Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
© Good Hifi 2007 Randen aan de achterzijde monteren Een handleiding.
In het begin schiep God de hemel
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
Het Scheppingsverhaal.
De schepping.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Maak zelf papier Papier maken is helemaal niet zo moeilijk.
Ontstaan van sterren.
Tulpen tellen Dit is een voorbeeld van een les voor leraren die kinderen willen leren tellen, aan de hand van concreet materiaal. Doel: kinderen leren.
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
BENODIGDHEDEN gram glycerinezeep naar eigen keuze
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Wat doet een magneet?.
Vouw het Kwiekbekje
Bs.2+3: Microscoop en Microscopie
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Nodig:1 bekertje Doosje met gewichten Schepje Schep in je beker zand totdat hij helemaal gevuld is. Weeg de gevulde beker in je hand. Pak nu een gewicht.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Ismaël God hoort Bericht vanuit de hemel aan de aarde: God hoort.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Luister goed… Opdracht:
Vis in het water Genesis 1:20-23
Rustdag Genesis 2:1-4 Opdracht:
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Groen is gras Genesis 1:9-13
Stevige sterren Genesis 15:4-6
“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…”
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Tel de sterren Opdracht:
In het begin… 1.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
1 – Jouw vragen.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Regenwolk In het verhaal van vandaag gaat het over twee huizen. Het lijkt erop of dat ze allebei stevig staan, maar dan komen er dikke wolken aan met.
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Storm in een fles Proefje:
Bootje maken Opdracht:
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Dierenparcours Genesis 1:25-26
W8 NIBI 2018 Ecologie moet je doen!
Storm in een fles Proefje:
Het Scheppingsverhaal.
Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?
Iemand heeft met haar vinger tussen de deur gezeten.
De binding van Jitschaq – Genesis 22
7e druk
Gekleurd zand Opdracht:
Vredesboom Lucas 2:13-14 “De engelen eerden God en zeiden: ‘Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde voor de mensen van wie God houdt.’” Vrede.
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Transcript van de presentatie:

Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de koepel. Zo verdeelde hij het water in tweeën: water boven de koepel en water onder de koepel. Die koepel noemde God ‘hemel’. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de tweede dag.” Opdracht (let op: kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen): Doe in een potje een laagje heet water (ongeveer 2 cm) en draai het potje rond, zodat de zijkanten warm worden. Leg het deksel van het potje op z’n kop en leg daar ijsklontjes in. Leg het dekseltje met de ijsklontjes daarna op het potje en laat het een paar seconden liggen. Til het deksel op en spuit snel wat haarlak in het potje. Leg het deksel terug en kijk hoe er een wolk ontstaat. Laat de wolk ontsnappen als deze helemaal gevormd is. Vraag om door te praten: Heb je wel eens storm of onweersbui meegemaakt? Hoe was dat?