Jong en vernieuwd! 16 juli 2017 Den Haag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Memento mori Sterven om te leven.
Advertisements

1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
5 De eenheid van de Geest.
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
1 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12 donderdag 6 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 12.
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
Deel II verzoening.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
1 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5.
Standvastig... waarin?.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Welkom in deze kerkdienst
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Levenskracht in overvloed
Als je bij Jezus hoort, leef dan voor je nieuwe Heer. 1
Geloof in het bovennatuurlijke
3. wandelen als kinderen van licht
verblinding & verlichting
Vergeving & Verzoening
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
Hemels denken.
zie hoe wat dor is tot leven komt wat dood lijkt : sta op
Een Goddelijk 'maar' 16 oktober 2016 Den Haag.
onze logische eredienst
Gods Verlangen ???.
de brief aan de Romeinen
in nieuwheid van leven wandelen
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Genade & vrede! 7 januari 2018 Den Haag.
wat staat ons straks te doen?
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
De kracht van Goddelijke blijdschap
de brief aan de Romeinen
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
groeien & vruchtdragen
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de brief aan de Romeinen
Het nieuwe leven in Christus
Kleren maken de man.
Transcript van de presentatie:

jong en vernieuwd! 16 juli 2017 Den Haag

samen werden opgewekt met Christus, zoekt de dingen boven, 1 Indien jullie dan samen werden opgewekt met Christus, zoekt de dingen boven, waar Christus is, gezeten in [de] rechterkant van de God. fantaseren in het Woord! > Kol.3:16

1 Indien jullie dan samen werden opgewekt met Christus, zoekt de dingen boven, waar Christus is, gezeten in [de] rechterkant van de God. 2 Bedenkt de dingen boven, niet de dingen op de aarde,

1 Indien jullie dan samen werden opgewekt met Christus, zoekt de dingen boven, waar Christus is, gezeten in [de] rechterkant van de God. 2 Bedenkt de dingen boven, niet de dingen op de aarde, 3 Want jullie stierven en het leven van jullie is verborgen, samen met Christus in God.

1 Indien jullie dan samen werden opgewekt met Christus, zoekt de dingen boven, waar Christus is, gezeten in [de] rechterkant van de God. 2 Bedenkt de dingen boven, niet de dingen op de aarde, 3 Want jullie stierven en het leven van jullie is verborgen, samen met Christus in God. 4 Wanneer dan ook de Christus openbaar gemaakt zal worden, jullie leven, dan zullen jullie ook samen met Hem openbaar gemaakt worden in heerlijkheid.

de leden die op de aarde zijn: Kolosse 3 5 Doet dan versterven de leden die op de aarde zijn: hoererij, onreinheid, hartstocht, kwade begeerte en de hebzucht, dat is afgodendienst. 3x in het NT >

Romeinen 4 19 En zonder te verflauwen in het geloof heeft hij opgemerkt, dat zijn eigen lichaam verstorven was, daar hij ongeveer honderd jaar oud was...

Romeinen 4 19 En zonder te verflauwen in het geloof heeft hij opgemerkt, dat zijn eigen lichaam verstorven was, daar hij ongeveer honderd jaar oud was... Hebreeën 11 12 Daarom zijn er dan ook uit één man, en wel een verstorvene, voortgekomen als de sterren des hemels in menigte en gelijk het zand aan de oever der zee, dat ontelbaar is.

de leden die op de aarde zijn: Kolosse 3 5 Doet dan versterven de leden die op de aarde zijn: hoererij, onreinheid, hartstocht, kwade begeerte en de hebzucht, dat is afgodendienst. kwade begeerte > doet versterven = geen voeding geven

6 om welke dingen de toorn van God komt, Kolosse 3 6 om welke dingen de toorn van God komt, op de zonen van de ongezeglijkheid, niet: op ons! zie het boek 'Openbaring' "de dag van zijn toorn" voor wie zich niet horen wil

Kolosse 3 7 temidden van wie ook jullie eens wandelden, toen jullie in deze dingen leefden.

doen jullie ook dit alles weg: Kolosse 3 8 Maar nu, doen jullie ook dit alles weg: toorn, woede, kwaadaardigheid, laster, schandelijke taal uit jullie mond. NBG: maar thans moet ook gij dit alles wegdoen

doen jullie ook dit alles weg: Kolosse 3 8 Maar nu, doen jullie ook dit alles weg: toorn, woede, kwaadaardigheid, laster, schandelijke taal uit jullie mond. kwade begeerten > doen versterven agressie > wegdoen negatief - > negeren!

9 Liegt niet meer tegen elkaar, trekt de oude mens uit, Kolosse 3 9 Liegt niet meer tegen elkaar, trekt de oude mens uit, samen met zijn praktijken, Grieks > pseudo = vals, schijn, bedriegelijk "indien we in het licht zouden wandelen (...) hebben wij gemeenschap met elkaar" 1Johannes 1:7

9 Liegt niet meer tegen elkaar, trekt de oude mens uit, Kolosse 3 9 Liegt niet meer tegen elkaar, trekt de oude mens uit, samen met zijn praktijken, de oude mens > Adam de nieuwe mens > de laatste Adam

die wordt vernieuwd tot besef, naar [het] beeld van zijn Schepper, Kolosse 3 10 en trekt aan de jonge, die wordt vernieuwd tot besef, naar [het] beeld van zijn Schepper,

die wordt vernieuwd tot besef, naar [het] beeld van zijn Schepper, Kolosse 3 10 en trekt aan de jonge, die wordt vernieuwd tot besef, naar [het] beeld van zijn Schepper, = Christus (Kol.1:15)

11 waarin geen Griek en Jood is, besnijdenis en voorhuid, Kolosse 3 11 waarin geen Griek en Jood is, besnijdenis en voorhuid, barbaar, Scyth, slaaf, vrije, maar alles en in allen is Christus.

11 waarin geen Griek en Jood is, besnijdenis en voorhuid, Kolosse 3 11 waarin geen Griek en Jood is, besnijdenis en voorhuid, barbaar, Scyth, slaaf, vrije, maar alles en in allen is Christus.

als uitverkorenen van God, heiligen en geliefden: Kolosse 3 12 Trekt dan aan als uitverkorenen van God, heiligen en geliefden: innerlijke gevoelens van ontferming, vriendelijkheid, nederigheid, bescheidenheid, geduld.

als uitverkorenen van God, heiligen en geliefden: Kolosse 3 12 Trekt dan aan als uitverkorenen van God, heiligen en geliefden: innerlijke gevoelens van ontferming, vriendelijkheid, nederigheid, bescheidenheid, geduld.

en bewijst genade onder elkaar; indien iemand naar iemand anders Kolosse 3 13 Verdraagt elkaar en bewijst genade onder elkaar; indien iemand naar iemand anders een klacht heeft, zoals ook de Heer genade bewijst aan jullie, doen jullie evenzo.

en bewijs genade onder julliezelf; indien iemand naar iemand anders Kolosse 3 13 Verdraagt elkaar en bewijs genade onder julliezelf; indien iemand naar iemand anders een klacht heeft, zoals ook de Heer genade bewijst aan jullie, doen jullie evenzo.

14 Maar boven al deze dingen, [doet aan] de liefde Kolosse 3 14 Maar boven al deze dingen, [doet aan] de liefde dat is de samenbinding van de volwassenheid. de liefde (AGAPÉ) maakt de samenbinding compleet