Welkom.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Trillingen en Cirkelbewegingen
Advertisements

4/10/2017 Opleiding BINNENISOLATIE voor thermische renovatie Module 3 Train the trainer – 06/12/ Brugge.
Isaac Newton Omdat een beetje extra bijscholing nooit kwaad kan 
Wageningen University Meteorologie en Luchtkwaliteit
Materialen en moleculen
Hoe deel je gesteenten in? Codering; Streckeisen
Havo 5: Stoffen en Materialen
Handboek Commercieel Budgetteren: toegepast J. Vanhaverbeke & L
Veevoeding Blok 3 en 4: Ruwvoerbalans melkveehouderij
Dynamica van luchtstromen
Jeugd in het Strafrechtelijk kader Les 3, 2016 ‘Needs’
Natuurkunde Overal Hoofdstuk 1: Beweging in beeld.
Klaar met het PW? Lees aandachtig het samenvattingenblad hst 7
Greenbuilding project
Aanleiding Veranderende organisatie
Financiële situatie Volley
Portfolio Zon projecten.
Door Marco Lassche, Joyce Mulder en Mare de Winter
VAN KEUKENBLAD TOT FRIKANDEL presentatie door Koen Ongkiehong
Energielening.
De missie, het hart en het broodtrommeltje
Context 4 Verlichtingsideeën en de democratische revoluties
Gaat u dan snel naar Goedkoop of in kleine oplagen kleding (laten) bedrukken, met een embleem, logo en/of tekst van uzelf, of.
Bomen en struiken IVN Helden.
STUUR DIT AAN EEN SLIMME VROUW... EN AAN ALLE MANNEN... DIE ER TEGEN KUNNEN !!! Na 5000 jaar moppen over vrouwen... uiteindelijk moppen over mannen.
Roundtable De Gefragmenteerde Organisatie
Mictieklachten bij mannen
BASISVEILIGHEID (VCA)
Quel jour sommes-nous aujourd’hui ?
Hoofdstuk 6 Warmte.
Outdoor Advanced - Specialist Tuin en Openbaar Groen 3.1,
Jorismavo Examenvoorlichting
RECHT VAN SPREKEN FUNCTIONEREN OC’S 2016
Inlichtingenbijeenkomst Simulatiecapaciteit ERTMS
Toolbox: ATEX ATmosphere - EXplosive
Groeiende kritiek op de katholieke Kerk rond 1500
De wederkomst ophanden? 20 augustus 2017 Urk.
En blessurepreventie Trainingsopbouw.
Six hats: Werken met netwerken? Mijn gedacht
VEELTERMEN BLADWIJZERS: GETALWAARDE OPTELLEN EN AFTREKKEN
Omdenken Een kleine test….
Toevoeging H5 Elektriciteit
Hoofdstuk 3 In beweging.
Reisconferentie van zorg naar zelfregie
Klaar met de toets? Lees aandachtig het samenvattingenblad hst 6
Je kunt iedere dag iets betekenen voor een ander
Rd4-afvalconferentie november 2016
Nienke Hoffman Teamleider bovenbouw 28 maart 2017
Risico’s en de vertaling naar wettelijke uitgangspunten
Op zoek naar de juiste toon Geluid in de omgevingswet
TAALSITUATIE & - ONTWIKKELING IN VLAANDEREN
NIET-RATIONELE BESLISSINGEN in de TECHNIEK
Stedelijke bevolking 50% wereldwijd (70% verwacht) 75% in Europa
Hoofdstuk 5 Les 1: Markten.
6. Sleutelvoedingsfactoren
Hst. 2 Het geslachtsapparaat
Wees welkom op deze 1STE cursus windows SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR AMBTENAREN Vergeet niet te rusten tijdens de cursus en neem een relaxe houding aan tijdens.
Microsoft® Office Outlook® 2007-cursus
De Here zeide tot Mozes: Ga, Ik zend u tot Farao
Co-creatie in de Master Health Care & Social Work
Participatie in Onderzoek ZonMw
DE WINST VAN ZORGVRIENDELIJK WERKGEVERSCHAP
VPH Les 13.
Maurits Hendriks Technisch Directeur Chef de Mission
Welkom Brussel, 25/02/2017.
Informatiebijeenkomst project Snippergroen
Nedgraphicsdag 18 september 2012
Kwaliteitsborging voor het Bouwen
Nieuw Nederlands Cursus Argumentatieve vaardigheden Opdracht 13
Transcript van de presentatie:

Welkom

wat kan ik en wat wil ik Afdeling Profiel Beroepsgericht vak Profielvak wat kan ik en wat wil ik Doel verbreding of verdieping betere aansluiting op MBO

Welke profielen bieden we aan?

