Heidelbergse catechismus

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Een heilig leven leiden betekent:
Preek 1.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
HOEZO BIDDEN?.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Themadiensten ‘Ik geloof’
In deze presentatie staan beide.
FORMULIER VOOR DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL - III
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Welkom in deze kerkdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Puur.
Delen van Jezus lichaam
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Gemeente-zijn, inhoud en dan structuur Maandag 25 september 2017 Gemeenteavond Vanaf uur is er koffie beschikbaar en we willen om uur.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Welkom in deze kerkdienst
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
. 1.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
Welkom in deze kerkdienst
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Welkom in deze kerkdienst
Jezus is Heer!.
Doe je mee !! Datum: zaterdag 24 maart Locatie: Kerk   Tijd: uur
Welkom in deze kerkdienst
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Welkom in deze kerkdienst
Dordtse Leerregels - indeling
Openbare geloofsbelijdenis
Heilig Avondmaal (formulier 5)
Welkom in deze kerkdienst
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Het nieuwe leven in Christus
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
gelijkenis van de zaaier
Transcript van de presentatie:

Heidelbergse catechismus 1. Wat is uw enige troost in leven en sterven? Antwoord: Dat ik met lichaam en ziel, in leven en sterven het eigendom ben, niet van mijzelf maar van mijn trouwe Heiland Jezus Christus Want Hij heeft met zijn kostbaar bloed voor al mijn zonden volkomen betaald en mij uit alle macht van de duivel verlost.

Heidelbergse catechismus 1. Hij bewaart mij zo, dat zonder de wil van mijn hemelse vader geen haar van mijn hoofd kan vallen, ja zelfs zo, dat alles dienen moet tot mijn heil. Daarom geeft Hij mij door zijn Heilige Geest ook zekerheid van het eeuwige leven en maakt Hij mij van harte bereid om voortaan voor Hem te leven.

Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109). t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109) t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m. A.H. Brown

Heidelbergse catechismus Troost Ellende Verlossing Dankbaarheid

Heidelbergse catechismus Troost Ellende  wet Verlossing  geloofsbelijdenis sacramenten 3. Dankbaarheid  wet gebed

Heidelbergse catechismus 2 Ik kan God en mijn naaste niet van harte liefhebben, want naar mijn aard ben ik erop uit om God en mijn naaste te haten

Heidelbergse catechismus 5: Onze Here Jezus Christus is ons door God geschonken is tot wijsheid, rechtvaardigheid, heiliging en tot een volkomen verlossing.

Heidelbergse catechismus 6: Ik ken Christus uit het heilig evangelie. God heeft dat eerst zelf in het paradijs geopenbaard. Daarna heeft Hij het door de heilige aartsvaders en profeten laten verkondigen. Ook heeft Hij dat evangelie van tevoren laten afbeelden door de offers en andere schaduwachtige gebruiken die Hij in de wet had voorgeschreven. Tenslotte heeft Hij het door zijn eniggeboren Zoon vervuld.

Heidelbergse catechismus 7: Geloven is een stellig weten waardoor ik alles voor betrouwbaar houd, wat God ons in zijn Woord geopenbaard heeft. Tegelijk is het een vast vertrouwen dat de Heilige Geest door het evangelie in mijn hart werkt, dat niet alleen aan anderen, maar ook aan mij vergeving van de zonden, eeuwige gerechtigheid en eeuwig heil door God geschonken zijn, enkel uit genade, alleen op grond van de verdienste van Christus

: Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109) t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m. A.H. Brown

Heidelbergse catechismus De apostolische geloofsbelijdenis Of: de twaalf artikelen van ons algemeen en ontwijfelbaar christelijk geloof.

Heidelbergse catechismus Christus: wie is Hij, wat deed Hij en wat betekent dat voor mij?

