GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Licht en geluid Jezus op de berg van heerlijkheid.
Preek: Jaap de Schipper.
Zingen Liedboek Eeuwig Woord, U willen wij bezingen,
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
Zondag 8 maart 2009 Tweede zondag van de 40 dagentijd
Tweede zondag van de 40 dagentijd 20 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 17:1-9 Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op en ontmoet daar in Gods licht Mozes en.
Sta op en schitter.
Eén Heer: Christus Jezus
Tweede zondag van de veertigdagentijd zondag 1 maart 2015 Reminiscere ‘Gedenk uw barmhartigheid’ Marcus 9:1-8 naardense bijbel Vóór hen wordt Jezus veranderd.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Psalm 138 : 1, 2 Psalm 42 : 1, 3 (ob) Opwekking 71 Psalm 27 : 1, 4
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Beelden van de kerk.
de verheerlijking op de berg
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Cyclus C Tweede zondag van de Vasten Tweede zondag van de Vasten 21 februari 2016 De “Musique silencieuse” (1’48) van Mompou doet in stilte Jezus aanvoelen.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
Negentiende Zondag door het Jaar 13 augustus 2017
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Huis te Kafarnaüm waar Jezus de toespraak houdt
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Ds. M.P. Vis, St Jansklooster Ouderling van dienst : Egbert Duurkoop Organist : Erik Hofstede Schriftlezing : Exodus 34: Mattheüs 17: 1-9 Kind van.
De bergen in… ‘Ikzelf heb mijn koning gezalfd, op de Sion, mijn heilige berg.’ Psalm 2 Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief,
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Wat geven we kinderen mee?
Beelden van de velden van Galilea
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Beelden van de moskee van Omar
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Agenda aanstaande week 1/2
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
De luister van God.
Verheerlijking op de berg
Geloven zonder de kerk? Wedergeboorte en bekering Kind van God worden
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
(allen) Houd mij in leven, wees Gij mijn redding, steeds weer
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft,
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Muziek: “Pasen” J.S.Bach
Psalm 135 van Schütz bezingt Gods eeuwige liefde
Esplanade vd Moskeeën (Tempel)
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
Transcript van de presentatie:

GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER Cyclus A GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, dialogeren we met Christus in ons Kerk vd berg Tabor

Mt 17,1-9 In die tijd nam Jezus Petrus, Jakobus en diens broeder Johannes met zich mee en bracht hen boven op een hoge berg, waar zij alleen waren. Hij werd voor hun ogen van gedaante veranderd: zijn gelaat begon te stralen als de zon en zijn kleed werd glanzend als het licht.

En zij zagen de helder-heid van de persoon van Jezus Jezus veranderde van gedaante En zij zagen de helder-heid van de persoon van Jezus Hoofdaltaar: « Hij veranderde voor hun ogen van gedaante »

Opeens verschenen hun Mozes en Elia, die zich met Hem onderhielden.

Jezus geeft weer zin aan de Wet (Mozes) en de profeten (Elia) Hij IS de Wet: “Bemint elkaar zoals Ik”. En de Profeet: “Vreest niet, Ik heb de wereld overwonnen”

Petrus nam het woord en zei tot Jezus: "Heer, het is goed dat wij hier zijn. Als Gij wilt zal ik hier drie tenten opslaan, een voor U, een voor Mozes en een voor Elia."

God ondersteunt geen zekerheden maar radicale ENGAGEMENTEN Wij zouden allen “tenten” bouwen, beschermd voor de stortregens van het leven in open lucht. God ondersteunt geen zekerheden maar radicale ENGAGEMENTEN Zoldering vd kerk in tentvorm

Nog had hij niet uitgesproken of een lichtende wolk overschaduw­de hen en uit die wolk klonk een stem: "Dit is mijn Zoon, de Welbemin­de, in wie Ik mijn behagen heb gesteld; luistert naar Hem." Op het horen daarvan wierpen de leerlingen zich ter aarde neer, aangegrepen door een hevige vrees.

God openbaart de WELBEMINDE ZOON in het alledaagse « De verandering gebeurt in de kleine dingen van elke dag, bij het werk, in het gezin, in de wijkbijeenkomsten… Waar wij vernemen: Wij zijn welbeminde zonen » In de ruïnes van een benedictijns klooster op de tabor (Kaars)

Maar Jezus kwam naar hen toe, raakte hen aan en zei: "Staat op en weest niet bang." Toen zij hun ogen opsloegen, zagen zij niemand dan alleen Jezus.

Zij zagen alleen Jezus, Hem alleen binnenin ons Jezus alleen, in het centrum van onze actie: in de wijze van liefhebben, in de standvastigheid,in het erkennen van licht in anderen... Kruis midden de bogen

Onder het afdalen van de berg gelastte Jezus hun: "Spreek met niemand over wat ge hebt aanschouwd, voordat de Mensenzoon uit de doden is opgestaan."

Tuinen vd Tabor, verzorgd door drugverslaafden Afdalend, handel zo : « Dat elke tempel weze als een kleine dorpsbron voor de dorst van de gelovigen en van allen die voorbijgaan zonder halt te houden. » David Jou Tuinen vd Tabor, verzorgd door drugverslaafden

Heer, verleen ons dat de mystieke ervaringen ons helpen om U te ontmoeten zelfs tussen de dagelijkse tegenstrijdigheden, omdat Gij GROTER zijt dan onze zwakheden

Moniales de St. Benoît de Montserrat www. monestirsantbenetmontserrat Moniales de St. Benoît de Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.cat/regina