Basis en paraveterinair

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Stofwisseling.
Materie, energie en leven
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Renata, Antonio en Marcel
Voeding met een gezonde “plus”
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Ron van Diepen, Edwin Ooijevaar, Anko Top TLG,02 februari 2008
Transport Bloed en bloedsomloop Informatie en animaties over het bloed.
Uitscheiding 5H.
Overzicht van de stofwisseling
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
Voortgezette assimilatie =
Voedingsstoffen.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Verteringsstelsel.
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
Duurzame energie Biomassa.
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Vitamine B (PP).
Vitamine B12 2. Waar zit vitamine B12 in? 1. Wat doet vitamine B12?
Hoofdstuk 8 Paragraaf 1.
The BARF trend; advantages, drawbacks and risks. Biologically Appropriate Raw Foods Or Bones And Raw Food Artikel uit Focus van Royal Canine.
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
1 Basisvoedingsleer Voedingsstoffen
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
Basis en paraveterinair
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Quiz: de voedingsstoffen
5. Voeden naar levensfase
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Basis en paraveterinair
Dieetvoeding en Voerproductie
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Voeren en Verzorgen Niveau 3/4 Blok 2.
Voeren en Verzorgen Niveau 4 Blok 2.
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Les 5 Onderwerpen: Voeding konijn en cavia.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Les 1 De samenstelling van voeding
Voeren en verzorgen Periode 4
Voeding Kenmerken van voeding.
Voedselgerelaterde problemen en vergiftigingen
Voeren en verzorgen Periode 3
Voeren en Verzorgen Niveau 4 Blok 2.
Voeding en vertering.
Voeren en verzorgen Periode 1 – Introductie en H1.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Bloed en afweer Bloed = weefsel: Cellen en tussencelstof (= plasma)
Ondersteunende diëten
Hoofdstuk 1 Leeftijdgebonden diëten
Hoofdstuk 3 Levenslange diëten
Hoofdstuk 4: Welzijn en duurzaam voeren Niveau 3 en
Melk-samenstelling zondag 7 april 2019.
Voerproductie Blok 3 Week 2.
Voedingshoeveelheid berekenen
Voedingsstoffen voor de koe
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Voedselgerelateerde problemen en vergiftigingen
Voeren en verzorgen Periode 4
Transcript van de presentatie:

Basis en paraveterinair Voeding Basis en paraveterinair

Deze les: alles over de kat en hond Voeding Deze les: alles over de kat en hond Verschillende soorten voer Essentiele voedingsstoffen Verschillende merken Veel gemaakte fouten

De kat Afhankelijk van dierlijke eiwitten Kieskeurig Voeding De kat Afhankelijk van dierlijke eiwitten Kieskeurig Snel gebrek aan vitamines en aminozuren

Verschillende soorten voer Voeding Verschillende soorten voer Brokken KVV BARF Prooidieren

Essentiele voedingsstoffen Kan het dier niet zelf aanmaken Vetzuren (linoleenzuur en alfa-linoleenzuur) zorgt voor beperking waterverlies via huid en transport in het lichaam Vitamine B3 Aminozuren: taurine en arginine (hart) Biologische waarde van eiwit van belang!

Verschillende merken Waar moet het aan voldoen? Voeding Verschillende merken Waar moet het aan voldoen? Hoe bepaald ik of voer goed is?

Veel gemaakt fouten Overdosis vit A (verlies tanden en botziekten) Voeding Veel gemaakt fouten Overdosis vit A (verlies tanden en botziekten) Chocolade (bevat etheobromine en tast zenuwstelsel aan)veel plassen braken en rillen. Ui en knoflook(schadelijk stoffen ook na verhitten, schade aan rode bloedcellen en bloedarmoede) Melk (lactose)

Verschillende soorten voer Geperste brokken Geëxtrudeerde brokken KVV BARF Prooidieren

Essentiele voedingsstoffen Kan het dier niet zelf aanmaken Vetzuren (linoleenzuur en alfa-linoleenzuur) zorgt voor beperking waterverlies via huid en transport in het lichaam Omega 3 voor jonge dieren (goed ontwikkeling gewrichten en zenuwstelsel) Aminozuren (dit zijn er 10) Biologische waarde van eiwit van belang

Verschillende merken Waar moet het aan voldoen? Hoe bepaald ik of voer goed is?

Veel gemaakte fouten Gemiddelde hoeveelheden op verpakkingen. Eieren (enzym Avidine, verhitten tot net boven 70 graden) Chocolade (bevat etheobromine en tast zenuwstelsel aan) Ui, knoflook, prei en bieslook (schadelijk stoffen ook na verhitten, schade aan rode bloedcellen en bloedarmoede) Druiven en rozijnen (acute nierfalen)