God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (2)
Welkom ! Voorganger: Ds. J. Klapwijk.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Welkom in deze eredienst
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten' . .
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (1). Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Over de instelling van het heilig avondmaal schrijft.
FORMULIER VOOR DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL - III
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Over de instelling van het heilig avondmaal schrijft de apostel Paulus aan de gemeente van Korinte: Wat.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
Welkom in deze kerkdienst
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
De overdenking gaat over Openbaring 19: 1 – 10 De bruiloft van het Lam is gekomen! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds.
Spring in het diepe!.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Welkom en afkondigingen Zingen:218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen:113: 1,2 Gebed Kinderen gaan naar de KND Zingen:“Voor we Gaan” Schriftlezing:
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze kerkdienst
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
We lezen: Lucas 15: 11 – 24 De preek gaat over: Lucas 15: 22b “doe hem een ring aan zijn vinger” Voorlezer: Cobi Kempe Voorganger: ds H. Hidding Emerituspredikant.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
We lezen: Matteüs 27: De preek gaat over: Matteüs 27: Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds. P. Schelling emeritus predikant Alle liederen.
De preek gaat over: 1 Samuel 17: Voorganger: ds R.J. Stolper te Zaamslag Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorlezer: Jan Dees.
Israël in nood Wie bent U, HERE? ze luisterden niet naar God Gideon Ik sta je bij, vs. 16.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
Knutselmiddag: Woensdagmiddag 9 november
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (2)
Welkom in deze kerkdienst
Christus deelt zijn leven!
Welkom in deze kerkdienst
16 – Waarom gereformeerd?.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Les 4 Proeven.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus is Heer!.
Doe je mee !! Datum: zaterdag 24 maart Locatie: Kerk   Tijd: uur
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Zie voor meer informatie Kruiskerknieuws
Welkom in deze kerkdienst
Heilig Avondmaal (formulier 5)
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Transcript van de presentatie:

God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden. 1 Johannes 4 vers 11-12

Onze Heer Jezus Christus wil dat wij er vast op vertrouwen bij dat nieuwe verbond te horen. Daarom nam hij bij zijn laatste pesachmaal een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: ‘Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.’ Ook nam hij na de maaltijd de beker en hij zei: ‘Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om mij te gedenken.’ Daarmee zei hij, met andere woorden: Zo vaak als je avondmaal viert, herinneren het brood en de wijn je aan mijn hartelijke liefde.

Jij moest de eeuwige dood ondergaan. Daarom heb ik mijn lichaam in de dood gegeven en mijn bloed voor jou vergoten. Met mijn gekruisigde lichaam en vergoten bloed stil ik jouw geestelijke honger en dorst zodat je eeuwig leeft. Dat is net zo zeker als het brood voor je ogen wordt gebroken, de beker je gegeven wordt en je dit brood eet en uit deze beker drinkt.  

Eenheid met Christus en zijn broeders en zusters   Ons geloof moet rusten op het offer dat Jezus Christus eenmaal aan het kruis heeft gebracht. Dat wil de Heer ons met dit avondmaal leren. Alleen door dat offer worden we gered, want aan het kruis is hij voor ons het echte eten en drinken geworden waardoor wij eeuwig leven. Door te sterven heeft hij de zonde, de oorzaak van onze eeuwige honger en dorst, weggenomen.

Eenheid met Christus en zijn broeders en zusters   Door zijn dood heeft Christus ook het recht gekregen de levendmakende Geest aan ons te geven. Christus en wij vormen één lichaam: hij is ons hoofd, wij zijn delen van zijn lichaam. De Geest, die hem bezielt, woont ook in ons en verbindt ons aan hem. Hij laat ons delen in heel de rijkdom die Christus schenkt: de vrijspraak en het leven in eeuwige luister.

Eenheid met Christus en zijn broeders en zusters   Door diezelfde Geest verbindt hij ons ook met elkaar. We gaan als broeders en zusters van elkaar houden. Zo gaat een groot aantal delen één lichaam vormen. De apostel Paulus schrijft namelijk: Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood. Christus heeft ons eerst volmaakt liefgehad. Daarom moeten ook wij elkaar liefhebben, en wel met woord én daad. Hiertoe helpe ons de almachtige God en Vader van onze Heer Jezus Christus, door zijn heilige Geest.