Japan, vroeger en nu Quiz

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samenleving en cultuur
Advertisements

Levensbeschouwing Welkom
Japan is het land van de rijzende zon
Ontdekkingsquiz. 1. Welke van de onderstaande spelcomputers wordt in Japan gemaakt? B. Xbox 360 C. Nintendo Wii A. Playstation 3.
Vraag 1: Waar of niet waar?
Heksen Voorwoord Heksen in sprookjes Kenmerken van de heks Bewijzen
Tijd van Grieken en Romeinen 3000 v Chr- 500 n Chr
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
Quiz Start.
Steven Hagers Cultuurles op 6 oktober  Kanji  Hiragana  Katakana De combinatie van deze schriften heet: kanji-kana-majiribun 母がいつも自転車でデパートに行きます。
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Geisha en samoerai Quiz
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten.
Geisha en samoerai Quiz
Alexander, Napoleon en Joséphine
Westerse wereld.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Hoofdstuk III: Griekenland Les 3: Par 2, Het bestuur van de polis
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Workshop 'Anachronisme: historische zonde of handig didactisch instrument?': rapportering plenum Moeten wij die datum vanbuiten leren? Chronologie en historisch.
日本 Ronald Joppensz JAPAN Groep 1a door Lotte & Ronald.
Joppensz JAPAN Groep 3 door Pim & Ronald.
3 Tsarina Catharina Catharina de Grote. Catharina was geboren als Duits prinsesje en ze werd tsarina van Rusland. Om te laten zien dat ze tsarina was,
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Kleding in China. Wat vind jij? 1.Chinese kleding heeft veel meer kleur dan Westerse kleding! 2.In China draagt iedereen lange gewaden en lange jurken.
Siebolds schatten uit Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Hoe was het leven in Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Stoere helden en schattige beesten Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Deshima, handelspost in Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Op ontdekkingsreis door Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Romanovs & Revolutie 3 Oorlog en revolutie.
Van kimono tot kalligrafie Quiz
Hollandse Meesters 1 Hermitage Amsterdam.
Geisha en samoerai Quiz
presentatie Geschiedenis van de computer en het internet
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Genesis 39: 1- 6 Jozef was naar Egypte gebracht.
Matteüs 6: Maak je geen zorgen over eten en drinken.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
De geschiedenis van de aardappel
Cursus 2.2 Het Leven van de Eerste Mensen Klas 2 BK Lesweek 2
Thema 2 – les 3 Een nieuw geloof.
Het Boeddhisme Circa 450 v. C..
Cursus 3.2 : Romeinse Samenleving 1 KGT Lesweek 1
Peter de Grote een bevlogen tsaar 2 Peter en Rusland.
Van kimono tot kalligrafie
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
THEMA 3 – LES 2 KERK EN KLOOSTER.
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
Cursus 4.2 Hoe ontstond de industrie Klas 2 KGT Lesweek 2
Steden en kruistochten
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
Deshima, handelspost in Japan
De schatkamer! 1 Hermitage Amsterdam.
Antwoorden H2 § 4. KA 4 en 5.
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
Siebolds schatten uit Japan
Stoere helden en schattige beesten
Op ontdekkingsreis door Japan
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Japan, vroeger en nu Quiz Japanmuseum SieboldHuis

Vraag 1 Wat zijn geisha? A – Vrouwen die heel goed zijn in kunst B – Getrouwde vrouwen C – Dienaars van de Japanse keizer

Vraag 2 In Nederland gebruiken we het alfabet. In Japan gebruikt men karakters. Hoeveel verschillende soorten karakters worden in Japan gebruikt? A – 2 B – 3 C – 4

Vraag 3 Welke geloven komen het meest voor in Japan? A – Hindoeïsme en christendom B – Jodendom en islam C – Boeddhisme en shinto

Vraag 4 Welke vorm van Chinese geneeskunde gebruikten ze in Japan? A – Voodoo poppen B – Operaties C – Acupunctuur

Vraag 5 Het Japanse volk bestond uit vier groepen. Welke van deze groepen was het minst belangrijk? A – Adel en samoerai B – Verkopers C – Boeren

Vraag 6 Waarom staat er vaak beeld van een tanuki voor een restaurant? A – Om klanten af te schrikken B – Een tanuki brengt geluk en zorgt dat er meer klanten komen C – Het is versiering

Vraag 7 Wat is een shogun? A – De baas over de soldaten B – Iemand die een snoepwinkel heeft C – Degene die de theeceremonie geeft

Vraag 8 Op de samoerai-helm zagen jullie dit plaatje: Wat is dit voor kenmerk? A – Een versiering B – Een familiewapen C – Het geeft aan door wie de helm was gemaakt

Vraag 9 Hoe heette het hondje van Siebold? Sakura Sakara Shakira

Vraag 10 Welke kunst deden de geisha niet? A – Zang B – Kalligrafie C – Fotografie

Vraag 11 Hoe heet het eilandje bij Nagasaki waar Siebold heeft gewoond? A – Dashima B – Deshima C – Doshima

Vraag 12 Wat voor soort thee is ’matcha’? A – Pickwick thee B – Zwarte thee C – Groene thee

Vraag 13 Waarom heeft Siebold zoveel spullen verzameld? A – Omdat hij het leuk vond om die spullen te hebben B – Omdat hij ze in Nederland tentoon wilde stellen om te laten zien dat hij in Japan was geweest C – Omdat hij een missie had gekregen van de Nederlandse regering. Zij wilden zoveel mogelijk te weten komen over Japan.

