Lucas 15: 11-32 Een vader had twee zonen..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Advertisements

Woorden en tijd.....
Evangelie der genade Vragen :
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
De sok van Lientje.
Pucca verdwaalt In Het bos Pucca plukt bloemen Ze ziet vlinders. Eén vlinder is heel bijzonder. Hij is roze en is veel groter.
Beertje gaat bij muis logeren
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
“Geef en je zal gegeven worden.”
Omgaan met verschillen
Jezus roept de leerlingen
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend.
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Een zeker mens had twee zonen …. De jongste zoon wilde zijn deel van de erfenis …
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
ff schrikken en 3 gelijkenissen
De Tabernakel WELKOM in Voorganger:Ds. B. Heslinga Organist:dhr. W. van Waveren Hogervorst Zondag 6 maart 2016.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Corsodienst 21 augustus corso bouw je samen. Ds. : Mw Marijn Rohaan. Ouderling : Joke Nijhuis Organist : Johan Bredewout Schriftlezingen : Exodus 17: 9-13.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 12 Wees zuinig op de liefde
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Wie is de verloren zoon? De jongste zoon raakt verloren, maar wordt teruggevonden. De oudste zoon blijft buiten staan en komt niet naar binnen. Wie is.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
1.
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Prediker 9: 7-9 Geniet van het leven! Geniet van wat je eet
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
20 – Hoe word ik gelukkig?.
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
1 Samuël 16:6-12 Een van de zonen van Isaï heette Eliab.
15 – Waarom moet er zoveel in de kerk?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
2 Samuël 4:4 Mefiboset kon niet goed lopen.
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Efeziërs 4: Lieg niet meer tegen elkaar, maar wees eerlijk.
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Woorden en tijd.....
Gebed. ‘Een liefdevolle Vader’ Thema’s: aanvaarding, berouw, onvoorwaardelijke liefde, herstel.
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
Transcript van de presentatie:

Lucas 15: 11-32 Een vader had twee zonen.

Lucas 15: 11-32 De jongste zoon zei: ‘Vader, ik wil nu alvast het geld dat ik zal krijgen als u dood bent.’ De Vader gaf het geld aan zijn jongste zoon.

Lucas 15: 11-32 Een paar dagen later pakte de jongste zoon zijn spullen in en vertrok naar een ver land. Hij gaf veel feestjes, die hij allemaal zelf betaalde.

Lucas 15: 11-32 Maar er kwam armoede in het land. En zijn geld was helemaal op. Hij kon geen eten meer kopen, dus had hij erge honger. Daarom ging hij werken bij een varkensboer. Hij had zo’n honger dat hij het voer van de varkens wel wilde eten. Maar dat kreeg hij niet.

Lucas 15: 11-32 Toen dacht hij aan zijn vader. Thuis is er altijd genoeg te eten. En hier ga ik dood van de honger. Ik ga weer terug naar huis!

Lucas 15: 11-32 Zijn vader zag hem van ver aankomen. Hij rende naar zijn zoon en gaf hem een dikke knuffel. De zoon zei: ‘Ik heb niet goed gedaan. Ik heb God en u verdriet gedaan door weg te lopen. Ik ben niet goed genoeg om uw zoon te zijn.’ Maar zijn vader was zo blij dat zijn zoon weer terug was!

Lucas 15: 11-32 Hij ging direct een groot feest maken!

Lucas 15: 11-32 De oudste zoon was aan het werk. Toen hij thuis kwam, hoorde hij muziek. Al snel hoorde hij dat zijn jongere broer weer thuis was gekomen. De oudste zoon werd toen heel kwaad! Hij zei boos tegen zijn vader: ‘Ik heb altijd voor u gewerkt. Ik doe precies wat u zegt. Toch heb ik nooit een cadeau gekregen. U hebt nooit een feest voor mij gegeven. Maar nu komt mijn broertje thuis, die al uw geld heeft opgemaakt, en u geeft een groot feest.’

Lucas 15: 11-32 Zijn vader zei: ‘Lieve jongen, jij bent altijd bij mij. Alles is wat van mij is, is ook van jou. Wees toch blij! We waren je broer kwijt, Maar nu is hij weer terug!

Galaten 4: 6,7 Jij en ik zijn kinderen van God. Je hebt de heilige Geest in je hart gekregen omdat je bij Jezus hoort. Omdat je Gods kind bent mag je ‘Vader’ tegen God zeggen. Dat is wat God wil.