ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
WELKOM OP TOV!.
Advertisements

Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
WELKOM.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
Liturgie Ld.328 Lz.Mat. 18: Gz.156 T.Mat. 18: Ps.139: 1, 11 Gz.107: 1 Gz.164 Interkerkelijke Lofprijsaanbiddingsdienst Wanneer:Zondagavond.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias.
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
Zeventiende zondag vd Tijd door het Jaar
Negentiende Zondag door het Jaar 13 augustus 2017
GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Huis te Kafarnaüm waar Jezus de toespraak houdt
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Het gebroken hart van God
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Vierentwintigste zondag door het Jaar
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Derde zondag 40-dagentijd
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Les 18 Wow! Wat doe ik hier vandaag?
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Beelden van de velden van Galilea
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
Les 3 De Bijbelschrijvers
Zesentwintigste Zondag
Gebouw van het Verbrande Huis te Jeruzalem
Letter A (Aleph) vh hebreeuwse alfabet Vijfentwintigste Zondag
Beelden van de moskee van Omar
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
Matteüs 5:1-16 Jezus zag heel veel mensen naar hem toe komen.
Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.
Eenendertigste Zondag
Vergelden, vergeten of vergeven?
DELEN.
Math 18:21-35.
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Openbare geloofsbelijdenis
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Muziek: “Pasen” J.S.Bach
Psalm 135 van Schütz bezingt Gods eeuwige liefde
“De moeder van Jezus” van Th. L. de Victoria, evokeert ‘het onthaal’
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm Het “Heer, ontferm U”, uit een Creoolse Mis herinnert ons eraan dat wij moeten VERGEVEN om vergeven te worden Foto’s van Kafarnaüm

Rede tot de kerk-GEMEENSCHAP Te Kafarnaüm, broederlijke relaties: - Praktijk vd broederlijke vermaning Zo. 23 - Elkaar vergeven 70 maal 7 maal Zo. 24 In Transjordanië, beroep op verantwoordelijkheid - Evangelishe gratuïteit beleven Zo. 25 Resten van Kafarnaüm waar Jezus deze toespraak hield

Mt 18,21-35 In die tijd kwam Petrus naar Jezus toe en sprak: "Heer, als mijn broeder tegen mij misdoet, hoe dikwijls moet ik hem dan vergeven? Tot zeven­maal toe?" Jezus antwoordde hem: "Neen, zeg Ik u, niet tot zevenmaal toe maar tot zeventig maal zevenmaal. .

VERGEVING verenigt ons zeventig maal iedere dag Vergeving is een goddelijke daad die ons doet gelijken op God Beeld van Petrus te Kafarnaüm

Daarom gelijkt het Rijk der hemelen op een koning die rekening en verantwoording wilde vragen aan zijn dienaren. Toen hij hiermee begon, bracht men iemand bij hem die tienduizend talenten schuldig was. Daar hij niets had om te betalen, gaf de heer het bevel hem te verkopen met vrouw en kinderen en al wat hij bezat om zo de schuld te vereffenen

De westerse wereld tegen de oosterse en zij tegen ons Als God ons rekeningen zou vragen, zou hij ons de een de andere zien vernietigen De westerse wereld tegen de oosterse en zij tegen ons Molen te Kafarnaüm

Maar de dienaar wierp zich voor hem neer en smeekte: "Heer, heb geduld met mij en ik zal u alles betalen". De heer kreeg medelijden met die dienaar, liet hem gaan en schold hem de geleende som kwijt.

En God VERGEEFT ons nogmaals en nogmaals Alsof Hij zich geen reken-schap geeft van onze ongerechtig-heden Kapitelen vh oude Israël

Maar toen die dienaar buiten kwam, trof hij daar een andere dienaar die hem honderd denariën schuldig was; hij greep hem bij de keel en zei: "Betaal wat je schuldig bent". De andere dienaar wierp zich voor hem neer en smeekte: "Heb geduld met mij en ik zal u betalen". Maar hij weigerde liet hem zelfs in de gevange­nis zetten, totdat hij zijn schuld betaald zou hebben. .

Wij daarentege,wij doden om een lapje grond In plaats van te delen buiten wij de anderen uit zoveel we kunnen Resten van Kafarnaüm met op het achterplan het meer en de hoogten van de Golan (plek van vele oorlogen)

Toen nu de overige dienaars zagen wat er gebeurd was, waren zij diep verontwaardigd en gingen hun heer alles vertellen.

Door de lief-de de haat veranderen zou de vrede op de planeet bewerken Wij missen profeten van de vrede Door de lief-de de haat veranderen zou de vrede op de planeet bewerken St. Franciscus bij de Franciscanen v Kafarnaüm

Daarop liet de heer de dienaar roepen en sprak: "Jij, lelijke knecht, heel die schuld heb ik je kwijtgescholden, omdat je mij erom gesmeekt hebt. Had jij dan ook geen medelijden moeten hebben met je mededienaar, zoals ik met jou medelijden heb gehad?" En in toorn ontstoken, leverde zijn heer hem over aan de beulen, totdat hij zijn hele schuld betaald zou hebben. Zo zal ook mijn hemelse Vader met ieder van u handelen die niet zijn broeder van harte vergiffenis schenkt."

Door te vergeven raken wij het hart van de ander Dan klop-pen de harten eenzelfde ritme Groep 2017 te Kafarnaüm

Heer Jezus, geef dat ook wij, bewust van de VERGEVING die Gij ons dagelijks zo vriendelijk aanbiedt, een gemeenschap zouden zijn die vergeeft

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.cat/regina