Beelden van de moskee van Omar

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
De Opstand tegen Religie n.a.v. Mt. 21: april 2014 Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 3.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Zegen & vloek deel II.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
We lezen: Matteüs 27: De preek gaat over: Matteüs 27: Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds. P. Schelling emeritus predikant Alle liederen.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
genade een cadeau van God Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God.
SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias.
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER
Huis te Kafarnaüm waar Jezus de toespraak houdt
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
de doortocht door de Jordaan
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Vierentwintigste zondag door het Jaar
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Beelden van de velden van Galilea
Les 14 Het rijk van Jezus Wat doe ik hier vandaag?
Zesentwintigste Zondag
Zevenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Gebouw van het Verbrande Huis te Jeruzalem
Letter A (Aleph) vh hebreeuwse alfabet Vijfentwintigste Zondag
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Welkom in deze kerkdienst
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.
Eenendertigste Zondag
Welkom in deze kerkdienst
DELEN.
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
gelijkenis van de boze wijngaardeniers
Serie: geven Rentmeesterschap.
Welkom in deze kerkdienst
Chaos & Herstel Genesis 1:1-5.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Saulus 5 november 2017 Hendrik Ido Ambacht.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Muziek: “Pasen” J.S.Bach
Esplanade vd Moskeeën (Tempel)
“De moeder van Jezus” van Th. L. de Victoria, evokeert ‘het onthaal’
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Beelden van de moskee van Omar Cyclus A ZONDAG 27 Met het gebed “Veni Domine, noli tardare” vragen we Jezus naar onze Wijngaard te komen Beelden van de moskee van Omar

5e Deel vh evangelie vlgs Mattheüs (Hfst. 21-25): Met de drie parabels van de Tempel, biedt de nederige Jezus het hoofd aan de hooghartige houding van de machtigen: Zij zeggen “ja” en doen “neen”. Vorige Zondag Zij maken zich tot meesters van de WIJNGAARD in plaats van te dienen. Vandaag - Zij excuseren zich i.v.m. engagement. Volgende Zondag

De dood van Jezus, de Erfgenaam, heeft de andere offers afgeschaft Offerrots van de Tempel (Interieur Omar) De dood van Jezus, de Erfgenaam, heeft de andere offers afgeschaft

Tempelplein van Jeruzalem Mt 21,33-43 In die tijd sprak Jezus tot de hogepriesters en de oudsten van het volk: "Luistert naar deze gelijkenis: Er was eens een landeigenaar die een wijngaard aanlegde; hij zette er een heining omheen, hakte een wijnpers erin uit en bouwde een wachttoren. Daarop verpachtte hij hem aan wijnbouwers en vertrok naar den vreemde. Tempelplein van Jeruzalem

God geeft ons een Wjngaard om te bewerken De wijngaard is de wereld, met alle levende wezens, die wij moeten dienen

Toen de tijd van de oogst gekomen was, zond hij zijn dienaren naar de wijnbouwers om de opbrengst in ontvangst te nemen. Maar de wijnbouwers grepen zijn dienaren vast. Zij mishandelden de een, doodden de ander en stenigden een derde. Daarop zond hij andere dienaren, talrijker dan de eersten; maar zij behandelden hen op dezelfde manier.

Zelfs in volle nacht zendt God ons gelegenheden tot heil http://youtu.be/YEbs9o3FtCA Zelfs in volle nacht zendt God ons gelegenheden tot heil Wij moeten open ogen hebben om ervan gebruik te maken

Ten slotte stuurde hij zijn zoon naar hen toe, in de veronderstelling dat zij zijn zoon wel zouden ontzien. Maar toen de wijnbouwers de zoon zagen, zeiden ze onder elkaar: "Dat is de erfgenaam; vooruit, laten we hem vermoorden en ons zijn erfenis toe-eigenen." Ze grepen hem vast, wierpen hem de wijngaard uit en doodden hem.

God gaf ons zelfs de Zoon De dood van Jezus buiten de wijngaard werd verlies om te over-winnen Offerrots vd Tempel (binnenzicht Omar)

Wanneer nu de eigenaar van de wijn-gaard komt, wat zal hij dan wel met die wijnbouwers doen?" Ze antwoordden Hem: "Hij zal die misdadigers een ellen-dige dood doen sterven en zijn wijn­gaard zal hij aan andere wijnbouwers verpachten, die hem de opbrengst op de vastgestelde tijd zullen afdragen!"

God geeft zijn wijn-gaard aan wie wer-ken met volharding Onder de Offerrots, plek van de dorsvloer van Arauna de Jebusiet. (2 Sam 24,16) God geeft zijn wijn-gaard aan wie wer-ken met volharding Het grote geschenk van God, is een Wijngaard te hebben

Toen sprak Jezus tot hen: "Hebt gij nooit in de Schrift gelezen: De steen die de bouwlieden hebben afgekeurd, is juist de hoeksteen geworden. Op last van de Heer is dat gebeurd en het is wonderbaar in onze ogen. Daarom zeg Ik u: Het Rijk Gods zal u ontnomen worden en gegeven aan een volk dat wel de vruchten daarvan opbrengt."

Onze ogen verwonderen zich over het werk van God Nu hangt het van ons af er op verantwoor-delijke wijze mee om te gaan Offerrots van bovenuit bekeken

Heer, help ons om gaarne te werken in de Wijngaard, opdat wij er eens voluit van kunnen genieten

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.cat/regina