Transferbureau Ziekenhuis Bethesda,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mantelzorg: zwakke schakel of ijzersterke verbinding in de zorgketen?
Advertisements

Terminale palliatieve zorg
Welkom Tweede openbare casuïstiekbespreking 2012
Gevolgen AWBZ Pakketmaatregelen Pakketmaatregelen Nieuwe MEE dienst.
Enquête ‘Coördinator’ Een overzicht van de antwoorden
Palliatieve zorg op de kaart
1 Programma bijeenkomst 2 Goed zorgen voor jezelf  Loslaten en ontspannen  Balans draagkracht – draaglast  Inschakeling hulp in huis  Pauze  Voorlichting.
Vraag 1: Wat is mantelzorg?
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Handboek voor mantelzorgers
Palliatieve zorg thuis
Uw gemeente & mensen met een beperking
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Wmo-bijeenkomst Reinaerde
Transitie langdurige zorg
Zorgstroom, dichtbij mensen.
Hervorming langdurige zorg
Wijzigingen in de zorg van AWBZ naar Wmo
Aanleiding tot verandering
De veranderingen in de zorg…..
Veranderingen in de zorg vanaf 2015
Presentatie voor basisvrijwilligers
Ik heb geen netwerk…. WMO en diaconaat Bethesda = huis van barmhartigheid Teken van het Koninkrijk.
P ROOT I NEKE Opleiding : Bachelor sociaal werk Afstandsonderwijs.
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Veranderingen in de zorg
Veranderingen in de zorg
Voorlichting over Wet Langdurige Zorg 12 maart 2015
Netwerk Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende  Informeren, Sensibiliseren, Vorming  Registreren  Partners samenbrengen Medewerkers  Algemeen Coördinator.
Themabijeenkomst 18 september BVSB - Doelen en ambitie Kennisuitwisseling Ontmoeting Professionalisering.
De Wet maatschappelijke ondersteuning. Waar gaan wij u over informeren Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? Hoe werkt het wanneer u zich aanmeldt.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
Albi Popken Verpleegkundig Specialist Palliatieve Zorg
Klinische les medisch maatschappelijk werk
KINDZORG IN april 2015 netwerk regio noord Universitair Medisch Centrum Groningen.
1 REGIONAAL OVERLEG TRANSFERVERPLEEGKUNDIGEN AMSTERDAM E.O uur Welkom Gerda Blaauboer, dagvoorzitter, transferverpleegkundige SLAZ en voorzitter.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Bijeenkomst 16 april 2015 Transferverpleegkundigen.
Inhoud van de presentatie De wereld van ZuidZorg Hoe de Zorgvraag binnenkomt Maatschappelijke ontwikkelingen Scholingen mbt transitie in de thuiszorg.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Hervorming Langdurige Zorg Transitie Vivent Thuiszorg Terug naar de Bedoeling.
Een half uurtje pgb, hoe staat het er mee 16 april 2016 DELFT Duchenne Congres Duchenne Parent Project Frans van der Pas.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Presentatie Ugchelen 8 april Rolf Striekwold Atlant Zorggroep.
Zorg Verandert. Presentatie SBOG Marijke Hempenius 2 maart 2015.
Jaarvergadering Verder Limburg, Beter Brein 18 juni 2016.
Wat heb jij mantelzorgers te bieden?. Leerdoelen Je onderzoekt en benoemt welke ondersteuningsbehoefte de mantelzorger heeft. Je bespreekt met de mantelzorger.
Veranderingen in de zorg De rol van de verpleegkundige.
“24/7 de juiste patiënt op de juiste plek”
Regel je zaken goed, voor iedereen (voorbeeld: bouwen voor jong en oud)
ZORG EN WONEN Welke zorg krijg ik thuis?
“NPZZG werkt aan een continuüm van vertrouwen" Carel Veldhoven
Wetten extramurale zorg
Financiering van de zorg
Bureau zorgbemiddeling UMC Utrecht
Regionaal overleg transferverpleegkundigen
Samenwerken met vrijwilligers en mantelzorgers
De mantelzorgmakelaar
Presentatie tijdens de bijeenkomst van de op te Arnhem.
transmuraal PALLIATIEF ADVIES TEAM
Speciale zorg op een gewone plaats
Deskundigheidsbevordering Intakers
Financiering van het zorgstelsel
WELKOM! 16 maart 2017.
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
Financiering van het zorgstelsel
Andere zorgverleners in de 1e lijn
Andere zorgverleners in de 1e lijn
Transcript van de presentatie:

