Midwinter & chanoeka 25 december 2016 Zoetermeer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Godsdienst.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Ik leg mijn leven af.
God en ons.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Verlangen naar licht.
Filmpje van de goede herder al gezien?
Zondag 11 HC Franeker 28 maart 2010
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Laatste advent - zondag 21 december
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Een voorbeeld dat navolging verdient
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
de verheerlijking op de berg
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
26 november 2015 Bodegraven. terugblik  3:10-11 het gesprek met "de leraar van Israël" stuit reeds op onbegrip over "de aardse dingen";  'wedergeboorte'
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Welkom Voorganger: DS. H.O. Ter Beek Ouderling van dienst:
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Waarom blindgeboren? 8 januari 2017 Zoetermeer.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Het Evangelie naar JOHANNES studie 26 4 mei 2017 Bodegraven.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2016 Bodegraven.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 28 7 september 2017 Bodegraven.
Jezus is de goede Herder
Het Evangelie naar JOHANNES studie 21 5 januari 2017 Bodegraven.
Het Evangelie naar JOHANNES studie september 2017 Bodegraven.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 20 1 december 2016 Bodegraven.
23 april 2017 The day after Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Wat geven we kinderen mee?
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
Wat doen we? Joh 11:
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Les 3 Geloven in Allah Wat doe ik hier vandaag?
Het Evangelie naar JOHANNES studie oktober 2017 Bodegraven.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Het Evangelie naar JOHANNES studie november 2017 Bodegraven.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Het Evangelie naar JOHANNES studie januari 2018 Bodegraven.
broodkruimels van de tafel
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Johannes 7:1-24 Het ongeloof van Jezus’ broeders
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Jezus is een bijzondere Leermeester
Prediking zondag 16 september 2018
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Esplanade vd Moskeeën (Tempel)
Transcript van de presentatie:

midwinter & chanoeka 25 december 2016 Zoetermeer

22 Toen kwam het Vernieuwingsfeest te Jeruzalem; het was winter. Johannes 10 22 Toen kwam het Vernieuwingsfeest te Jeruzalem; het was winter. > herinwijding van de tempel Hebr. Chanoeka Chak Ha-or = feest van het licht

gestileerde amandelboom

chanoeka kandelaar verwijzend naar acht dagen

22 Toen kwam het Vernieuwingsfeest te Jeruzalem; het was winter. Johannes 10 22 Toen kwam het Vernieuwingsfeest te Jeruzalem; het was winter. 25 kislev = ± december de tijd rond de zonnewende

Licht... temidden van de duisternis

Leven... temidden van de dood

23 En Jezus wandelde in de tempel, in de zuilengang van Salomo. Johannes 10 23 En Jezus wandelde in de tempel, in de zuilengang van Salomo. type van Christus' tegenwoordige positie: in de wereld winter: koud en donker Jezus is in het heiligdom (boven) dáár is Hij "het licht des levens"

23 En Jezus wandelde in de tempel, in de zuilengang van Salomo. Johannes 10 23 En Jezus wandelde in de tempel, in de zuilengang van Salomo. zuilen verwijzen naar... de zoon van David de vredevorst

24 De Joden dan omringden Hem en zeiden tot Hem: Johannes 10 24 De Joden dan omringden Hem en zeiden tot Hem: Hoelang houdt U onze ziel nog in spanning? Indien U de Christus bent, zeg het ons ronduit.

24 De Joden dan omringden Hem en zeiden tot Hem: Johannes 10 24 De Joden dan omringden Hem en zeiden tot Hem: Hoelang houdt U onze ziel nog in spanning? Indien U de Christus bent, zeg het ons ronduit. Christus houdt zich verborgen Matteüs 16:20 Toen verbood Hij met nadruk zijn discipelen aan iemand te zeggen: Hij is de Christus.

Ik heb het jullie gezegd en jullie geloven het niet; Johannes 10 25 Jezus antwoordde hun: Ik heb het jullie gezegd en jullie geloven het niet; de werken, die Ik doe in de naam van mijn Vaders, die getuigen van Mij; = de Joden (10:24)

Ik heb het jullie gezegd en jullie geloven niet; de werken, die Ik doe Johannes 10 25 Jezus antwoordde hun: Ik heb het jullie gezegd en jullie geloven niet; de werken, die Ik doe in de naam van mijn Vaders, die getuigen van Mij; > de zes voorafgaande tekenen in Johannes

26 maar jullie geloven niet, omdat jullie niet van mijn schapen zijn. Johannes 10 26 maar jullie geloven niet, omdat jullie niet van mijn schapen zijn.

27 Mijn schapen horen naar mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij, Johannes 10 27 Mijn schapen horen naar mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij, ook die "niet van deze stal" zijn (10:16)

28 en Ik geef hun eeuw-ig leven en zij zullen voorzeker Johannes 10 28 en Ik geef hun eeuw-ig leven en zij zullen voorzeker niet verloren gaan tot in de eeuw en niemand zal ze uit mijn hand roven. = het kennen van de enige waarachtige God en Jezus Christus die Hij gezonden heeft (17:3)

28 en Ik geef hun eeuwig leven en zij zullen voorzeker Johannes 10 28 en Ik geef hun eeuwig leven en zij zullen voorzeker niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit mijn hand roven.