De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Chaos & Herstel Genesis 1:1-5.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Chaos & Herstel Genesis 1:1-5."— Transcript van de presentatie:

1 Chaos & Herstel Genesis 1:1-5

2 Genesis 1:1-5 In den beginne schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en ledig, en duisternis lag op de vloed, en de Geest Gods zweefde over de wateren. En God zeide: Er zij licht; en er was licht. En God zag, dat het licht goed was, en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis. En God noemde het licht dag, en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de eerste dag.

3 Deuteronomium 31:22-30 Toen schreef ​Mozes​ dit ​lied​ op en leerde het de Israëlieten. En Hij gebood ​Jozua, de zoon van Nun: Wees sterk en moedig, want gij zult de Israëlieten brengen in het land, dat Ik hun onder ede beloofd heb, en Ik zal met u zijn. Toen ​Mozes​ gereed was met de woorden dezer wet volledig in een ​boek​ op te schrijven, gebood hij de ​Levieten, die de ​ark​ van het ​verbond​ des Heren droegen: Neemt dit wetboek en legt het naast de ​ark​ des verbonds van de Here, uw God, opdat het daar tot getuige tegen u zij. Want ik ken uw weerspannigheid en hardnekkigheid. Wanneer gij, terwijl ik thans nog levend bij u ben, tegen de Here weerspannig zijt geweest, hoeveel te meer dan na mijn dood! Roept alle ​oudsten​ uwer ​stammen​ en uw opzieners bij mij samen, opdat ik te hunnen aanhoren de volgende woorden spreke en tegen hen de hemel en de aarde tot getuigen aanroepe. Want ik weet, dat gij na mijn dood zeer verderfelijk handelen zult en afwijken van de weg, die ik u geboden heb; daarom zal na verloop van tijd het onheil over u komen, wanneer gij doet wat kwaad is in de ogen des Heren en Hem krenkt door het maaksel uwer handen. Toen sprak ​Mozes​ ten aanhoren van de gehele ​gemeente​ van Israël de woorden van dit ​lied​ ten einde toe.

4 Marcus 12:1-12 En Hij begon tot hen in ​gelijkenissen​ te spreken. Een mens plantte een ​wijngaard​ en zette er een heg omheen en groef een wijnpersbak en bouwde een ​toren​ en hij verhuurde die aan pachters, en ging buitenslands. En hij zond op zijn tijd een ​slaaf​ naar de pachters om van hen (zijn deel) der vruchten van de wijngaard in ontvangst te nemen. En zij grepen hem, sloegen hem en ​zonden​ hem met lege handen weg. En weder zond hij tot hen een andere ​slaaf​ en die sloegen zij op het hoofd en behandelden zij smadelijk. En hij zond een andere en die doodden zij, en nog vele anderen, die zij òf sloegen òf doodden.Toen had hij nog één over, zijn geliefde zoon. En ten laatste zond hij deze tot hen, zeggende: Mijn zoon zullen zij ontzien. Maar die pachters zeiden tot elkander: Dit is de erfgenaam; komt, laten wij hem doden en de ​erfenis​ zal aan ons komen. En zij grepen en doodden hem en wierpen hem buiten de ​wijngaard. Wat zal de ​heer​ van de ​wijngaard​ doen? Hij zal komen en de pachters ombrengen en de ​wijngaard​ aan anderen geven. Hebt gij ook dit schriftwoord niet gelezen: De steen, die de bouwlieden afgekeurd hadden, deze is tot een ​hoeksteen​ geworden; van de Here is dit geschied, en het is wonderlijk in onze ogen. En zij trachtten Hem te grijpen, maar zij vreesden de schare; want zij begrepen, dat Hij met het oog op hen die ​gelijkenis​ gesproken had. En zij lieten Hem verder ongemoeid en gingen weg.

5 Filippenzen 2:5-11 Laat die gezindheid bij u zijn, welke ook in ​Christus​ ​Jezus​ was, die, in de gestalte Gods zijnde, het Gode gelijk zijn niet als een roof heeft geacht, maar Zichzelf ontledigd heeft, en de gestalte van een dienstknecht heeft aangenomen, en aan de mensen gelijk geworden is. En in zijn uiterlijk als een mens bevonden, heeft Hij Zich vernederd en is gehoorzaam geworden tot de dood, ja, tot de dood des kruises. Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van ​Jezus​ zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden: ​Jezus​ ​Christus​ is Here, tot eer van God, de Vader!

6 Openbaring 22:10-21 En hij zeide tot mij: Verzegel de woorden van de ​profetie​ van dit ​boek​ niet, want de tijd is nabij. Wie ​onrecht​ doet, hij doe nog meer ​onrecht; wie vuil is, hij worde nog vuiler; wie ​rechtvaardig​ is, hij bewijze nog meer ​rechtvaardigheid; wie ​heilig​ is, hij worde nog meer ​geheiligd. Zie, Ik kom spoedig en mijn loon is bij Mij om een ieder te vergelden, naardat zijn werk is. 13Ik ben de alfa en de omega, de eerste en de laatste, het begin en het einde. Zalig zij, die hun gewaden wassen, opdat zij recht mogen hebben op het geboomte des levens en door de ​poorten​ ingaan in de stad. Buiten zijn de ​honden​ en de tovenaars, de hoereerders, de moordenaars, de afgodendienaars en ieder, die de leugen liefheeft en doet. Ik, Jezus, heb mijn engel gezonden, om ulieden dit te betuigen voor de ​gemeenten. Ik ben de wortel en het geslacht van ​David, de blinkende ​morgenster. En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En wie het hoort, zegge: Kom! En wie dorst heeft, kome, en wie wil, neme het water des levens om niet. Ik betuig aan een ieder, die de woorden der ​profetie​ van dit ​boek​ hoort: Indien iemand hieraan toevoegt, God zal hem toevoegen de plagen, die in dit ​boek​ beschreven zijn; en indien iemand afneemt van de woorden van het ​boek​ dezer ​profetie, God zal zijn deel afnemen van het geboomte des levens en van de ​heilige​ stad, welke in dit ​boek​ beschreven zijn. Hij, die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom spoedig. ​Amen, kom, Here Jezus! De ​genade​ van de Here Jezus zij met allen.


Download ppt "Chaos & Herstel Genesis 1:1-5."

Verwante presentaties


Ads door Google