Veevoeding Weende analyse.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stofwisseling.
Advertisements

B3 Glucose als grondstof
Tussendoortjes en frisdrank
Hoofdstuk 4 Voeding.
Gezonde voeding voor het oudere paard
2020 Boer of mineralenmanager? 1. Evenwicht? Bodem & vakmanschap Info DMS % %
Spijsvertering door enzymen
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Pensverzuring.
Ruwvoer aan de basis. Cees Jan Hollander, deskundige voeding rundvee
Hoe vervoert je verteringsstelsel voedsel
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Veevoeding INTRODUCTIE Sijbren Mulder. Lesagenda  Introductie  Verwachtingen naar elkaar  Opleiding  Plaats van veevoeding in de opleiding.
Stofwisseling Thema 1.
Blok 3: Voedermiddelen en analyse kuil/mais uitslag
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Lesstof blok 1 tweede gedeelte
Veevoeding Weende analyse.
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
2 Het geheim van uw diervoeder
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Quiz: de voedingsstoffen
Voeding Paard.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Spijsvertering.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 2 Niveau 2.
Les Geit
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Hoofdstuk 2 Paragraaf
Voerbehoefte melkvee.
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Voerbehoefte melkvee.
Ecologie' 17 .
Bijproducten Duurzame veehouderij.
Voeding Konijn.
Smul gezond.
Voeding Paard.
Voedingsstoffen.
Koolstofkringloop CO2 → ↑ ↓ ←.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Het maagdarmstelsel van de koe
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Van plantaardig eiwit naar dierlijk eiwit.
Les 1 De samenstelling van voeding
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voeding Kenmerken van voeding.
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Voerbehoefte melkvee VE31/VE41.
Voeding en vertering.
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Gezonde voeding.
Voeren en verzorgen Periode 1 – Introductie en H1.
Voorbereiding op de biologie toets
Voeding Melkvee.
Voedingshoeveelheid berekenen
Voedingsstoffen voor de koe
Voerbehoefte melkvee VE31/VE41.
VOS, FOS en OEB.
Spijsvertering Bijgewerkt
Welkom.
Thema 2 Voeding en vertering
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Transcript van de presentatie:

Veevoeding Weende analyse

Wat is een Weende analyse? Ga zelf eens op onderzoek uit!! Probeer aan de hand van het internet uit te zoeken, wat een weende analyse is.

Weende analyse

Droge stof DS Levert voedingsstoffen Gras 16% Kuil 45% Mais 35% Bostel 22% Komkommer 6% Rantsoen 40 – 50 %

Weende analyse

Water Bouwstof Transport Warmteregulatie Stoffen oplossen voor vertering Let op kwaliteit

Weende analyse

Anorganische stof RAS Zand Mineralen (welke) (Ca-P-Mg-Na-K-Cu-Zn-Se-Co)

Weende analyse

Organische stof OS Alles wat brandt N-houdend x 6,25 = eiwit (ruw eiwit = RE) N-vrij = koolhydraten en vetten vitaminen

Weende analyse

Ruw eiwit RE N-houdend Gras 170 gram per kg Kuil 150 Mais 80 Brok 80 – 200 Soja 400

Weende analyse

Ruw vet Rvet Deel van N-vrij wat vet bevat. Teveel vet remt pensfermentatie  bacteriën worden ingepakt. Vet bevat vitaminen (ADEK) Rest is koolhydraten

Weende analyse

Koolhydraten Deels ruwe celstof (RC) Rest is overige koolhydraten o.a. suiker en zetmeel

Weende analyse

OK Bestendig en onbestendig zetmeel OZ snel = suikers langzaamer = zetmeel traag = hemicellulose en pectines

koolhydraten