Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Advertisements

Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
Zingen Vers 1 Geloofd zijt Gij, God onzen Heer,
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Verbonden … Van boven bekeken
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Zie hoe Jezus daar loopt....
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Gemeentekring.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
8 februari 2015 Zoetermeer. 2Samuel 9 1 David zeide: Is er soms nog iemand over van het huis van Saul?... "overblijfsel" > > term die in profetische passages.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: School; wat doe jij met je talenten?
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Liturgie▶ God is Goed ♪474:1,3,4,5✝FIL2:5-11♪438:1,2♪574:1,2,3♪138:1,2,3♫KND✝GEN11:1-9♪488:1,3,4,5♫167:1,2,3☂OPW:298.
Wat mag je verwachten op een TOV avond Welkom op TOV! Delen met elkaar Inleiding Bidden-Bijbel-Zingen Activiteiten Chillen-Sport-spel Eat&drinks
Voorganger:Ds C. Hendriksen Welkom in deze dienst Schriftlezing:1 Johannes 2: 18 – 28.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Gave talenten.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
HSV: Maar juist hierom heb Ik u laten bestaan, om Mijn kracht aan u te tonen, zodat Mijn Naam bekendgemaakt zal worden op heel de aarde Exodus: 9:16 NBV:
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Ds. E. P. v .d. Veen Ouderling :Wouter Verkerk Organist : Anne Kroeze Schriftlezingen : 1 koningen 19 : 1-8 Marcus 1 :
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Hoe dicht mag jij bij Jezus zijn?
Les 8 Bidden kun je leren.
13 – Zou een goede God lijden toelaten?
Welkom Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling van dienst: Wouter
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
1.
Les 14 Het rijk van Jezus Wat doe ik hier vandaag?
Ik wil mij gaan vertroosten in ’t lijden van mijn Heer,
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Les 3 De Bijbelschrijvers
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
23 – Waarom voel ik me soms zo anders?
Gods Verlangen ???.
In Perspectief.
Serie: geven Rentmeesterschap.
De binding van Jitschaq – Genesis 22
de dood: haar functie & einde
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
1 Samuël 22:1/2 David ging weer weg uit Gat en vond een veilig heenkomen in een grot in de buurt van Adullam. Toen zijn broers en zijn overige familieleden.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Zondag 06 januari 2019.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Jezus volgen met wat je hebt en geeft
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
Transcript van de presentatie:

Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij zei dus: 'Een man van hoge geboorte ging op reis naar een ver land om het koningschap te verkrijgen en dan terug te keren. Hij riep tien van zijn dienaars, gaf hun tien pond en sprak tot hen: Doet daar tijdens mijn afwezigheid zaken mee. Zijn landgenoten evenwel haatten hem en stuurden hem een gezantschap achterna om te zeggen: Wij willen niet, dat deze man koning over ons wordt. Toen hij, na het koningschap toch verkregen te hebben, was teruggekeerd, liet hij die dienaars roepen aan wie hij zijn geld gegeven had; hij wilde weten, wat ieder voor zaken gedaan had. 

De eerste kwam en zei: Heer, uw pond heeft er tien opgeleverd De eerste kwam en zei: Heer, uw pond heeft er tien opgeleverd. Hij antwoorde: Uitstekend, goede dienaar! Omdat gij in iets kleins trouw zijt geweest, zult gij gezag hebben over tien steden. Daarop kwam de tweede en sprak: Heer, uw pond heeft er vijf opgebracht. Ook hem antwoordde hij: En gij, gij zult macht hebben over vijf steden. Toen kwam de derde en zei: Heer, hier is uw pond; ik heb dit weggestopt in een doek en zo bewaard; ik had angst voor u, omdat ge een streng man zijt, die terugeist wat ge niet hebt uitgezet en oogst wat ge niet hebt gezaaid. 

Aan hem antwoordde hij: Met je eigen woorden zal ik je veroordelen, slechte knecht. Je wist, dat ik een streng man ben, die terugeist wat ik niet uitgezet en oogst wat ik niet gezaaid heb. Waarom heb je dan mijn geld niet naar de bank gebracht? Dan had ik het bij mijn terugkomst met rente kunnen opvragen. En aan degenen die erbij stonden, beval hij: Neemt hem dat pond af en geeft het aan hem die de tien ponden heeft. Ze wierpen op: Heer, die heeft al tien ponden. Ik zeg u: Aan ieder die heeft, zal gegeven worden; maar aan wie niet heeft, zal nog ontnomen worden, zelfs wat hij heeft. En die vijanden van mij, die mensen die niet wilden dat ik koning over hen werd: brengt ze hier en steekt ze voor mijn ogen neer.' Nadat Jezus deze woorden gesproken had, trok Hij verder en ging op naar Jeruzalem.

KONING JEZUS

ALLES VOOR MIJ

Daarom heeft God hem hoog verheven en Hem de naam verleend die boven alle namen is, opdat bij het noemen van zijn naam zich ieder een knie zou buigen in de hemel, op aarde en onder de aarde, en iedere tong zou belijden tot eer van God, de Vader: Jezus Christus is de Heer.