Kort doopformulier voor de kinderdoop

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Het Koninkrijk van God.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2)
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Dopen.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N. N. en N. N
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
In deze presentatie staan beide.
Verlangens van God.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst luisteren naar wat de Bijbel zegt over de instelling en de betekenis van de doop. Voordat onze Heer.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
In deze dienst zal Ds. K. van Hoek voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 148 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Lucas 4 : Tekst: HC Zondag 12.
Welkom in deze eredienst
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Jesaja 42:18 – 43:13 Tekst: Jesaja 43: 1b.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
U bent van harte welkom in de E&R tent aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder voor informatie: E&R team / Welkom bij de sing.
Heidelbergse catechismus
neem van het levende water dat geboden wordt
De doop geeft hoop.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Welkom in deze kerkdienst
Wat geven we kinderen mee?
De Doop Welkom De Doop 23&24 januari 2016.
1.
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
. 1.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Bediening van het Woord
Welkom in deze kerkdienst
Na de dienst is er een deurcollecte
Geloofsbelijdenis 1. Ik geloof in God de Vader, die almachtig, wijs en goed, aard’ en hemel heeft geschapen, vorm en kleur in overvloed. Die de stilte.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Geloven zonder de kerk? Wedergeboorte en bekering Kind van God worden
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
‘Maken de muren dan christenen?’
zal er na de ochtenddienst een deurcollecte gehouden worden voor het
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Openbare geloofsbelijdenis
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Welkom in deze kerkdienst
Wij geloven in de goede Vader
Transcript van de presentatie:

Kort doopformulier voor de kinderdoop NAMEN willen graag hun zoon / dochter NAAM laten dopen. We luisteren naar de woorden, waarmee Jezus Christus de doop heeft ingesteld:

‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’ (Mat. 28:18-20)

We worden in de naam van God, de Vader, gedoopt, omdat wij door Jezus Christus Gods kinderen zijn. Hij zorgt voor ons als een goede Vader in de hemel. We worden in de naam van God, de Zoon, gedoopt, omdat wij in leven en sterven eigendom zijn van Jezus Christus, die ons gekocht heeft met zijn kostbaar bloed.

We worden in de naam van God, de Heilige Geest, gedoopt, omdat Hij ons door het geloof met Christus verbindt, ons troost en altijd bij ons blijft. Onze kleine kinderen begrijpen nog niet, wat de doop betekent, maar de toezegging dat zij Gods kinderen zijn is al over hun leven uitgesproken. Ook zij behoren tot het verbond van God en tot zijn gemeente

De doop is het teken van Gods genade. Dit teken kan niet herroepen worden. Gedurende ons hele leven, en ook wanneer we aan ons geloof twijfelen, moet dit teken ons er weer zeker van maken, dat wij bij Jezus Christus horen. Daarvoor zij God eer en dank, nu en in eeuwigheid.

Dooplied evt. Gebed

Doopvragen Omdat God zijn verbond aangaat met ons en onze kinderen, moeten de kinderen van gelovige ouders gedoopt worden. Omdat ze zelf nog geen antwoord kunnen geven, vraag ik jullie als ouders:

1. Erkennen jullie dat jullie zoon / dochter zondig en schuldig ter wereld is gekomen en daarom aan allerlei ellende en zelfs aan het eeuwig oordeel onderworpen is, maar dat hij / zij toch in Christus voor God heilig is, en daarom als lid van zijn gemeente gedoopt behoort te zijn?

2. Belijden jullie dat de leer van het Oude en Nieuwe Testament, zoals die in de Apostolische Geloofsbelijdenis samengevat is en in deze gemeente verkondigd wordt, de ware en volkomen leer van de verlossing is?

3. Beloven jullie dat je je zoon / dochter zult voorgaan in een christelijke manier van leven en hem / haar zo goed mogelijk zult onderwijzen en laten onderwijzen, om hem / haar te leren begrijpen wat het betekent gedoopt te zijn?

Vader en moeder NAMEN wat is daarop jullie antwoord? Doop

Dooplied

Geliefde gemeente, NAAM is nu gedoopt en hoort daardoor tot de christelijke kerk. Wij heten hem / haar welkom in onze gemeente. Wij willen hem / haar met ons gebed begeleiden en er toe bijdragen dat zij groeit in geloof, hoop en liefde. Laten we open blijven staan voor het zoeken en vragen van jonge mensen. Laten we bereid zijn, hen te begrijpen, en meehelpen, dat ze in onze gemeente een echt thuis vinden.

Gebed + evt. doopkaart en afsluitend lied