Stichting Ark Aid Voor de ontheemden in Birma

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Advertisements

Hulp & ontwikkeling Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Goed voedsel is voor velen onbetaalbaar en mensen.
Zending & Hulpverlening
Welkom bij de World Vision Quiz.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is beperkt voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Uw gift voor FRAAM FRAAM – een unieke plaats. Wat is FRAAM?
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is geen voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Delen in overvloed. Op deze Micha-Zondag is de 1e collecte voor: Spandana-project, Midden-India.
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
Onrust en gevechten in Syrië
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is geen voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Noodhulp Syrië Tear. Onrust en gevechten in Syrië Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Meer dan 9 miljoen Syriërs zijn van huis en haard verdreven.
Een uitgestoken hand eerst ontvangen en dan geven de collecte is uiting van dankbaarheid; ‘offer der dankbaarheid’ tijd, geld en aandacht voor hen die.
FRAAM – een unieke plaats. Wat is FRAAM? Een boerderij in Middelstum (Gr) van Stichting Sprank.
FRAAM – een unieke plaats
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
In actie voor de allerarmsten
Op 11 maart is Japan getroffen door een verschrikkelijke aardbeving …
CODE ROOD IN OEKRAÏNE. Crisis in Oekraïne De crisis in Oekraïne ontstond na de pro-Europese antiregeringsprotesten in Inmiddels zijn 1,5 miljoen.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Avondmaalscollecte 9 januari 2011 Noodhulp Myanmar (Birma)
Winterhulp Syrische vluchtelingen. Noodhulp Syrië Ruim 13 miljoen mensen zijn afhankelijk van humanitaire hulp in Syrië. Door geweld en onrust zijn 6,5.
Noodhulp aardbeving Nepal. Aardbeving op 25 april Aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter van heeft duizenden mensen het leven gekost. -Meer.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Eerste hulp aan vluchtelingen Nog nooit zijn wereldwijd zoveel mensen op de vlucht als nu.
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
De preek gaat over 1 Timotheüs 4: 1 - 5: 2 1 Timotheüs 5: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Opwekking 717 In.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
NOODFONDS VOOR VLUCHTELINGEN. Opvang en hulp: in regio, onderweg en in Nederland Het noodhulpfonds richt zich op drie deelterreinen: opvang van vluchtelingen.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: LvdK 125: 1, 2, 3 We lezen: 2 Samuël 6: 1 – 11 2 Samuël 6: 12 – 23 De preek gaat.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Gezang 79: 1, 2 We lezen: Genesis 15 De preek gaat over: Genesis 15: 17 Licht in.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Presentatie Stichting Bootvluchteling. Inleiding Algemeen over de stichting Werkwijze (verkenning, opzetten team etc.) evt. opbouw organisatie Status.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
WELKOM BIJ WAR CHILD. PROGRAMMA Even voorstellen! Het werk van War Child Activiteiten uit het veld Kom in actie!
Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
COLLECTE GEVANGENENZORG NEDERLAND. DE ORGANISATIE Wat? Een christelijke vrijwilligersorganisatie Doel? Ondersteuning en begeleiding van gevangenen en.
In actie voor de allerarmsten
Op zoek naar vrede In het noorden en oosten
Record aantal vluchtelingen
Welkom in deze kerkdienst
Prentenbijbels voor China
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Record aantal vluchtelingen
Stille nacht, veilige nacht?
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
HELP DE MENSEN OP SULAWESI!
Collecte Noodhulp ZOA.
HELP DE MENSEN OP SULAWESI!
Vluchtend voor oorlog en onderdrukking
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
aanstelling pastoraal medewerkers
Op de vlucht In Servië zwerven vluchtelingen rond Haast hebben.
Welkom in deze kerkdienst
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Stichting Ark Aid Voor de ontheemden in Birma 2e Collecte 30 mei 2010 Stichting Ark Aid Voor de ontheemden in Birma

3 weken geleden. 9 Mei 2010 Het Birmese leger valt een dorp aan en brandt het plat. Mensen komen om en wie nog leeft vlucht.

10 Mei. Een dag later De kinderen die de aanval hebben overleefd zingen na afloop een lied met de vrijwilligers van het christelijke reddingsteam Vanuit de schuilplaats gaat een jongetje water halen

Dit gebeurt dagelijks Al vele jaren Alsmaar op de vlucht Je nooit veilig voelen Je vader en moeder verliezen Afgebrande huizen,scholen en kerken Iedere keer opnieuw moeten beginnen Wanneer stopt het geweld en de onderdrukking eindelijk???

Wat wordt met het geld gedaan? Teams trekken de onderdrukte gebieden in, vnl. met paarden en boten Voedsel, water, medicijnen, dekens, tenten, kleding Geestelijke bijstand. Kinderclubs. Onderwijs. Communicatie-apparatuur die niet afgeluisterd kan worden door de militaire gunta.

Wie kan helpen? Officiële Hulporganisaties worden in alles gedwarsboomd door de Birmese regering. Er kan alleen ‘stiekem’ gewerkt worden via kerken en persoonlijke lokale contacten. De christelijke organisaties Free Birma Rangers en Partners World helpen al meer dan 10 jaar de onderdrukte Birmese bevolking en hebben een netwerk van kerken door het hele land heen.

Hoe komt het geld goed terecht? ArkAid is een Nederlandse christelijke stichting voor zending en sociale hulp aan de allerarmsten. Zij hebben al jaren rechtstreekse contacten met de 2 Birmese organisaties. ArkAid zorgt dat 100% van uw gift terecht komt bij de juiste mensen in Birma.

Verdubbeling van het geld Deze collecte en uw girobetalingen zullen worden verdubbeld door een Nederlandse donateur van Ark Aid. Er zijn geen overheadkosten. Zie het artikel in het laatste kerkblad

Bedankt Wilt u de komende tijd onze broeders en zusters in Birma gedenken in uw gebeden? Zij spreken hun dankzegging uit voor uw meeleven en zorg.