Blok I God ontmoeten Wie is God? Kun je Hem eigenlijk wel kennen?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Advertisements

Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
2 maart 2014 Den Haag. Romeinen 1 18 Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van mensen, die de waarheid.
Godsdienst.
Plaatjesboek. Spiegel van Gods grootheid Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat.
Verlangens van God.
VREDE.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Het Goede Bericht & de GayPride Romeinen 1.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
24 april 2016 Zeewolde. Romeinen 1 20 Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid...
Zondag 9 november 2014  Hoe kan ik God leren kennen? artikel 2 NGB Huiswerkopdracht :vandaag lezen van Hosea - Ps Job 38 en 39 Lucas 15, gelijkenis.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Bijbellezen Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde.
Fundamenten van De Brug
Gods stem leren verstaan
Beelddragers van de onzichtbare God
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Bent u een monotheïst? 19 maart 2017 Nieuw Buinen.
Paulus uit Tarsen ‘Steek over naar Macedonië en kom ons te hulp!’
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Blok I Jezus ontmoeten – toen
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
5. totdat de dag aanbreekt!
Les 3 De Bijbelschrijvers
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
5 – Hoe word je relaxed?.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
9 – Is er maar één waarheid?
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Blok I Op zoek In de komende zes lessen ga je op zoek. Op zoek naar geloof en op zoek naar God.
Jezus ontmoeten - straks
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
Les 3 Geloven in Allah Wat doe ik hier vandaag?
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Blok IV God de heilige Geest
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Schriftlezing: Filippenzen 2
Les 3 Gedoopt leven.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Verlangen naar God Longing for God
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Openbare geloofsbelijdenis
Prediking zondag 16 september 2018
de verborgenheid van Zijn wil
Waar zie je God als je de bijbel dicht laat?
Jezus is Heer: 1 (van 3): Hij maakt de machten machteloos (hij is de Heer van de wereld; vers 16/17) Als er spannende dingen aan de orde zijn… Paulus maakt.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Blok I God ontmoeten Wie is God? Kun je Hem eigenlijk wel kennen? En wat merk je van Hem? Hierover gaan de eerste drie lessen.

Les 1 God kennen Wat doe ik hier vandaag? Ik denk erover na hoe ik God nog beter kan leren kennen.

Les 1 God kennen Welcome back!

Les 1 God kennen Bestaat God?

Les 1 God kennen Persoonlijk?

Les 1 God kennen God leren kennen

Les 1 God kennen Romeinen 1: 19-21 19 Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. 20 Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Er is niets waardoor zij te verontschuldigen zijn, 21 want hoewel ze God kennen, hebben ze hem niet de eer en de dank gebracht die hem toekomen. Hun overpeinzingen zijn volkomen zinloos en hun onverstandig hart is verduisterd. Les 1 God kennen

Les 1 God kennen Johannes 14: 7-10 7 Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’ 8 Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’ 9 Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je me niet, Filippus? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien? 10 Geloof je niet dat ik in de Vader ben en dat de Vader in mij is? Ik spreek niet namens mezelf als ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in mij blijft, doet zijn werk door mij. Les 1 God kennen

Les 1 God kennen 2 Timoteüs 3: 14-16 14 Maar jij, blijf bij alles wat je geleerd hebt en met overtuiging hebt aangenomen. Je weet wie je leraren waren 15 en bent van kindsbeen af vertrouwd met de heilige geschriften die je wijsheid kunnen geven, zodat je wordt gered door het geloof in Christus Jezus. 16 Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven. Les 1 God kennen

Les 1 God kennen Drie-in-één