Transferbureau Ziekenhuis Bethesda,

Wat doet de transferverpleegkundige? Een vrouw van 83 jaar is door de dermatoloog opgenomen voor een i.v. behandeling met antibiotica wegens een ernstige infectie aan haar been. Na ruim een week is de behandeling klaar. Mevrouw mag naar huis. Ze heeft nog geen been om op te staan. Ze is bekend met de Ziekte van Parkinson en woont alleen. Wat nu? Op dat moment komt de transferverpleegkundige in beeld. Zij kent de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van nazorg. Kan de mevrouw naar huis? Wat is er dan nodig? En hoe krijg je dat voor elkaar? Of is nazorg nodig op een andere plek, in het verpleeghuis of elders? En hoe zit het dan met de financiering? En is er wel plek? Op al deze vragen hopen de transferverpleegkundigen van ziekenhuislocatie Bethesda een antwoord te kunnen geven.

Waar bestaat onze voorlichting uit: Wanneer komt het Transferbureau in beeld Wie zijn de transferverpleegkundigen Welke werkzaamheden verricht het Transferbureau Aanvragen voor nazorg  kaartjes Aanvragen woonzorgcentra en verpleeghuizen Zorg thuis WMO Hulpmiddelen Gebruikelijke zorg Mantelzorg Voorliggende voorzieningen Hoe komen we aan informatie Slotwoord

Het Transferbureau Belangenbehartiging patiënt door de overstap van de ene vorm van gezondheidszorg naar de andere toe te begeleiden. Wie zijn de transferverpleegkundigen: Ida Jongenburger Ilona Zantinge, Hilde Peereboom Jolanda Oosting Ons kantoor is op de begane grond Mobiel bereikbaar op: 06-51953542 of 06-83597175 Tussen 09.00 uur en 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur Mailadres: transferbureau.bethesda@treant.nl

Welke werkzaamheden verricht het Transferbureau De schakel tussen diverse zorgaanbieders en patiënt. Denk hierbij aan thuiszorg, woonzorgcentra, verpleeghuizen, hospices Hulpmiddelen regelen Huishoudelijke zorg bij gemeenten Deelnemen aan MDO’s Geven van advies en informatie Bijeenkomsten organiseren en bezoeken Netwerken, sociale kaart bijhouden Deskundigheidsbevordering Protocol- en richtlijnontwikkeling Doel Transferbureau: Organiseren en indiceren van vervolgzorg voor patiënten na ontslag uit het ziekenhuis, zodat de juiste zorg op het juiste moment en door de juiste persoon/instantie gegeven wordt.

Aanvragen van nazorg, vragen Kinderen moeten persoonlijke zorg geven aan ouders Als echtgenoten werken hoeven ze bij kortdurende zorg geen persoonlijke zorg te verrichten Iedereen komt in aanmerking voor huishoudelijke zorg Als mantelzorger overbelast is kan er thuiszorg komen Familieleden zijn verplicht om mantelzorg te verlenen Geen eigen bijdrage voor thuiszorg Iedereen kan in een verpleeghuis terecht Zieke baby’s en kinderen krijgen automatisch zorg

Wat is er mogelijk qua zorg in woonzorgcentra en verpleeghuis WLZ, Wet Langdurige Zorg GRZ, Geriatrische Revalidatiezorg ELV: Laag complex Hoog complex Palliatief

Mogelijkheden qua zorg thuis Persoonlijke verzorging en/of wijkverpleging MSVT, Medische Specialistische Verpleging Thuis Palliatieve zorg thuis of in het hospice A.I.V., Advies, Instructie en Voorlichting WMO, Wet Maatschappelijke Ondersteuning Hulpmiddelen

Voorwaarden zorg thuis Gebruikelijke zorg Mantelzorg Voorliggende voorzieningen

Slotwoord Dynamisch, hectisch, afwisselend Patiënt centraal Goede communicatie met andere hulpverleners Veel veranderingen

Bedankt voor uw aandacht!