Help, ik zoek een huis!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Paradox van onze Tijd
Advertisements

Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Thuis in Limburg Een Limburgs Woonmarketingmodel
Huurverhoging 2013 Informatieavond bewonerscommissies De Key.
Vrijwillige van werk naar werk fase 1. Van werk naar werk onderzoek2. Van werk naar werk plan U besluit dit plan niet op te volgen: u houdt dit plan voor.
Welkom bij Baston Wonen 21 mei 2012
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
H4 Wonen Paragraaf 1+2.
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
TOEWIJZING IN HET KADER VAN DE TR90 TIJDELIJKE AANBIEDING U: 0 Mark GEKOCHT 10 resterend(e) pakket(ten) voor toewijzing Cirkelgroep: zoeken Naam Titel.
Van doelen naar reflectie
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
De Ruyterkade 112 C 1011AB Amsterdam Sturen in de woonruimteverdeling Waarom zou je, als gemeente? 20 januari 2015 Kennisdelingsbijeenkomst.
5.4 Hoe werk je? De overheid is ook een producent. Ze levert vooral diensten. Bijvoorbeeld: Gezondheidszorg & Onderwijs Een groot gedeelte van de kosten.
SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten
4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.
3.4 Een huis kopen of huren? Inkomen  .
Passend toewijzen vanaf 1 januari 2016
Magister voor ouders.
Inkomstenbelasting en belasting op vermogen
VWO 6 EXAMENJAAR. Marion Bosma, Anne Post Jacqueline Houben, Gert van Dijken en Hidzer de Vries Marion Bosma, Anne Post Jacqueline Houben, Gert van Dijken.
Hoe stuur ik mijn BTW nummer door naar jeunesse ! Klik op backoffice.
VOORLICHTING EXAMENJAAR , H5. Het decanaat en studiekeuze Het decanaat is dagelijks open om de leerlingen te helpen bij het bepalen van hun studiekeuze.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
Passend toewijzen en woningwaarderingsstelsel II
18 jaar en nu??.
Huurbeleid Woningstichting Nieuwkoop
Kennissessie De woonvisie en uw woningcorporatie(s)
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Aantekeningen hoofdstuk 2. Arbeidsovereenkomst 4.3 Wat moet je doen? Om in Nederland aan het werk te mogen is het verplicht om een arbeidsovereenkomst.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Naam: 1 Vul je naam in Druk op de startknop om te beginnen Beantwoord de vragen door de juiste digitale tijd te kiezen Kijk aan het eind hoeveel je goed.
Zonvoornop. Zonnepanelen Agrarisch Zonnepanelen voor boerderijen Bent u actief in de zonnepanelen agrarisch sector? Dan kunt u waarschijnlijk veel geld.
Scenario Huurverhoging 1 juli 2016 Augustinus Tuparia.
Naam: 1 Vul je naam in. Beantwoord zo snel mogelijk de vragen. Kijk aan het einde hoeveel je er goed had. Druk op knop om te beginnen!!
STAPPENPLAN STAGE 10 stappen voor een succesvolle stage in de Master Vergelijkende Moderne Letterkunde.
Maximale hypotheek Maximale hypotheek De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van uw inkomen en de woningwaarde. In 2014 is voor zowel het.
Wijzigingen per 1 januari 2015
Waar moet je allemaal aan denken,
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Inkomstenbelasting 2016 & Toeslagen
VOORLICHTING EXAMENKLASSEN VOORTGEZET ONDERWIJS
VOORLICHTING EXAMENKLASSEN VOORTGEZET ONDERWIJS
De nieuwe woningwet. Wat betekent dat voor u?
Welkom KBO Brabant 8 juni 2017.
Auvesta Affiliate validatie
GOUD is geld de rest krediet
Het peuterwerk in de gemeente Hoorn per 1 januari 2018
Digitaal wedstrijd formulier
Beeld magazine.
Vmbo 2 economie Ben jij een kritische koper ?
Eerste Hulp Bij Schade 112contra.nl.
Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2018
Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in.
LOB 6 VWO Schooljaar
Vraag 1: Mag de school geld vragen voor een theaterbezoek?
Passend toewijzen (najaarsoverleg HV Woonbelang/ BOC’s)
Nee Ja Nee Ja Nee Ja Nee Nee Ja Ja
[powerpoint openen, openen]
NL doet 2017: ‘ontmoet!’ startbijeenkomst.
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Procedures aan begin van het jaar
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Jouw VvE slimmer Verenigingen van Eigenaars in Utrecht Ruim 6000 VvE’s
Zoeken en aanvragen met WorldCat Discovery
Transcript van de presentatie:

Help, ik zoek een huis!

Stap 1: Schrijf u in bij Woonkeus Stedendriehoek Indien u nog niet ingeschreven staat bij Woonkeus Stedendriehoek, dan kunt u dit doen door op deze link te klikken. Vul het formulier in en houd daarbij rekening met de kosten van €30 per inschrijving. Urgentie aanvragen is in sommige uitzonderlijke gevallen mogelijk. Op deze website kunt u controleren of u mogelijk recht heeft op urgentie.

Stap 2: Reageer op (loting)woningen. Als u ingeschreven staat kunt u beginnen met reageren op woningen. Dit doet u door in te loggen en het woningaanbod te bekijken. Iedere maandag en donderdag worden er een aantal woningen geplaatst die door middel van loting worden verdeeld. U kunt hierop reageren door op de knop “ja, ik wil reageren” te drukken. Houd hierbij rekening met de kosten voor de huur, aangezien de woningen vanaf 1 januari 2016 passend worden toegewezen. De maximale huurprijs is nu afhankelijk van uw inkomen. Hoeveel de maximale huurprijs is kunt u vinden op deze website.

Stap 3: Vraag een inkomensverklaring aan. Het vinden van een woning kost tijd. Door iedere week te reageren op de lotingswoningen vergroot u uw kans om een woning te vinden. Een verhuurder wil graag weten wat uw inkomen is. De inkomensverklaring kunt u gratis opvragen bij de belastingdienst via het nummer 0800-0543. Binnen 5 werkdagen ontvangt u deze per post bij u thuis.

Stap 4: Onderzoek andere mogelijkheden. Het vinden van een geschikte woning kan lastig zijn. Daarom is het van belang om andere mogelijkheden te bekijken. Vraag in uw netwerk naar de mogelijkheden en zeg dat u op zoek bent naar woonruimte, want misschien weet iemand uit uw omgeving nog wel iets. Daarnaast kunt u kijken bij de verschillende (kamer)verhuurders via deze link. Om in aanmerking te komen voor een woning bij een commerciële verhuurder moet uw inkomen hoog genoeg zijn. De meeste verhuurders hanteren een inkomen van drie á vier maal de huurprijs. Dit betekent dat u met een uitkering waarschijnlijk niet in aanmerking zult komen voor een woning in de commerciële sector. Daarnaast moet u bij aanvang vaak borg en bemiddelingskosten betalen. Dit komt meestal neer op tweemaal de huurprijs.

Stap 5: Blijven zoeken Het vinden van een woning kost tijd. Door iedere week te reageren op de lotingswoningen vergroot u uw kans om een woning te vinden.