Vraag 14 Wat is de oude naam van Tokyo? A- Kyoto B – Nara C- Edo

Vraag 15 Wat is er bijzonder aan de locatie van Japanmuseum SieboldHuis? A – Siebold heeft er zelf even gewoond en heeft er zijn verzameling voor het eerst tentoongesteld B – Niets; het is gewoon een huis in Leiden C – Siebold liep er altijd langs als hij zijn hondje uitliet

Houd goed bij hoeveel je er juist hebt! De antwoorden! Houd goed bij hoeveel je er juist hebt!

Vraag 1 Wat zijn geisha? A – Vrouwen die heel goed zijn in kunst B – Getrouwde vrouwen C – Dienaars van de Japanse keizer Geisha betekent letterlijk “kunst-persoon”!

Hiragana (ひらがな), katakana (カタカナ) Vraag 2 In Nederland gebruiken we het alfabet. In Japan gebruikt men karakters. Hoeveel verschillende soorten karakters worden in Japan gebruikt? A – 2 B – 3 C – 4 Hiragana (ひらがな), katakana (カタカナ) en kanji (漢字)

Vraag 3 Welke geloven komen het meest voor in Japan? A – Hindoeïsme en christendom B – Jodendom en islam C – Boeddhisme en shinto Veel Japanners geloven zelfs in allebei!

Vraag 4 Welke vorm van Chinese geneeskunde gebruikten ze in Japan? A – Voodoo poppen B - Operaties C – Acupunctuur Bij acupunctuur steken ze naalden in het lichaam. Deze vorm van geneeskunde wordt nog steeds gebruikt!

Vraag 5 Het Japanse volk bestond uit vier groepen. Welke van deze groepen was het minst belangrijk? A – Adel en samoerai B – Verkopers C – Boeren Verkopers verkochten spullen die ze niet zelf hadden gemaakt. Ze Kregen dus geld voor het werk van anderen. Dat vonden ze in het oude Japan niet kunnen. De boeren zorgden ervoor dat er genoeg te eten was. Zij waren dus veel belangrijker!

De adel waren ook het belangrijkst in Europa! Vraag 6 En welke groep was het belangrijkst? A – Boeren B – Handwerkers C – Adel en samoerai De adel waren ook het belangrijkst in Europa!

De shogun was ook de belangrijkste man Vraag 7 Wat is een shogun? A – De baas over de soldaten B – Iemand die een snoepwinkel heeft C – Degene die de theeceremonie geeft De shogun was ook de belangrijkste man in Japan!

Door het familiewapen wist iedereen van Vraag 8 Op de samoerai-helm zagen jullie dit plaatje: Wat is dit voor kenmerk? A – Een versiering B – Een familiewapen C – Het geeft aan door wie de helm was gemaakt Door het familiewapen wist iedereen van wie de helm was!

Vraag 9 Hoe heette het hondje van Siebold? Sakura Sakara Shakira Sakura betekent kersenbloesem. Dat zijn bomen met roze bloemen die heel populair zijn in Japan.

Fotografie bestond natuurlijk nog niet in Vraag 10 Welke kunst deden de geisha niet? A – Zang B – Kalligrafie C – Fotografie Fotografie bestond natuurlijk nog niet in Siebolds tijd!

Vraag 11 Hoe heet het eilandje bij Nagasaki waar Siebold heeft gewoond? A – Dashima B – Deshima C – Doshima De Nederlanders kwamen een groot deel van het jaar niet van dit eiland af. Het was heel bijzonder dat Siebold een kliniek mocht openen in de stad!

Vraag 12 Wat voor soort thee is ’matcha’? A – Pickwick thee B – Zwarte thee C – Groene thee

Vraag 13 Waarom heeft Siebold zoveel spullen verzameld? A – Omdat hij het leuk vond om die spullen te hebben B – Omdat hij ze in Nederland tentoon wilde stellen om te laten zien dat hij in Japan was geweest C – Omdat hij een missie had gekregen van de Nederlandse regering. Zij wilden zoveel mogelijk te weten komen over Japan. Toen bestond er helaas geen internet om snel dingen op te zoeken!

Vraag 14 Wat is de oude naam van Tokyo? A- Kyoto B – Nara C- Edo Edo is niet altijd de hoofdstad van Japan geweest. Ook Kyoto is voor lange tijd de hoofdstad geweest!

Vraag 15 Wat is er bijzonder aan de locatie van Japanmuseum SieboldHuis? A – Siebold heeft er zelf even gewoond en heeft er zijn verzameling voor het eerst tentoongesteld B – Niets; het is gewoon een huis in Leiden C – Siebold liep er altijd langs als hij zijn hondje uitliet Siebold heeft zelf nog door het huis gelopen!