Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!
Heerlijke paasklassiekers om van te smullen… De klassiekers Paaseieren en chocoladefiguurtjes
Het assortiment bij je bakker biedt heel wat mogelijkheden! Broden Pistolets Sandwiches Stokbrood Krentenbrood Suikerbrood Notenbrood Chocoladebroodjes Croissants Koffiekoeken Gebak en taarten En nog veel meer lekkernijen… Organiseer je een paasbrunch?
Lekker brunchen met brood, vers van je bakker.
Verrassend spiegeleitje Wat heb je nodig? 4 bruine boterhammen 4 scharreleieren bakboter peper en zout Wat heb je nodig? 4 bruine boterhammen 4 scharreleieren bakboter peper en zout Bak de boterhammen lichtjes langs 1 kant in wat boter en steek er een rondje uit. Leg de boterhammen op de ongebakken kant terug in de pan en breek een eitje in elke boterham. Laat zachtjes garen tot het eiwit gebakken is. Breng op smaak met peper en zout. Je kan de boterhammen ook op een warme bakplaat schikken, daarin de eitjes breken en daarna bakken in de oven gedurende +/- 5 min. op 180°C.
Snijd de champignons in vier en bak ze goudbruin. Kluts de eieren en bak ze al roerend. Schep de champignons eronder, breng op smaak met peper, zout en wat gehakte peterselie. Snijd een kapje van de pistolets en haal er wat broodkruim uit. Bekleed de binnenkant met een plakje ham en vul de pistolets met roerei. Serveer met wat sla en gehalveerde kerstomaatjes. Gevulde pistolet met roerei, ham en champignons Wat heb je nodig? 4 pistolets met maanzaadjes 4 eieren 4 plakjes beenham 100 gr champignons enkele kerstomaatjes bakboter peterselie, peper en zout Wat heb je nodig? 4 pistolets met maanzaadjes 4 eieren 4 plakjes beenham 100 gr champignons enkele kerstomaatjes bakboter peterselie, peper en zout
Sandwich met krabsla, komkommer en mango Snijd het krabvlees fijn en schep er de mayonaise en room onder. Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout. Snijd de komkommer en de geschilde mango in sliertjes. Besmeer de sandwiches met krabsla en leg er de komkommer en mango op. Werk af met plukjes tuinkers. Wat heb je nodig? 4 sandwiches ½ komkommer 1 mango 200 g krab 4 el opgeklopte room 4 el mayonaise tuinkers cayennepeper en paprikapoeder peper en zout Wat heb je nodig? 4 sandwiches ½ komkommer 1 mango 200 g krab 4 el opgeklopte room 4 el mayonaise tuinkers cayennepeper en paprikapoeder peper en zout
Wentelteefjes van meergranenbrood met gemarineerde aardbeien Snijd de aardbeien in stukjes, schep er de balsamicoazijn en enkele muntblaadjes onder en laat 15 min. rusten. Klop de eieren los met de melk. Doop de sneetjes brood in het eimengsel en bak ze langs beide kanten goudbruin. Schik de wentelteefjes op een bord, schep er de aardbeien en 1 el magere verse kaas op. Werk af met een blaadje munt. Wat heb je nodig? 4 sneetjes meergranenbrood 2 eieren 20 cl magere melk 300 g aardbeien 3 el balsamicoazijn verse muntblaadjes 4 el magere verse kaas Wat heb je nodig? 4 sneetjes meergranenbrood 2 eieren 20 cl magere melk 300 g aardbeien 3 el balsamicoazijn verse muntblaadjes 4 el magere verse kaas
Tip: Een feestelijke tafel! Decoreer je tafel met geschilderde eitjes, paaskuikentjes of bloemen! Zorg voor een gezellige paassfeer!
Meer inspiratie op Altijd een lekker idee bij je bakker