Métallisation Nord Industrie – rue d’Arcole 51 bis – Lille – Tel: – Fax: – website:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
X40 COATINIUM HYBRID COATING WAX. X40 COATINIUM HYBRID COATING WAX.
Advertisements

CONSERVERING ONDER ISOLATIE
Huid en handschoenen.
VGM - Les 8: Specifieke risicovelden 1
Chroom.
Spuitgietmatrijzen – Inleiding
GMP and HACCP School Development Project
Cilinders De motoren van de pneumatische automatisatie
GEVAARLIJKE PRODUCTEN
STAAL Julian van Gilst, M1BM1N, Materialen.
DUTCH INDUSTRIAL FASTENERS
Goal Attainment Scaling (GAS)
White: Fluid Mechanics (McGraw-Hill) (W)
Staal Jeroen Prop M1BM1N.
Krachten.
Krachten.
Van Everbroeck Kristiaan Smeets Koen Schoutens Koen Donné Kristof
Materiaalkentallen en hun betekenis
1.14 Smeermiddelen en smering
Toepassing van ontkalking in het UZA
Ontwerpen in Polymeren Materialen
Ontwerpen in polymeren materialen
Staal Frank van de Vreede M1BM1N Materialen
Beperken van fysieke belasting bij het hanteren van lasten
Speciale boren Multifunctionele boor „Profi Multicut“
De kleine dingen van oma's!
kantendekking Wat is „kantendekking“ ? - definitie - oorzaken
Dossier Empowerment.
Magnetische koeling: een echt alternatief?
Leidingen & Kabels.
Samenvatting Conceptversie.
Staalboren „HSS Cobalt“
Deze presentatie gaat over het veilig werken met epoxy’s
BASISCURSUS SCHILDEREN
Verontreiniging en soortenrijkdom
DEEl 3: De mens gebruikt wetenschappelijke principes om in zijn behoeften te voorzien. Michelle Borghers.
Soorten kunstharsen “Bindmiddelen”
Veilig werken met schiethamers
1 ASBESTTOEPASSINGEN Asbestcement producten Isolatiematerialen Plaatmaterialen Spuitasbest Dichtingen/pakkingen Asbesttextiel Asbesthoudende lijmen Frictiematerialen,
EXTOSEAL ENCORS Goedkoper Gegarandeerd lucht-, wind- en waterdicht 2 x sneller geplaatst flexibel aanpasbaar aan ondergronden.
Eigenschappen. Bij kamertemperatuur zijn het vaste stoffen, behalve kwik (vloeistof) Geleiden de elektrische stroom. Hebben een glanzend oppervlak.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuur-bedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Funderingsmaterialen in de wegenbouw Christ van Gurp (KOACNPC)
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
WAT IS THERMOVORMING / VACUUMVORMING ? = VORMING VAN KUNSTOFONDERDELEN DOOR MIDDEL VAN VERWARMING ONDER DRUK VAN VACUÜM. HET VACUÜMPROCES BESTAAT UIT:
HsPS5 paardenbodems.
1 ACCEDE BV The Cairbag® Company De “Steigerbag” Potentie tot: veilig en kostenbesparend werken-op-hoogte in opslagtanks 7 september 2016, KI< Terneuzen.
Métallisation Nord Industrie – rue d’Arcole 51 bis – Lille – Tel: – Fax: – website:
De kleine dingen van oma's!
FeO.
Brandvertragende verf
Alle mechanische onderdelen lopen langs elkaar heen.
Ultramarijne pigmenten
duurzame kwaliteit die rendeert
Noel de Kler Martijn Veen
Additieven voor kunststoffen
CPOL Additieven Vulstoffen.
Carbon Black.
Veilig werken met schiethamers
Bevestigingen Hoe maken we het vast? Wil Janssens.
De kleine dingen van oma's!
Verspanen en reinigen voor ASML; EUV productie
MATERIALEN: VIJF TOEPASSINGEN
gegoten dekvloeren & vloerafwerking
VGM - Les 8: Specifieke risicovelden 1
Materialenleer. TransferW
Materialenleer. TransferW
Kunststoffen – nylon (PA)
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 3 Planet.
Transcript van de presentatie:

