Welkom
wat kan ik en wat wil ik Afdeling Profiel Beroepsgericht vak Profielvak wat kan ik en wat wil ik Doel verbreding of verdieping betere aansluiting op MBO
Welke profielen bieden we aan?
5 Profielen Zorg en welzijn Economie en ondernemen Horeca, bakkerij en recreatie Bouw, wonen en interieur Produceren, installeren en energie
Profielen voor kader en basis Gezamenlijk deel: Nederlands Engels Maatschappijleer Bewegingsonderwijs CKV Rekenen
Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie Profielgebonden vakken: Economie Wiskunde of Duits 4 modulen (CSPE) Keuken Gastheerschap Bakkerij Recreatie
Keuzevakken HBR (schoolexamen) Gastheerspecialisatie * Keukenspecialisatie (verplicht leerjaar 4) Brood- en banketspecialisatie Patisserie De bijzondere keuken Traiteur
Moduul Bakkerij/keuken Productie van bakkerijproducten plannen en organiseren Grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren Trends en ontwikkeling volgen en toepassen Assortiment beheren
Moduul Gastheer Een bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering binnen een horeca-, bakkerij- en recreatie omgeving Een bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf en de verzorging van de gasten Gasten ontvangen, plaatsen en vertrek van gasten begeleiden Draag en serveer methoden uitvoeren
Moduul recreatie Assisteren bij promotionele activiteiten en deze meehelpen ontwikkelen Recreatiemogelijkheden voor gasten organiseren, regelen en begeleiden Catering voor en rondom activiteiten organiseren Sociale hygiëne signaleren en melden
Verbreden of verdiepen VERDIEPEND Keukenspecialisatie, Gastheerspecialisatie*, Traiteur, Patisserie Brood- en banketspecialisatie, De bijzondere keuken Keuken mogelijke vervolgopleiding: Horeca, Bakkerij en Faciliteiten, Toerisme en recreatie Gastheerschap Bakkerij VERBREDEND Economie en Ondernemen Keuzedeel, ondernemen Zorg & Welzijn Keuzedeel, Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Recreatie mogelijke vervolgopl: manager/ondernemer, horeca/outdoor
Opbouw leerjaar 3 3 modulen 1 keuzevak van het eigen profiel 12 uur per week Stage LOB Toetsen volgens het PTA Leerling kiest 2 keuzevakken voor klas 4
Leerjaar 4 1 moduul en 1 keuzevak verplicht (keukenspecialisatie) 2 keuzevakken (1 keuzevak bij een ander profiel mogelijk) 12 uur per week Stage LOB Toetsen volgens het PTA Voorbereiden CSPE
HORECA KOK GASTHEER/VROUW CAFETARIA MED. CATERING MED. KANTINE MED.
TOERISME/RECREATIE RECEPTIONIST REISADVISEUR STEWARDESS HOSTESS REISLEIDER ANIMATIE MED. OUTDOOR MED.
BAKKERIJ BROODBAKKER BANKETBAKKER PATISSERIE
INSTELLINGEN KOK DIEETKOK GASTHEER/VROUW FACILITAIR MEDEWERKER
SLAGER SLAGER TRAITEUR POELIER
PROFIELSCHETS Dienstbaar en servicegericht Stressbestendig Sociaal en Communicatief vaardig Kwaliteitsgericht Doorzettingsvermogen en zelfstandig Oog voor presentatie en uiterlijke verzorging Onregelmatige werktijden Flexibel Goede fysieke conditie Samenwerken en teamgericht
Voordelen en nadelen Werktijden Lichamelijke belasting Afwisselend Uitdagend Sociale aspecten Carrièremogelijkheden
KOKEN/SERVEREN leerjaar vier DE LEERLINGEN BEREIDEN EN SERVEREN WEKELIJKS EEN 3-GANGEN DINER AAN GASTEN VAN BINNEN EN VOORAL BUITEN DE SCHOOL. DE LOSSE COMPONENTEN DIE IN LEERJAAR DRIE ZIJN AANGELEERD KOMEN IN LEERJAAR VIER SAMEN TOT EEN GEHEEL IN EEN VORM VAN EEN 3-GANGEN MENU.