Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem 2017-2018.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Materie, energie en leven
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Kringloop van koolstof en stikstof
Animatie 1 Enzymen Bioplek Animatie 2 Enzymen Bioplek
Uitscheiding 5H.
Voedingsstoffen.
Stofwisseling 15 maart 2011.
Voortgezette assimilatie =
Voedingsstoffen.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Voortgezette assimilatie =
Atoombindingen Covalent: sterk, elektronenpaar gedeeld
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Voeding en vertering 5 Havo.
T4 – Voeding en Vertering
Vitamine B (PP).
Hoofdstuk 10 Paragraaf 1: Goed geregeld. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken eerste deel paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Voeding & Vertering.
Veevoeding Weende analyse.
Basis en paraveterinair
1 Basisvoedingsleer Voedingsstoffen
Veevoeding Weende analyse.
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
Quiz: de voedingsstoffen
Voeding Paard.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 2 Niveau 2.
Vloeibaar kunstmest.
Voortgezette assimilatie 1
Organische stof-energie Verbranding Nutriënten Incuberen
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Mineralen Duurzaam ondernemen V42.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 3 Niveau 2.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Mineralen Duurzame veehouderij.
Organische stof-energie Verbranding Nutriënten Incuberen
Smul gezond.
Voeding Paard.
Voedingsstoffen.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Het maagdarmstelsel van de koe
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Les 1 De samenstelling van voeding
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voedingsziekte Gezondheidszorg VE32.
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Voeren en verzorgen Periode 1 – Introductie en H1.
Hoofdstuk 1 Leeftijdgebonden diëten
Melk-samenstelling zondag 7 april 2019.
Voedingshoeveelheid berekenen
Voedingsstoffen voor de koe
Wat staat er op een etiket?
Thema 2 Voeding en vertering
Voortgezette assimilatie 1
Transcript van de presentatie:

Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem 2017-2018

Les 1 Voeding basis H1 voedingstoffen Week 1 Les 1 Voeding basis H1 voedingstoffen

Wat is goed voer? Je moet dan weten hoe het voer is opgebouwd. Je moet weten wat er allemaal in moet zitten

Voedingsstoffen Volledig voer bestaat tenminste uit 6 verschillende voedingsstoffen: Water Eiwitten vetten Koolhydraten Mineralen en vitaminen

Weende Analyse

Het nut van water Onmisbare voedingsstof is nodig voor: Bouwstof van het lichaam Voor transsport van voedingstoffen en afvalstoffen Voor de warmte regulatie Voor melkproductie en groei Chemische omzettingen in de cellen

Eiwitten (proteïne) Worden gebruikt als bouwstof Zijn nodig voor de groei en herstel van het lichaam Leveren energie Biologische waarde (eiwitten bestaan uit niet essentiële en essentiële aminozuren. Hoe meer essentiële aminozuren hoe hoger de biologische waarde)

Vetten Is een energie leverancier Vetten zijn opgebouwd uit vetzuren Er zijn bepaalde vitamine in opgelost (A D E en K) Verzadigd vet en onverzadigd vet (onverzadigd vet is zachter)

Koolhydraten Verteerbare koolhydraten (zetmeel en suikers) en ruwe celstof

Mineralen Zouten Micro en macro elementen (hoeveel heeft het dier nodig) Gebrek of overmaat lijdt tot ziekte verschijnselen Calcium, chloor, fosfor, Kalium, natrium, magnesium Cobalt, chroom, fluor, ijzer, jodium, koper

Vitaminen Onmisbare stoffen Wateroplosbare vitamine B en C Vet oplosbare vitamine A, D, E en K

Opdracht: Zoek voor vier diersoorten een verpakking van een compleet voer. Let op de verschillen. Noteer deze. Bijvoorbeeld de verschillen in de hoeveelheid eiwit of vet. Noteer ook andere verschillen.