Heidelbergse catechismus 20 De Heilige Geest: Hij is samen met de Vader en de Zoon echt en eeuwig God. En Hij is ook aan mij gegeven, om mij door waar geloof aan Christus en al zijn weldaden deel te geven, mij te troosten en eeuwig bij mij te blijven

Heidelbergse catechismus 21 De kerk, dat is de Zoon van God die uit het hele menselijke geslacht Zich een gemeente, vergadert, beschermt en onderhoudt, door zijn Geest en Woord in eenheid van het ware geloof. En ik geloof dat ik van deze gemeente een levend lid ben en eeuwig zal blijven.

Heidelbergse catechismus 22 Nu al voel ik het begin van de eeuwige vreugde in mijn hart en na dit leven zal ik volkomen heerlijkheid bezitten, die geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en die in geen mensenhart is opgekomen, en wel om God daarin eeuwig te prijzen

: Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109) t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m. A.H. Brown

Heidelbergse catechismus 25 Sacramenten zijn heilige zichtbare tekenen en zegels, afbeelding en garantiebewijzen, die God ingesteld heeft om ons door het gebruik daarvan de belofte van het evangelie nog beter te doen verstaan en te verzegelen.

Heidelbergse catechismus 25 De Heilige Geest leert ons in het evangelie en bevestigt ons door de sacramenten, dat ons volkomen heil rust in het enige offer van Christus, dat voor ons aan het kruis gebracht is.

: Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109) t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m. A.H. Brown

Heidelbergse catechismus 28 Avondmaal vieren is: Dat wij met een gelovig hart heel het lijden en sterven van Christus aannemen en daardoor vergeving van zonden en eeuwig leven verkrijgen

Heidelbergse catechismus 28 Verder ook, dat wij door de Heilige Geest, die tegelijk in Christus en in ons woont, steeds meer met zijn heilig lichaam verenigd worden , en wel zo, dat wij, hoewel Christus in de hemel is en wij op aarde zijn, toch vlees van zijn vlees en been van zijn gebeente zijn ; en ook zo, dat wij door één Geest eeuwig leven en geregeerd worden, zoals de leden van het lichaam door één ziel.

Heidelbergse catechismus 31 Het avondmaal is voor hen die om hun zonden een afkeer van zichzelf hebben en toch vertrouwen dat deze hun om Christus' wil vergeven zijn, en dat ook de overblijvende zwakheid door zijn lijden en sterven bedekt is; die ook verlangen hoe langer hoe meer hun geloof te versterken en hun leven te beteren.

: Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109) t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m. A.H. Brown

Heidelbergse catechismus 32: waarom moeten wij goede werken doen? Antwoord: Omdat Christus ons niet alleen met zijn bloed gekocht en vrijgemaakt heeft, maar ons ook door zijn Heilige Geest vernieuwt tot zijn beeld, opdat wij met ons hele leven tonen, dat wij God dankbaar zijn voor zijn weldaden.

Heidelbergse catechismus 34 Eerste gebod, geen afgoderij. Afgoderij is: in plaats van de enige ware God, die Zich in zijn Woord geopenbaard heeft, of naast Hem iets anders verzinnen of hebben, waarop de mens zijn vertrouwen stelt.

Heidelbergse catechismus 38: sabbat: op zondag naar de kerk gaan, maar ook al de dagen van mijn leven mijn slechte werken nalaat, de Here door zijn Geest in mij laat werken, en zo de eeuwige sabbat in dit leven beginnen.

Heidelbergse catechismus 41: Door moord te verbieden leert God ons ook dat Hij afgunst, haat, toorn en wraakzucht als de wortel van deze zonde haat en dat dit alles voor Hem moord is.

Heidelbergse catechismus 44: God wil , dat wij ons leven lang onze zondige aard steeds meer leren kennen en daardoor nog meer verlangen naar de vergeving van de zonden en de gerechtigheid in Christus te zoeken. En dat wij zonder ophouden ons inspannen en God bidden om de genade van de Heilige Geest, om steeds meer naar het beeld van God vernieuwd te worden, totdat wij na dit leven het doel, namelijk de volmaaktheid, bereiken.

: Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109) t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m. A.H. Brown

Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109). t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m Zoals ik ben, kom ik nabij (TT 109) t. Ch. Elliott; v. G. Landman; m. A.H. Brown