Anders werken met de Omgevingswet Symposium Aan de slag met de Menukaart Regio Foodvalley 5 juli 2017
Programma 1e kwartier: korte inleiding over anders werken met de Omgevingswet 2e kwartier: casus: aan de slag met de Menukaart bij de Omgevingswet 3e kwartier: plenair gesprek over de Menukaart bij de Omgevingswet
Motto Omgevingswet Ruimte voor initiatief, waarborgen voor kwaliteit
Verbeterdoelen van de Omgevingswet Samenhangende benadering beleid, besluitvorming en regelgeving Inzichtelijkheid, voorspelbaarheid en gebruiksgemak Bestuurlijke afwegingsruimte Versnellen en verbeteren besluitvorming
Invoering Omgevingswet Manier van werken Digi-talisering Juridisch en inhoudelijk
Anders werken met de Omgevingswet Integraal en samenhangend Gebiedsgericht In samenwerking met de regio en de keten In samenwerking met initiatiefnemers, belanghebbenden en belangstellenden
Aan de slag met de Menukaart bij de Omgevingswet Hoe kun je (anders) werken met de Menukaart bij de Omgevingswet?
2e kwartier: casus bespreken in groepjes Hoe kun je (anders) werken met de Menukaart bij de Omgevingswet? Wat betekent dat voor regionale / ketensamenwerking? Wat betekent dat voor participatie van belanghebbenden? Wat betekent dat voor de integrale afweging van belangen? Wat betekent dat voor de rollen van college en raad?
3e kwartier: plenair gesprek Hoe kun je (anders) werken met de Menukaart bij de Omgevingswet? Wat betekent dat voor regionale / ketensamenwerking? Wat betekent dat voor participatie van belanghebbenden? Wat betekent dat voor de integrale afweging van belangen? Wat betekent dat voor de rollen van college en raad?
annemieke.vanbrunschot@vng.nl 06 – 83592320 Bedankt! annemieke.vanbrunschot@vng.nl 06 – 83592320