Adopteer een stukje groen!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een veilige en fijne buurt maak je samen
Advertisements

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven Doen Bedrijven doen is een samenwerkingsverband tussen 10 bedrijven uit Haarlem en Omstreken Door het.
Streekvoedingswijzer Streekmarkten: Oud Rijswijk, Polderplaza, Zoetermeer Website en nieuwsbrieven Polderdag 2011 KOE Alert Digitale kaart en papieren.
Green Presents Workshop 2 Innovatieve trends Deel B.
Agenda Welkomstwoord Aanleiding bijeenkomst Buurtvoetbal anno 2014 Ons initiatief Vragen.
Flits 2 Spel 2. Bridge in een flits.
De Nieuwe SEXGEIN.NL Kalender 2002
Informatieavond 19 april 2010
Van probleem naar oplossing
Gemeente Rotterdam Xandra de Vroom Jeugd, Onderwijs en Samenleving 8 december 2009 Denken Voelen Doen. Het subsidiekader.
Burgerinitiatieven.
Keuze nieuwe straatbomen Cabralstraat.
Van zorgen voor naar zorgen dat
Samenwerken.
Boeven de Buurt uit avond 22 april Agenda – 20.05Introductie Wat is WhatsApp? SAAR etc Verdachte situaties
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Vijvertuinen ADA Hofman
Vijvertuinen ada hofman
Vijvertuinen Ada hofman loozen
441 Ligustrum japonica ‘Rotundifolium’
Presentatie Groenadoptie
Park Kruserbrink Struiken.
Heesters Plantage Oost
Schooltuin GroeneWelle Zwolle
Heesters Plantage Oost
Aanleggen bestrating Niveau 1 en 2 Wedeo.
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Beheer van rioleringen Zoneringsplan Centraal gebied Collectief te saneren gebied Individueel te saneren gebied Beheer grachten en waterlopen Wijkoverleg.
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
Het Leeg – Rietbeemden Beplantingsvoorstel.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Bladhoudend heesters AKA 97.
Titel van de presentatie
FRUIT.
Bol- en knolgewassen Klas 3.
Les 3 omtrek oppervlakte inhoud
Ontdekkingen in de zomer
Plantverbanden.
Uitgangssituatie. Buurttuin Heesterbos – Korenbocht Teteringen – Noord Brabant Kern met Pit – project 2017.
AANLEG GAZON.
Informatiebijeenkomst GOL
Les 8 meten en meetkunde in huis
SCHAAL in toepassingssituaties
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Openen op 3-4 niveau Een hand met (erg) veel troeven is geschikt om daarmee nogal wat slagen te maken. Het betekent ook dat de tegenpartij daar niet zoveel.
Een groen antwoord op klimaat verandering!
Plantlijst Schooltuin (2).
Netwerkspel voor inclusie
AANLEG GAZON.
Onderhoud (blok)hagen
Praktische informatie Oversampling WoON 2018
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Rozen en bamboe Dinsdag
Actie plan zorgzame samenleving
VASTE PLANTEN.
Groenblijvende heesters
Niveau 2 Plantenkennis Heesters.
Oefenvragen F & F niveau 1 en 2
GEESJE CLAASJE BRAM TJERK EELCO
Niveau 2 Plantenkennis Heesters.
Plantenkennis Heesters.
Gemeentelijk Rioleringsplan Haarlem voor periode 2018 t/m 2023
Buurt werkT Hoe werkt het?.
Hartelijk welkom Contactmiddag.
SCHAAL in toepassingssituaties
Wie kent ons nog niet? Welkom Drents Energieloket 5 oktober 2018
Hartelijk welkom Contactmiddag.
Huurders betrekken bij het beleid van Vecht en Omstreken
Evaluatie Verdeelmodellen Sociaal Domein
ONDERNEMEND LEREN LES: OUD SPEELGOED.
Transcript van de presentatie:

Adopteer een stukje groen! Hoe leuk is het om samen met uw buren een stukje openbaar groen te adopteren, in te richten en te onderhouden. In Waddinxveen is dat mogelijk. Lees meer over de mogelijkheden en voorwaarden. Hoe leuk is het om samen met uw buren een stukje openbaar groen te adopteren, in te richten en te onderhouden. In Waddinxveen kan is dat mogelijk.

