Wat zijn constante kosten? Wat zijn variabele kosten?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zelfstandig Leren Lezen
Advertisements

Break-even-analyse oftewel “quitte spelen”
20-03 Indelingen kosten.
EMZ2 H1 De functionele indeling
Marktvormen Economie.
Agenda  Les 13  wkn 13 2 e  hs 2.4 overige kosten  bestuderen tb 32 tm 47 maken 2.15 tm 2.20 (wb tm 84)
Kosten produceren - vervolg
Bedrijfseconomie Uitwerking opgave (pagina 396)
kosten break-even-analyse grafisch
gemiddeld & marginaal…
Totale Constante Kosten (TCK)
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Vandaag Nabespreking toets Crediteuren/debiteuren
Hoeveelheidsaanpassing II
Hoofdstuk 11 Kostenstructuur.
Goederenverwerking H24 Kwaliteit en kostenbeheersing Manager Handel.
Projectwijzer 1 H3 Kostprijs en kosten Middenkader Engineering.
H12 Kostencalculaties.
Alle kosten op een rij Kosten.
Constant of Variabel? Kosten.
Financiering en inkoop H5 Exploitatiebegroting Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
Stap 3; Constant of Variabel?
Stap 4 Direct of Indirect
Commercieel beleid en recht H9 Offertes Certificeerbare Eenheid Ondernemershap.
KAM H7 Kwaliteits(kosten) en kostenbeheersing Logistiek teamleider.
Financiering en inkoop H7 Break-even omzet Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
Financiering en inkoop
Break-even analyse Hoeveel moet ik minimaal produceren om geen verlies te maken?= p.
TO = P*Q TO = 8q TO = Totale opbrengst q = hoeveelheid 8 = de prijs qTO
Update 2011 Ellen van Kooten en Laila el Hannouchi Bedrijfseconomie voor de Horeca deel 1 Paragraaf 6.4.
E. v. Kooten / L. El Hannouchi 11 februari 2011 /© Bedrijfseconomie voor de horeca 4.1 t/m 4.4 Bedrijfseconomie Horeca deel 1 Hoofdstuk 4 Constante en.
Bedrijfseconomie voor de horeca deel t/m 4.6 Financieel Management Hoofdstuk 4 Bezettingsresultaat en bedrijfsresultaat.
LES 2 Huiswerk was: Werkbladen tot en met pagina 4 M&O hoofdstuk 9, opgave 1-2.
LES 3 Huiswerk was: Werkblad tot en met pagina 5 M&O boekje hoofdstuk 9, opgave
Hoofdstuk 9 M&O JUNI 2016 H3. Wat gaan we doen? - Hoofdstuk 9 M&O - Introductievragen - Uitleg / aantekeningen - Sommen maken.
Les 1. Wat voor les krijgen we nu? Tijdens de lessen over hoofdstuk 9, 10 en 11 krijg je op een andere manier les. Het doel is om je zelfstandigheid te.
Kostprijs berekening bij meerdere soorten producten: Heezen Pf 5.4
De optimale productiegrootte (bij een markt van volkomen concurrentie)
Constante kosten / variabele kosten. Ondernemer zijn Waarom ben je ondernemer? Om geld te kunnen verdienen. Voordat je kunt beginnen: Ga je:
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Hft 2 Totale Kosten TK MODULE MARKT.
verwarring begrippen omzet of winst
Hoofdstuk 11 De Break-Even Afzet (BEA) Les
Lesbrief Vervoer H 6.
Hoofdstuk 9 M&O + in groepjes Havo3 iPad.
Break-even-analyse oftewel “quitte spelen”
Samenvatting Lesbrief Vraag en aanbod
Omzet en inkoopwaarde.
eenheden variabele productiefactor (arbeid) productie in aantallen
Hoofdstuk 9 LES 3 Huiswerk was: Werkbladen tot en met pagina 6
Examenopgave Havo M&O opgave 3
Huiswerk: Hoofdstuk 11 m&o boek, opgave 1 Oefenopgave 2 (stencil)
MNO’s = TNO’s = transnationale ondernemingen Productiebedrijven
Break-Even Hoofdstuk 11 M&O.
H5 Kostencalculaties 5.1 t/m 5.3.
Hoofdstuk Break-evenpoint
Bedrijfseconomie H3 Break-even Junior accountmanager.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Hoofdstuk Kosten indelen
Commercieel beleid en recht
Financiering en inkoop
Financieel 1.
Hoofdstuk 9 LES 2 Huiswerk was: Werkbladen tot en met pagina 5
Vakman ondernemer – Financieel plan
Les 1 Huiswerk was: Maak bladzijde 3 van de werkbladen
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Afzet is hetzelfde als de verkochte hoeveelheid
Extra uitleg H4 Domein Markten
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Hoofdstuk 20 Grafieken en tabellen. Hoofdstuk 20 Grafieken en tabellen.
Transcript van de presentatie:

Wat zijn constante kosten? Wat zijn variabele kosten? Bedrijfseconomie H 4 Wat zijn Kosten? Wat zijn constante kosten? Wat zijn variabele kosten? Voorbeelden standaardkostprijs

H. 4 Constante & Variabele Kosten

Invuloefening / schrijf op vb. 5 min. Restaurant Keuken Hotelkamers Vast …. …. … …. …. … Variabel …. …. …

H. 4 Constante & Variabele Kosten Constante kosten zijn: kosten die onafhankelijk zijn van de productie omvang Zie pag. 110 C N C = …………. N = ………….

H. 4 Constante & Variabel Kosten Variabele kosten zijn: kosten die afhankelijk zijn van de productie omvang Zie pag. 111 V W Variabele kosten per stuk V = …………. W = ………….

H. 4 Constante & Variabele Kosten Proportioneel variabele kosten Bv………. Degressief variabele kosten Progressief variabele kosten

H. 4 Constante & Variabele Kosten C V N + W = De Standaardkostprijs De Standaardkostprijs vinden we door de constante en variabele kosten per eenheid product of dienst bij elkaar op te tellen

H. 4 Constante & Variabele Kosten C V N + W = De Standaardkostprijs De Standaardkostprijs vinden we door de constante en variabele kosten per eenheid product of dienst bij elkaar op te tellen

H. 4 Constante & Variabele Kosten Inslag Waarom wordt de inslag tot de variabele kosten gerekend ?: ……………

H. 4 Constante & Variabele Kosten ??