Métallisation Nord Industrie – rue d’Arcole 51 bis – Lille – Tel: – Fax: – website: MINILUB Smeercoating voor de plasticindustrie Hoogtechnologisch procédé voor de oppervlaktebehandeling van gereedschap ter voorkoming van problemen bij het verwijderen van mallen door een vermindering van de wrijving Ruimtevaarttechnologie Bij het ontwikkelen van geavanceerde smeertechnologieën die voldoen aan de eisen van ruimtevaartconstructeurs, kwam men tot een nieuwe universele, met het oppervlak verbonden smeercoating. Deze smeertechnologie werd nu aangepast voor de plasticverwerkende industrie. Wij helpen u uw wrijvingsproblemen op te lossen en het inspuitprocédé betrouwbaarder te maken met minder verliezen, kortere cycli, minder onderhoud en meer winst. Procédé Het wolframbisulfiet wordt bij omgevingstemperatuur in een geconditioneerd gas als toepassingsmiddel met hoge snelheid opgespoten om een zeer goede hechting te verkrijgen. Om de fysische hechting van de droge smeerfilm mogelijk te maken, behandelen wij het oppervlak van het gereedschap tot het een (atoom)structuur vertoont die vrij is van oxide en onzuiverheden. Het voorbehandelde oppervlak wordt vervolgens gebombardeerd met een gemodificeerd wolfram- bisulfiet dat op die manier wordt ingeplant in de atoomstructuur. Bij die moleculeverbinding wordt het wolframbisulfiet een deel van de ondergrond, zodat het niet meer kan worden verwijderd door schuren. Toepassingen Uitstoters Geleidingselementen Geleidingsrails Asgeleiders Vormklauwen Injectoren met naalden Ontvormingsringen Kogellagers Kabels, slijtvlakken Gereedschapskernen, inserts Vormnesten Draadsnijkernen Achteruitsnijdingen met geforceerde ontvorming Kussenblokken PLASTICINDUSTRIE

Métallisation Nord Industrie – rue d’Arcole 51 bis – Lille – Tel: – Fax: – website: MINILUB Smeercoating voor de plasticindustrie Kenmerken (fysische eigenschappen) Materiaal: gemodificeerd wolframbisulfiet in lamellaire vorm Hardheid: 1 – 1,5 schaal van Moh’s Moleculair gewicht: Kleur:metaalgrijs – antraciet Wrijvingscoëfficiënt:max Hechting:moleculaire, mechanische verbinding Toepassingsmiddel:geconditioneerde lucht met omgevingstemp. Dikte:max. 0,0005 mm, 0,5 µm Densiteit:7,4 GMS per CC Ondergrond:alle metalen (ook behandelde), glas, rubber, plastic, porselein Gebruikstemp.:van -188°C tot +568°C Chemische stabiliteit:inert, niet giftig, niet bijtend Corrosiebestendigheid:verhindert corrosie in zeer geringe mate Belastbaarheid:zelfs als ondergrond, tot psi = 2200N/mm 2 Magnetisme: niet magnetisch Stabiliteit in vacuüm: stabiel tot 10 [-14] Torr Oppervlak: geen verandering in de oppervlakte- structuur van de ondergrond (glans, fijnheid), tast de randen niet aan, geen verhoging, geen afronding Verenigbaarheid:met alle oliën, vetten, oplosmiddelen, benzine alcohol. PRESTATIES Dankzij dit procédé kan het plastic gemakkelijker in de vorm worden gespoten, d.w.z. bij een lagere T° en druk. Na het harden kan het plastic vroeger en gemakkelijker uit de vorm worden verwijderd. Dat impliceert een verkorting van de duur van de CYCLUS en een verhoging van de KWALITEIT dankzij een eliminatie van de belastingen van de ontvorming en van vervormingen. Er kunnen verschillende courante plasticsoorten mee worden behandeld, zoals PP, PE, PC, POM, ABS en bepaalde « problematische » materialen. Door een beschermfilm (met inerte structuur) aan te brengen tussen het ingespoten plastic en het oppervlak van de mal, vermindert MINILUB de wrijving bij het ontvormen.