geloof in en lijden voor Christus

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Genade en veroordeling
Advertisements

Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
“Met Christus opgestaan”
Eén Heer: Christus Jezus
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Het evangelie van de opstanding
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Brief aan de Galaten :12-14 het kruis of de besnijdenis.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Brief aan de Galaten -40- de vrucht van de geest.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -53- Gods genade aan het werk.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -4- Hoe ging het?. Galaten 1:10 “Want overtuig ik nu mensen, of God?” Centraal in evangelie: God + Christus of de mens?
Brief aan de Galaten -37- wandelen in de geest. 5:15 Indien jullie echter elkaar bijten en vereten, kijkt uit, dat jullie niet door elkaar verteerd worden.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -Inleiding-. Galaten Aan wie werd geschreven? - Noord-Galatische theorie (tot eind 19 e eeuw) - Zuid-Galatische theorie (vanaf.
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
verblinding & verlichting
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
Brief aan de Galaten -7- Paulus en de anderen.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
de dood verslonden tot overwinning
De goede strijd! 26 februari 2017 Zoetermeer.
Filippenzen 1:30 – 2:4 (studie 21)
de vrucht van de geest: geloof - 3
Hagar en Sara – typen/verbonden
F18 Christus centraal Filippenzen 1:21-24 (18).
heerlijkheid en Gods werk
de vrucht van de geest: geloof - 2
in nieuwheid van leven wandelen
Een geest van zachtmoedigheid
de brief aan de Romeinen
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Brief aan de Galaten -39- de vrucht van de geest.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de valstrik van het kruis
vrijheid: vlees of geest
de brief aan de Romeinen
De vlieger van de Heilige Geest
De vlieger van de Heilige Geest
Dienen en liefhebben Romeinen
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

geloof in en lijden voor Christus Filippenzen 1:27-30 (19)

weest burgers, waardig van het evangelie van Christus Filippenzen 1:27 Efeziërs 4:1 – van de roeping Kolossenzen 1:10 – van de Heer 1 Thessalonicenzen 2:12 – van de God

…..deelt genade toe opdat leven in vrijheid zo blijft - weest burgers, waardig het evangelie van Christus – (Galaten 1:7). Filippenzen 1:27 F19 …..deelt genade toe opdat leven in vrijheid zo blijft Hij stierf voor onze zonden werd begraven werd opgewekt op de derde dag werd in de hemel opgenomen

alleen, weest burgers waardig het evangelie van Christus, opdat ik, hetzij ik kom en jullie zie, hetzij ik afwezig ben, hoor wat jullie aangaat Filippenzen 1:27 F19 hetzij ik kom: om aan te passen afwezig : via brief - wat jullie aangaat : de geestelijke toestand leven in vrijheid, in genade - eenheid

F19 ….dat jullie vast staan in één geest……….Filippenzen 1:27 vast staan: 1 Corinthiërs 16:13 - in het geloof Filippenzen 4:1 - in de Heer 1 Thessalonicenzen 3:8 - in de Heer Romeinen 14:4 - tot de eigen Heer in één geest – Zijn geest – dat is de kracht!

F19 .één van ziel, gezamenlijk wedijverend in het geloof van het evangelie ……….Filippenzen 1:27 één van ziel: ziels mens neemt niet van de geest van God aan (1 Corinthiërs 2:14); woord scheidt ziel en geest (Hebreeën 4:12) ziel ondergeschikt aan de geest  dan is gezamenlijk mogelijk

F19 .één van ziel, gezamenlijk wedijverend in het geloof van het evangelie ……….Filippenzen 1:27 gezamenlijk wedijverend = sunathleo, vergelijk: atleet, atletiek Samen! Gericht op Hem, Die ons liefheeft in Paulus’ evangelie van genade. Filippenzen 4:3 Euodia en Syntyche, Clemens en anderen

….het geloof van het evangelie Filippenzen 1:27 geloof = vertrouwen op/in de ene God, Die alles in Zijn hand heeft: het geloof van Jezus Christus het geloof van de Zoon van God het geloof van de gelovige

tegenstand, vragen stellen, onenigheid F19 ..en in niets verbijsterd wordend door de tegenstrevers… Filippenzen 1:28 tegenstand, vragen stellen, onenigheid geest(en) mensen 1 Corinthiërs 16:9; Galaten 5:17; 2 Tessalonicenzen 2:4;

F19 ..en in niets verbijsterd wordend door de tegenstrevers… Filippenzen 1:28 tegenwind tegenstrevers….tegen wie? Jannes en Jambres tegen Mozes 2 Timotheüs 3:8,8 Korach, Datan en Abiram tegen Mozes 2 Timotheüs 2:19, Numeri 16:5 tegen Paulus en medewerkers (Alexander, Hymeneüs, Filetus) tegen het evangelie van genade (wettische predikers) tegen oudsten (gemeenteleden)

…wat voor hen een bewijs van ondergang is…. Filippenzen 1:28 ondergang = apoleia, letterlijk: vanaf-geheel-losmaking hen = de tegenstrevers (vergelijk Amalek) organisatie versus organisme trouw aan Hem of ……..?

F19 wat voor hen een bewijs van ondergang is, voor jullie echter van redding, en dit vndoor God Filippenzen 1:28 redding van Paulus en alle opvarenden redding : bewaard worden in het Woord verloren gaan/ondergang = t.o.v. evangelie van Paulus