5 Profielen Zorg en welzijn Economie en ondernemen Horeca, bakkerij en recreatie Bouw, wonen en interieur Produceren, installeren en energie

Profielen voor kader en basis Gezamenlijk deel: Nederlands Engels Maatschappijleer Bewegingsonderwijs CKV Rekenen

Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie Profielgebonden vakken: Economie Wiskunde of Duits 4 modulen (CSPE) Keuken Gastheerschap Bakkerij Recreatie

Keuzevakken HBR (schoolexamen) Gastheerspecialisatie * Keukenspecialisatie (verplicht leerjaar 4) Brood- en banketspecialisatie Patisserie De bijzondere keuken Traiteur

Moduul Bakkerij/keuken Productie van bakkerijproducten plannen en organiseren Grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren Trends en ontwikkeling volgen en toepassen Assortiment beheren

Moduul Gastheer Een bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering binnen een horeca-, bakkerij- en recreatie omgeving Een bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf en de verzorging van de gasten Gasten ontvangen, plaatsen en vertrek van gasten begeleiden Draag en serveer methoden uitvoeren

Moduul recreatie Assisteren bij promotionele activiteiten en deze meehelpen ontwikkelen Recreatiemogelijkheden voor gasten organiseren, regelen en begeleiden Catering voor en rondom activiteiten organiseren Sociale hygiëne signaleren en melden

Verbreden of verdiepen VERDIEPEND Keukenspecialisatie, Gastheerspecialisatie*, Traiteur, Patisserie Brood- en banketspecialisatie, De bijzondere keuken Keuken mogelijke vervolgopleiding: Horeca, Bakkerij en Faciliteiten, Toerisme en recreatie Gastheerschap Bakkerij VERBREDEND Economie en Ondernemen Keuzedeel, ondernemen Zorg & Welzijn Keuzedeel, Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Recreatie mogelijke vervolgopl: manager/ondernemer, horeca/outdoor

Opbouw leerjaar 3 3 modulen 1 keuzevak van het eigen profiel 12 uur per week Stage LOB Toetsen volgens het PTA Leerling kiest 2 keuzevakken voor klas 4

Leerjaar 4 1 moduul en 1 keuzevak verplicht (keukenspecialisatie) 2 keuzevakken (1 keuzevak bij een ander profiel mogelijk) 12 uur per week Stage LOB Toetsen volgens het PTA Voorbereiden CSPE

HORECA KOK GASTHEER/VROUW CAFETARIA MED. CATERING MED. KANTINE MED.

TOERISME/RECREATIE RECEPTIONIST REISADVISEUR STEWARDESS HOSTESS REISLEIDER ANIMATIE MED. OUTDOOR MED.

BAKKERIJ BROODBAKKER BANKETBAKKER PATISSERIE

INSTELLINGEN KOK DIEETKOK GASTHEER/VROUW FACILITAIR MEDEWERKER

SLAGER SLAGER TRAITEUR POELIER

PROFIELSCHETS Dienstbaar en servicegericht Stressbestendig Sociaal en Communicatief vaardig Kwaliteitsgericht Doorzettingsvermogen en zelfstandig Oog voor presentatie en uiterlijke verzorging Onregelmatige werktijden Flexibel Goede fysieke conditie Samenwerken en teamgericht

Voordelen en nadelen Werktijden Lichamelijke belasting Afwisselend Uitdagend Sociale aspecten Carrièremogelijkheden

KOKEN/SERVEREN leerjaar vier DE LEERLINGEN BEREIDEN EN SERVEREN WEKELIJKS EEN 3-GANGEN DINER AAN GASTEN VAN BINNEN EN VOORAL BUITEN DE SCHOOL. DE LOSSE COMPONENTEN DIE IN LEERJAAR DRIE ZIJN AANGELEERD KOMEN IN LEERJAAR VIER SAMEN TOT EEN GEHEEL IN EEN VORM VAN EEN 3-GANGEN MENU.