Adoptiegroen Heeft u een stukje groen in de wijk waar u liever iets anders mee wilt? Samen met uw buren kunt u dit adopteren, naar uw idee inrichten en onderhouden. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Heeft u een stukje groen in de wijk waar u liever iets anders mee wilt? Samen met uw buren kunt u dit adopteren, naar uw idee inrichten en onderhouden. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Belangrijkste voorwaarden U maakt een plan en zorgt voor draagvlak in de straat/buurt; U vraagt drie offertes aan, liefst bij Waddinxveense hoveniers; U voert samen met medebewoners of buren de werkzaamheden uit, zoals het aanplanten, water geven en schoffelen. U en uw buurtbewoners onderhouden het geadopteerde stukje groen. Kijk op www.wijkplatformwaddinxveen.nl en kijk bij Wijkbudget voor de spelregels en de exacte voorwaarden.

Het proces Zoveel mogelijk buurtbewoners moeten enthousiast zijn over de groenadoptie. U maakt samen een plan, waarbij u zoveel mogelijk details al vast invult, zoals het aantal vierkante meters dat moet worden opgeknapt en uw wensen voor beplanting en kleuren. U kunt drie offertes opvragen (liefst bij Waddinxveense hoveniers). Let op dat u elke hovenier dezelfde vraag doorgeeft. Dit is van belang voor een juiste prijsvergelijking. U vraagt bij het wijkplatform via het ‘wijkbudgetaanvraag formulier’ een bijdrage. Na het akkoord van het wijkplatform gaat de buitendienst van de gemeente de aanvraag ook beoordelen. Zij kijken of uw aanvraag past in het beleid. U kunt de drie offertes naar de voorzitter van het wijkplatform sturen. In een gezamenlijk overleg tussen u, het wijkplatform en de buitendienst van de gemeente wordt bepaald welke hovenier de opdracht mag doen. Er wordt onder andere gekeken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding . Gemeente of wijkplatform geven de definitieve opdracht aan de hovenier. Hij/zij stuurt de rekening rechtstreeks naar de gemeente . Het betreft een stuk adoptiegroen dat door de bewoners onderhouden wordt. Denk hierbij aan schoffelen, water geven als het nodig is. De gemeente neemt het plantsoen wel mee in het 2-jaarlijks groot onderhoud en bij het maaiprogramma indien van toepassing. Er wordt een intentieverklaring opgesteld tussen twee of drie bewoners en de gemeente, waarbij u zich gezamenlijk committeert aan het onderhouden van het geadopteerde groen. Het wijkbudget is niet onbeperkt. Het wijkplatform wil zoveel mogelijk initiatieven honoreren. Dien uw aanvraag op tijd in en hou rekening met eventuele bezuinigingen. Dit voorkomt teleurstellingen.  

Voorbeelden Zuidplas / Triangel Oud Nieuw Oud Nieuw

Zuidplas / Triangel

Voorbeelden Bomenwijk / Groenswaard

Voorbeelden Zuid & Oost

Wat zijn de stappen? Vraag andere inwoners in de buurt of adoptiegroen wenselijk is, draagvlak is een pré! Dien uw aanvraag voor bijdrage uit het wijkbudget in bij uw wijkplatform. Wijkplatform en gemeente beoordelen uw aanvraag. Binnen vier weken ontvangt u in elk geval een reactie op uw aanvraag.

Aan de slag! Om u op weg te helpen met de keuze van de beplanting doen we een aantal suggesties. De volgende dia’s laten verschillende soorten planten en bloemen zien die u zou kunnen planten. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, zoals planten die vlinders en vogels aantrekken. Het wijkplatform kan u zo nodig adviseren.

Aucuba Japonica Variegata Wintergroene tuinplant Wordt 3 meter hoog en breed Bloeitijd april – mei Makkelijk te onderhouden

Daboecia Cantabrica Wale’s Red Geschikt voor het opfleuren van kuipen en potten op half beschaduwde plekken. Bloeitijd juli – oktober Snoeien half maart Makkelijk te onderhouden

Euonymus Fortunei Emerald n’ Gold Bodembedekker in tuinen 40 – 50 cm hoog Bloeitijd mei - juni Volledig winterhard

Lavandula Angustifolia Hidcote Lavendel Bloeitijd juli – augustus Hoogte 40 – 60cm Na bloei uitgebloeide aren snoeien Leeft op in de zon!

Rosa Short Track Scharlaken rode heesterroos Hoogte en breedte 40 – 60cm Bloeit in mei - oktober

Juniperus Squamata Blue Carpet Jeneverbes 30cm hoog, 1,5 meter breed Winterhard en groenblijvende plant Bloeit mei – juni Snoeien begin van de zomer

Rosa the Fairy Miniatuurroos 40cm hoog, 40 – 70cm breed Bloeit door tot in de nachtvorst Winterhard Weinig onderhoud

Hemerocalis Happy Returns Langbloeiende daglelie Bloeit in mei – september 30 – 40cm hoog Winterhard Makkelijk onderhoud