Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
O P EEN ZEKERE DAG STOND J EZUS AAN DE OEVER VAN HET MEER VAN G ENNÉSARET, TERWIJL DE MENSEN OP H EM AANDRONGEN OM HET WOORD G ODS TE HOREN.
vijf broden en twee vissen
Tussen Pasen en Pinksteren.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Godsdienst.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Bij het kolenvuur Johannes
Simon de visser wordt herdersknecht van de Heer
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Jezus roept de leerlingen
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een relatie met God Hoe dan?.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Zondag 31 augustus 2014 morgendienst. Hartelijk welkom in deze dienst Voorganger:ds. A.G. van der Heijden Ouderling:Cors Visser Organist:Krijn van Veen.
Vierde zondag van de veertigdagentijd zondag 15 maart 2015 Laetare ‘verheug u’ Psalm 23 De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Johannes 6:
Witte donderdag.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Het postscriptum van Johannes Tot geloof op hun woord VISSEN, VANGEN, VIEREN.
Ook Thomas niet zien toch geloven
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Liturgie ♪ 138:1,2,4 ♫ KND Voor we gaan ♪ 67:1,2 ♪ 314:1,2,3 ✝ LUC5:1-11 ♪ 317:1,2,3 ▶ Visloze Vissers ♪ 513:1,2,3 ♪ 838:1,3,4 Zondag 7 februari 2016.
 Tussen Twijfel en Toekomst “Volg Mij”.  Het begin Laat na de sabbat, toen het licht begon te worden op de eerste dag van de week, kwamen Maria Magdalena.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Exodus 15: Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Witte Donderdag.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het verhaal van Pasen.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Les 12 Waar het hart vol van is…
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Les 3 De Bijbelschrijvers
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Les 12 Genezing en bevrijding
Matteus 27: Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.
1 – Jouw vragen.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Welkom in deze kerkdienst
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
DELEN.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Heb je je boot verlaten?.
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
Muziek: “Pasen” J.S.Bach
Marcus 4: Het was avond. Jezus zei tegen zijn leerlingen:
Transcript van de presentatie:

Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar. Ze waren bij het meer van Tiberias. Petrus zei: ‘Ik ga vissen.’ De anderen zeiden: ‘Wij gaan met je mee.’

Johannes 21: 1-17 Ze vertrokken met de boot om te gaan vissen. Maar die hele nacht vingen ze niets.

Johannes 21: 1-17 Toen het al ochtend werd, stond Jezus bij het meer. De leerlingen wisten niet dat hij het was. Jezus riep tegen hen: ‘Jongens, hebben jullie een visje voor me?’

Johannes 21: 1-17 Ze antwoordden: ‘Nee!’ Toen zei Jezus: ‘Gooi het visnet dan uit aan de andere kant van de boot, dan zullen jullie wel wat vangen!’ Dat deden ze.

Johannes zei tegen Petrus: ‘Het is Jezus!’ Toen zat het visnet zo vol met vissen, dat ze het niet meer aan boord konden trekken. Johannes zei tegen Petrus: ‘Het is Jezus!’ Toen zat het visnet zo vol met vissen, dat ze het niet meer aan boord konden trekken. Johannes zei tegen Petrus: ‘Het is Jezus!’ Johannes 21: 1-17 Toen zat het visnet zo vol met vissen, dat ze het niet meer aan boord konden trekken. Johannes zei tegen Petrus: ‘Het is Jezus!’

Johannes 21: 1-17 Petrus sprong in het water. De andere leerlingen gingen met de boot naar het land. Ze waren er niet ver vandaan.

Johannes 21: 1-17 Ze sleepten het visnet met de vissen achter de boot mee. Toen de leerlingen aan land kwamen, zagen ze een vuurtje branden. Er lag een vis op het vuur, en er was ook brood. Jezus zei tegen hen: ‘Haal een paar vissen die jullie gevangen hebben.’

Johannes 21: 1-17 Petrus klom in de boot en trok het visnet op het land. Het net zat helemaal vol, met 153 grote vissen. En toch scheurde het niet.

Johannes 21: 1-17 Toen zei Jezus tegen de leerlingen: ‘Kom wat eten!’ Jezus pakte het brood en deelde het aan de leerlingen uit. En de vis ook. Dat was al de derde keer dat de leerlingen Jezus zagen nadat hij was opgestaan uit de dood.

Johannes 21: 1-17 Na het eten zei Jezus tegen Petrus: ‘Houd je van mij, meer dan de andere leerlingen?’ Petrus antwoordde: ‘Ja Heer, u weet dat ik van u houd.’ Toen zei Jezus: ‘Zorg dan goed voor mijn mensen, zoals een herder voor zijn kudde zorgt.’

Johannes 21: 1-17 Voor de tweede keer vroeg Jezus: ‘Petrus, houd je van mij?’ Petrus antwoordde: ‘Ja Heer, u weet dat ik van u houd.’ Toen zei Jezus: ‘Pas dan goed op mijn mensen, zoals een herder op zijn schapen past.’

Johannes 21: 1-17 En voor de derde keer vroeg Jezus: ‘Petrus, houd je van mij?’ Petrus werd verdrietig, omdat Jezus het voor de derde keer vroeg. Hij zei: ‘Heer, u weet alles. U weet dat ik van u houd!’ Toen zei Jezus: ‘Zorg dan goed voor mijn mensen, zoals een herder voor zijn schapen zorgt.’