Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven = naar een ander land gaan
Advertisements

Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Gedeelte van vandaag Genesis 12-17
Rondom Jeruzalem zijn bergen
Jezus' verjaardag.
Welkom op de voorlichtingsavond leerjaar 3 TL+.
Je leert over Romeinen in Nederland.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Wie het laatst lacht... Genesis
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
Durf te dromen.
.. Gebed voor Sodom Genesis Gebed voor Sodom Genesis
6 december 2015 Urk Jozef zoekt zijn broers. Genesis 8 4 En in de zevende maand, op de zeventiende dag der maand, bleef de ark vastzitten op het gebergte.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
28 februari 2016 Zoetermeer 1. 2 tot dusver gezien in Genesis  Abrahams knecht wordt er op uit gestuurd om voor Izaak, zijn eniggeborene, een vrouw.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Exodus 15: Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door.
De vertelkunst van de Abrahamcyclus Genesis 11,27–25,11.
Welkom in China. China is 300 maal groter dan Nederland.
Preek over Genesis 21:1-7 1 e Adventszondag. Introductie Advent 2015 Bijzondere geboorten: a.De geboorte van Isaak b.De geboorte van Obed c.De geboorte.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Flip-flops 1. Knutsel teenslippers.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Abraham koopt Sara's graf
Twee huizen – de een luxe en riant maar zonder God, de ander vervallen en tochtig maar met God In welk huis zou jij willen wonen?
Ken je de weg in de stad?.
Vis in het water Genesis 1:20-23
De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
Pak je koffers Opdracht
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
Zondag 18 juni Liturgie ♬ ✟ ➲ Gen. 12: 1-9 Welkom ♪ 280:
Groen is gras Genesis 1:9-13
Stevige sterren Genesis 15:4-6
Flip-flops Opdracht: Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Neem.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Tel de sterren Opdracht:
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
Zandkorrels Genesis 13:14-16
1 – Jouw vragen.
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Bouw een tempel 2 Kronieken 34:8
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Bootje maken Opdracht:
De tempel 2 Kronieken 34:8 "Toen Josia achttien jaar koning was, wat hij nog steeds bezig om het land en de tempel van de Heer, zijn God, rein te maken.
Dierenparcours Genesis 1:25-26
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Leven vanuit de troon Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen.
Gideon (1) zijn roeping 8 juli 2018 Zoetermeer.
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Gekleurd zand Opdracht:
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Izak trouwt met Rebekka
Welkom Voorganger: Ds. P.M. Glas Ouderling van dienst: Bart v.d. Velde
Transcript van de presentatie:

Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes. Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More bij de stad Sichem. Daar zag Abram de Heer. De Heer zei ‘Ik zal dit land aan jouw nakomelingen geven.’ Toen bouwde Abram daar een altaar voor de Heer. Abram ging verder naar de bergen bij de stad Betel. Tussen Betel en Ai zette hij zijn tenten op. Ook daar bouwde hij een altaar, en hij bad tot de Heer. Abram ging steeds verder. Hij trok van de ene plaats naar de andere, tot in de Negev-woestijn.” Opdracht: Maak kleine tentjes. Prik gaatjes in de rand van het kartonnetje. Zet daar de stokjes in, zoals op het plaatje. Bovenaan bind je de stokjes bij elkaar met touw of wol. Hier steek je veertjes in. Nu kun je het tentje versieren door gekleurde wol om de stokjes te draaien. Vragen om door te praten: Waarom was het handig dat Abraham en Sara in tenten woonden? Ken jij mensen die ook nu nog in tenten wonen?