, Expertisecentrum.
Euthanasie en dementie
Godsdienst 1.
Verbanden en signaalwoorden in een tekst
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
De verdwenen steen.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
ontvangen pps van Betsy
Leiderschap en zelfbedrog:
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Euripides Medea 1e epeisodion
De oudere 60+.
Dit is een serieuze test, Ga op je gemak ervoor zitten en zet de hersentjes in neutrale stand.
Aan alle gepensioneerden en aan hen die het spoedig worden... Klikken!
WIJ ZULLEN VOOR ALTIJD VRIENDEN ZIJN ...
VOEDINGSDESKUNDIGEN;
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Een werkstuk maken.
Deel 3 Paneldiscussie. Krijgt de christelijke invalshoek voldoende aandacht in de medische zorg? Lieverse: Christenen zijn als minderheid vaak bang om.
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Aan alle gepensioneerden en aan hen die het spoedig worden ...
De dia’s volgen bij muisklik
Iemand die alles van je weet en toch van je houdt.
Voor U? Nee voor ONS! " Ons vlugge leven ".
Aan alle gepensioneerden en aan hen die het spoedig worden ...
Een teek? Pak 'm beet! 13 april 2017.
Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maladie de Crohn et colite ulcéreuse Onderzoek bij het publiek Enquête auprès du grand public.
Informatie voor cliëntondersteuners Wmo. Inhoud 1.Cijfers en feiten. 2.Wat is vergeetachtigheid en wat is dementie? 3.Hoe herken ik dementie? 4.Verschillende.
Bewegen en gezondheid Bruno Reynders. Gezondheid  WHO 2011 : Gezondheid is het vermogen van mensen zich aan te passen en eigen regie te voeren, in.
Handelingen 21:10-14 geboeid door de Geest geboeid door de Geest 1) Paulus wordt letterlijk geboeid: hij lijdt om Christus' wil.
Er zijn momenten in je leven waarin je iemand zo kunt missen
De Ziekte van Huntington
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
DEMENTIE.
Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.
Job en zijn 3 vrienden deel 2. Stilte bij het begin « Zeven dagen en zeven nachten bleven ze naast hem op de grond zitten zonder iets tegen hem te zeggen,
Dementie en een verstandelijke beperking
Bron: raadpleging
NIEUWE ARBEIDSOVEREENKOMST
Levenstestament Voor religieuzen.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Aan alle gepensioneerden en aan hen die het spoedig worden ...
DEMENTIE.
VERWACHTINGSDIENST….
VOEDINGSDESKUNDIGEN;
Algemene beschrijving van de toepassing
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
INFORMATIE OVER VERGEETACHTIGHEID EN DEMENTIE
Studie vaardigheden Thema 3: Jouw brein.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
DEMENTIE.
Deze dia’s schakelen automatisch door
Wat heb je nodig: Pen en papier en een fototoestel.
Dementie Nabij zijn.
Slaap-waakstoornissen…
Oorcheck op het mbo 1 Over gehoor en gehoorschade
Tijdige diagnostiek als speerpunt voor de start van ondersteuning en hulp Yolande Pijnenburg, neuroloog Vumc Alzheimercentrum en Marco Blom, adjunct-directeur.
zoek de q in deze rijen. Je mag de cursor niet gebruiken.
Lespakket Dementievriendelijk
Transcript van de presentatie:

GEHEUGEN- PROBLEMEN ? klikken a.u.b.

Professor Bruno Dubois is directeur van het “Institut de la Mémoire et de la Maladie d' Alzheimer (IMMA)” aan het Pitié-Salpêtrière ziekenhuis in Paris.

Sinds enige tijd ... 1. Vergeet ik familienamen ... 2. Herinner ik mij niet waar ik bepaalde zaken gelegd heb ... 3. Weet ik niet meer wat ik ging zeggen ... Vroeger was ik bang dat het een begin van Alzheimer was maar nu, nadat ik volgende tekst gelezen heb, ben ik gerustgesteld : “Wanneer iemand BESEFT dat hij geheugenproblemen heeft, is het zeker geen Alzheimer.”

Het betreft alleen een tijdelijk geheugenverlies Het betreft alleen een tijdelijk geheugenverlies. Meer dan de helft van de mensen van 60 jaar en ouder vertonen zekere symptomen die eerder te wijten zijn aan de leeftijd dan aan de ziekte. Het komt veel voor dat personen van 60 jaar en ouder er over klagen dat hun geheugen hen in de steek laat : alle informatie bevindt zich in de hersenen maar het is de “processor” die in gebreke blijft.

De meest voorkomende gevallen zijn : het vergeten van iemands naam, het naar een plaats in huis gaan en niet meer weten wat men er ging doen, zich de naam van een film of van een acteur/actrice niet meer herinneren, moeten zoeken naar zijn bril of sleutels, enz … Na hun 60ste kampen de meeste mensen met die problemen, wat er op wijst dat het hier geen ziekte betreft maar een kenmerk dat te wijten is aan het verstrijken der jaren.

Veel mensen zijn hierover bezorgd. Vandaar het belang van wat volgt : “Zij die er zich van bewust zijn dat zij lijden aan deze vorm van geheugenverlies zijn zij die geen ernstige geheugenproblemen hebben terwijl diegenen die lijden aan een ziekte, waaronder Alzheimer, het niet beseffen.”

Nu volgt er een neurologische test. Professor Bruno Dubois verzekert de meerderheid van de mensen die bezorgd zijn om hun vergeetachtigheid dat  “Hoe meer men klaagt over geheugenverlies, hoe kleiner de kans is dat men aan een geheugenziekte lijdt.” Nu volgt er een neurologische test.   Gebruik alleen je ogen !

1 Zoek de C in onderstaand raster.   OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOO

2 Als je de C gevonden hebt,   zoek dan nu de 6. 99999999999999999999999999999999999999999999999 69999999999999999999999999999999999999999999999

3 Vind nu de N hieronder.   Opgelet, dit is iets moeilijker ! MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM Als je deze drie testen zonder problemen gedaan hebt, mag je je jaarlijks bezoek aan de neuroloog annuleren. Je hersenen zijn in perfecte staat ! Je bent nog ver verwijderd van de ziekte van Alzheimer. Stuur dit door zodat je ook anderen kan geruststellen.