SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Welkom in de samenkomst
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
FORMULIER VOOR DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL - III
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
20ste vd Tijd door het Jaar B Het zeer mooie adagio voor klarinet van Mozart (6’30) kan het leven over de dood heen oproepen Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Spring in het diepe!.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
De doop geeft hoop.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Romeinen
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Beelden van de velden van Galilea
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
Zesentwintigste Zondag
Beelden van de moskee van Omar
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Welkom in deze kerkdienst
Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.
Jezus is Heer!.
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
Welkom in deze kerkdienst
Prediking zondag 16 september 2018
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
de waarheid die mij leidt.
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Psalm 135 van Schütz bezingt Gods eeuwige liefde
“De moeder van Jezus” van Th. L. de Victoria, evokeert ‘het onthaal’
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Gods liedboek voor je leven
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias agimus tibi” vd Mis in si mineur van Bach, danken wij voor het Rijk dat we niet verdienen

2de deel van de Weg: HET RIJK waarheen we gaan Lc 13, ,27 Inleiding - Men moet binnengaan langs de nauwe deur (Zo 21) De genodigden - Wij zijn genodigd aan het feestmaal vh Rijk (Zo 22) - Voorwaarden tot deelname (Zo 23) - De ZONDAARS treden er binnen (Zo 24) Nieuwe waarden van het Rijk - Waarde van het geld met zicht op het Rijk (Zo ) - Wij zijn hoe dan ook dienaars (Zo 27)

Kaart van de ruïnes van Sepphoris (alle afbeeldingen zijn van Sepphoris) Sepphoris, op 5 km v. Nazaret, is interessant, niet enkel omdat het, zo zegt men, het thuisland is van Anna, de grootmoeder van Jezus, en mogelijks een werkplek voor Jezus en zijn vader Jozef, maar ook omdat tussen zijn prachtige mozaïeken een ruime eetzaal is die Jezus zich kon herinneren toen hij sprak over het feestmaal van het Rijk.

Lc 17,5-10 In die tijd zeiden de apostelen tot de Heer: « Geef ons meer geloof. » Mozaïeken van Sepphoris

Het Geloof is de WEG naar de Waarheid De Waarheid waaraan de wereld dringend nood heeft Romeinse weg

De Heer antwoordde: 'Als ge een geloof had als een mosterdzaadje, zoudt ge tot die moerbeiboom zeggen: Maak uw wortels los uit de grond en plant u in de zee, en hij zou u gehoorzamen.

Het GELOOF groeit door een menigte daden ingebet in het leven Alleen in lege harten zal God plaats vinden Mozaïek in de Synagoge bestaand uit miljoenen tegeltjes

Wie van u zal tot de knecht die hij in dienst heeft als ploeger of veehoeder bij diens thuiskomst van het land zeggen: Kom meteen aan tafel en tast toe?

MORGEN zullen we ons aan tafel moeten zetten VANDAAG kennen we de vreugde van het edelmoedig werken Kosbare mozaïek van de eetzaal uit een herenhuis Schilderij van de eetzaal

Zal hij niet eerder zeggen: Maak mijn maaltijd klaar, omgord je en bedien mij terwijl ik eet en drink; daarna kun je zelf eten en drinken?

Als wij NU, in geest van DIENST, een feestmaal voorbereiden Zullen wij het daarna mateloos beter ontvangen Detail vd mozaïek van de eetzaal die de Mona Lisa van Sepphoris heet, wegens de schoonheid vh gelaat

Moet hij die knecht soms dankbaar zijn, omdat hij heeft uitgevoerd wat hem is opgedragen?

Hetzelfde werk, volbracht in een geest van solidariteit, is reeds de beste beloning; meer heeft men niet nodig in deze wereld De vergoeding is niet het loon, maar de erkenning van het volbracht te hebben Detail van een krijger, in een van de 20 versierde kamers

Zo is het ook met u: wanneer ge alles hebt gedaan wat u opgedragen werd, zegt dan: Wij zijn onnutte knechten; wij hebben alleen maar onze plicht gedaan.'

Door het GELOOF: ZONEN, Gods erfgenamen Vanuit menselijk standpunt: DIENAARS zonder enige verdienste Detail van een vrouw na de wijnoogst

Jezus, vermeerder in ons het GELOOF zodat wij ons geliefde KINDEREN voelen en geen gedwongen KNECHTEN

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat