HACCP.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Madelaine Postma, Carlijn Beemsterboer & Lisa Rozema
Advertisements

GMP en HACCP in restaurants
GMP and HACCP in school restaurants
GMP and HACCP in restaurants
Thema HACCP
Werkoverleg Leidinggeven Blz. 95.
Keukenhygiëne.
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Localiseren en analyseren van incidenten bij lokale politiediensten N. Vyverman Flagis Studiedag ‘visie op veiligheid’ 8 oktober.
HACCP.
Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants
Voorbeeld kant & klaar Haccp plan
Door Nik Van Looy & Pieter Jan Proost
31 mei 2006Francesco Franchimon1 Lucht als Consumptie-artikel.
Thema HACCP
BASISHYGIËNE EN ISOLATIE BELEID
Hoofdstuk 4, Interactieve marketing
BACTERIËN.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Wat zijn microben?.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Inleiding Dierziektes Oplossing Keurmerk Afronding.
Adviesrapport Restaurant keuken.
Wettelijke verplichtingen inzake milieu en andere vergunningen
Voedselhygiene.
HACCP in eipakstation Cursus HACCP november 2014 Thielen Consult BV
HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013 Thielen Consult BV
Levensmiddelen hygiëne
Opstellen van een praktijkgericht HACCP handboek
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Vakleer L. van der Meer Veiligheid Vakleer L. van der Meer.
Onderwerpen presentatie
Goederenverwerking H20 Milieu Manager Handel.
HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100
Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
KAM H3 Milieu Logistiek teamleider.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Thema groeiomstandigheden
Hoofdstuk 6 Service.
Leskaart GFT Uitleg Schimmels
 Koe is basis voor de economie van het bedrijf  Duurzaamheid verlaagt de kostprijs  Economisch optimale leeftijd is hoger dan leeftijd bij afvoer 
Casus 1 Hygiëne - infectie.
Noorderpoort Medische Kennis
HACCP.
Leskaart GFT Uitleg Bacteriën
Thema 1. Inleiding in de biologie.
Vragen vooraf naar aanleiding van het huiswerk
Leefomgeving leerjaar 1
Inleiding Bijgesteld Infectieziekten Inleiding Bijgesteld
Noorderpoort Medische Kennis
Huisvesting en Hygiëne
Voeding op school Davgos - Ingrid Molein.
HACCP.
Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.
Wat zijn microben?.
Pijn.
Veilig en verantwoord werken
Infectie en ontsteking
Supermarkt Voedselveiligheid.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Les 4 Gezondheid en gedrag.
Quiz over [uw onderwerp]
Logistieke kwaliteitsprocessen
Practicum bacteriën en schimmels.
HACCP.
Transcript van de presentatie:

HACCP

Oorzaken van besmetting Micro-Biologische bederf: niet met het blote oog te zien Bacteriën Schimmels (gisten)

Schimmels Gisten Bacteriën

De geschiedenis HACCP is afkomstig uit de ruimtevaart Is in 1995 ingevoerd in Nederland H = Hazard = Gevaar A = Analyse = Analyse / studie C = Critical = Kritisch C = Control = Controle / beheer P = Point = Punt

Hazard Analysis and Critical Control points HACCP = een voedselveiligheidssysteem Van elke fase in de productie brengt het bedrijf in kaart wat er fout kan gaan en hoe dit kan worden voorkomen.

Wat valt onder HACCP?

voorkom kruisbesmetting

controles: temperatuur vervuiling

controles noteren

dagelijks schoonmaakplan: wat wanneer hoe

coderen op datum