HACCP.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Thema HACCP
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants
Voorbeeld kant & klaar Haccp plan
Salmonella.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Thema HACCP
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Adviesrapport Restaurant keuken.
Voedselhygiene.
Chineese restaurants onhygiënisch
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
Hygiëne 2.
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Levensmiddelen hygiëne
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Onderwerpen presentatie
Kwaliteitsgerichte Tracking and Tracing Case: Aardbeien.
Goederenverwerking H20 Milieu Manager Handel.
HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100
Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
KAM H3 Milieu Logistiek teamleider.
Strand paviljoen in amsterdam.. Wat is De Voedsel en Warenutoriteit? (NVWA) is een Nederland agenstchap dat bij bedrijven en instellingen moeten opletten.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Onhygiënisch werken.
Hygiëne in de keuken.
Beheer veterinaire apotheek
Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet.
Welkom bij de KWV ‘Loosdrecht’ Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian 1.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
HACCP.
Leskaart GFT Uitleg Bacteriën
HACCP.
Schaarste en voedselverspilling
Hygiëne en gezondheid Lesboek de Jonge.
Waarom wordt er eten verspild?
Voeding op school Davgos - Ingrid Molein.
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Verpakking friet ontwerpen
De spijsvertering BLOKBOEK NATUUR – LES 7.
Veilig en verantwoord werken
Conserveren = langer houdbaar maken
Infectie en ontsteking
Schaarste en voedselverspilling
Voel je wel in je vel !.
Ziekte verloop 2.3 en
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Voedsel bereiden.
Wat staat er op een etiket?
HACCP.
Transcript van de presentatie:

HACCP

Oorzaken van besmetting Micro-Biologische bederf: niet met het blote oog te zien Bacteriën Schimmels (gisten)

Schimmels Gisten Bacteriën

Hazard Analysis and Critical Control points HACCP = een voedselveiligheidssysteem Van elke fase in de productie brengt het bedrijf in kaart wat er fout kan gaan en hoe dit kan worden voorkomen.

Wat valt onder HACCP? persoonlijke hygiëne

bedrijfshygiëne

dagelijks schoonmaakplan: wat wanneer hoe

Persoonlijke hygiëne Schoon materiaal Alles afdekken en coderen Aparte plaatsen in de koeling Schalen niet aanvullen Goed wassen rauw product Proeflepel Voedsel retour of gevallen weggooien Ongebruikt materiaal eerst afwassen Schoonmaken Verboden toegang voor onbevoegden

voorkom kruisbesmetting

controles: temperatuur vervuiling

controles noteren

coderen op datum

KOELKAST Bewaarcondities Koelkast temperatuur 4ºC. dezelfde indeling : zodat je altijd weet waar je iets terug kunt vinden Bewaar producten in de originele verpakking of dek het af (tegen uitdrogen of bederf door m.o.) Coderen en TGT Restjes maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Warme gerechten eerst goed afkoelen, voordat je ze in de koelkast zet. Etensresten die langer dan 2 uur buiten de koelkast hebben gestaan, kun je beter niet meer eten. Dus bederfelijke producten snel terug in de koelkast Rauwe producten zet je onderin de koelkast, boven de groentelades, daar is het het koudst. KOELKAST

Voorraadkast Bewaar je voorraad eten zoveel mogelijk op een vaste plek. Fifo regel Sommige producten kun je na de houdbaarheidsdatum gerust nog eten of hebben geen THT Zet non food producten (zoals schoonmaakmiddelen) apart van voedingsproducten.

Vriezer Gebruik een gesloten bakje of diepvrieszak en voorzie het van de naam en invriesdatum. Verleng de houdbaarheid van groenten: kook ze eerst kort: blancheren M.o vermenigvuldigen zich heel langzaam, als de temperatuur laag blijft. De meeste producten kan je ongeveer 3 maanden invriezen zonder kwaliteitsverlies. maar brood veel korter (4 weken) en vlees veel langer (12 maanden).