Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

De beloning van de dwerg
… en wat wil Jezus van jou?
De doop en de dood Lazarus ….
Voor intelligente vrouwen
Zingen Vers 1 Met Mozes zijn wij meegegaan, omdat de Heer ons riep.
Voor intelligente vrouwen Een echtpaar ging een weekendje weg.
Markus En in vele dergelijke gelijkenissen sprak Hij het woord tot hen, naardat zij het konden horen, 1 Op die dag ging Jezus het huis uit.
Serie: Kom Hoger. 1 Korintiërs 2: 14 Doch een ongeestelijk mens aanvaardt niet hetgeen van de Geest Gods is, want het is hem dwaasheid en hij kan het.
Godsdienst 1 1.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Jezus roept de leerlingen
1. Godsvreze > godsvrucht > Duits: furcht = vreze ~ Engels: frighten = bang maken 2.
Marloes Waterschoot Klas 3D
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
Witte donderdag.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Welkom en Afkondigingen > ♪139:1,2 ♪139:4,5 ✝ JONA 1 ♪654 : 1,2 ✡Verkondiging ♪531:1,3 ♪654:4,5 ✡ Viering H.A. ♬OPW:249 ♪474:1,2,3.
20 februari 1965.
Bang zijn voor God! Zingen: OTH OTH 120.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Help ! Het stormt !!. Help ! Het stormt !! I. Inleiding: Statement: angst=reëel Nu het verhaal van de storm op het meer: de realiteit van angst Mattheus.
Het verhaal van Pasen.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Marcus 1:29-39.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Bouwen Matteüs 7: Jezus zei: “Luister naar mijn woorden en doe wat ik vraag. Dan lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige.
Luister goed… Opdracht:
De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Les 12 Waar het hart vol van is…
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Les 3 De Bijbelschrijvers
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
1 – Jouw vragen.
Voor intelligente vrouwen
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Regenwolk In het verhaal van vandaag gaat het over twee huizen. Het lijkt erop of dat ze allebei stevig staan, maar dan komen er dikke wolken aan met.
Vlieger in de wind Marcus 4:37
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Storm in een fles Proefje:
Bootje maken Opdracht:
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Lopen over water n.a.v. Joh. 6:16-21
Storm in een fles Proefje:
Lopen op het water.
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Marcus 4: Het was avond. Jezus zei tegen zijn leerlingen:
Transcript van de presentatie:

Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen weg, terwijl de mensen achterbleven bij het meer. Er gingen ook nog andere boten mee. Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op een kussen te slapen. De leerlingen riepen: ‘Meester, word wakker! Doe toch iets, straks verdrinken we!’ Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water werd helemaal rustig. Jezus zei tegen de leerlingen: ‘Waarom waren jullie zo bang? Hebben jullie nog steeds geen geloof in mij?’ De leerlingen schrokken en waren diep onder de indruk. Ze zeiden tegen elkaar: ‘Zelfs de wind en het water doen wat hij zegt. Wie is deze man?’…” Opdracht: Bouw een grote, stevige boot van kartonnen dozen! Om door te praten: 1. Wat gebeurt er in de boot in het verhaal van vandaag? 2. Hoe stevig je boot ook is, een storm kan je overkomen... Ook wij kunnen het goed voor elkaar hebben, en opeens overkomt je iets moeilijks. Herken jij dat? Hoe ga jij daar mee om?