Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H6 Voorraadbeheer.
Advertisements

Bestellen Niveau 2 Kerntaak 2.
HET EVENWICHT TUSSEN TEVEEL EN TE WEINIG
Basisboek Bedrijfseconomie
Voorraadbeheer en bestellen
Goederenverwerking H15 Voorraadbeheer Manager Handel.
Goederenverwerking H1 Voorraadadministratie bijhouden Manager Handel.
Financiering en inkoop H5 Exploitatiebegroting Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
Exploitatiebegroting Deel 2
Voorraadbeheer en bestellen
Goederen en inkoop H7 Rendement inkoopbeleid Ondernemer detailhandel.
Voorraadbeheer en bestellen
Economie H3 Exploitatiebegroting en exploitatiekosten Manager Handel.
5.1 Hoeveel kost dat? Afzet is het aantal producten dat een bedrijf verkoopt. Vermenigvuldig je de afzet met de verkoopprijs (excl. btw) dan weet je wat.
Voorraadbeheer en bestellen
Economie H1 Omzet en winst Manager Handel.
Opstellen begroting Openingsbalans.
Verkoopcijfers H1 Omzet en winst Eerste verkoper.
Voorraadinventarisatie
Kosten en break-even H1 Exploitatiebegroting en exploitatiekosten
Voorraadbeheer en bestellen
Voorraadkosten Zowel het verkrijgen als het houden van voorraad heeft kosten tot gevolg.
Voorraadwaardering (FIFO)
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Hospitality.
Verkoopcijfers Hoofdstuk 1 Handel. ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Kosten ► Omzet ► Verkoopprijs ► Afzet ► Exploitatiekosten.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 3 Klachten en service.
Goederen en voorraad Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer. Inhoud 1 De weg van goederen naar de consument 2 Goederenontvangst 3 Goederenopslag 4 Voorraadbeheer.
omzet, inkoopwaarde, bedrijfskosten en nettoresultaat
Basisboek Bedrijfseconomie
Opfriscursus kengetallen
Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer
Hoofdstuk 2 Van inkoop naar verkoop
Voorraadbeheer Hoofdstuk 2 Beheren.
Voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Bestellen.
PRODUCEREN OMZET, AFZET, WINST.
Hoofdstuk Break-evenpoint
Hoofdstuk 2 Van kosten naar verkoopprijs
Hoofdstuk Omzet, kosten, winst
Financieel 1.
Hoofdstuk Omzet in kengetallen
Hoofdstuk De exploitatiebegroting (exploitatiebudget)
Presentatie en marketing
Financieel 2.
Presentatie en marketing
Verkoopcijfers Hoofdstuk 1 Handel.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk Kosten indelen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Voorraadbeheer.
Goederenstroom en voorraadbeheer
308 Voorraadadministratie
Hoofdstuk 3 Inkoopwaarde van de omzet
Hoofdstuk 2 Voorraadbeheer in cijfers
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom Hoofdstuk 6 Bestellen.
Verkoop Service.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Logistieke werkzaamheden coördineren
Logistieke werkzaamheden coördineren
Coördineren logistiek proces
Bedrijfsadministratie
Hoofdstuk 7 Verkoopprognose
Hoofdstuk 2 Indeling van het magazijn
Hospitality en voorraadbeheer
Hoofdstuk 2 Voorraadbeheer in cijfers
Hoofdstuk 4 Inkopen en bestellen
Verkoop Het verkoopgesprek.
Hoofdstuk 5 Voorraadbeheer
Transcript van de presentatie:

Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen

1 ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Voorraadkosten ► Kengetallen ► Gemiddelde voorraad ► Inkoopwaarde van de omzet ► Omzetsnelheid en omzetduur ► Bestelkosten ► Optimale bestelgrootte.

Inhoud 1 Hospitality 2 De klant en het verkoopgesprek 3 Klachten en service 4 Voorraadbeheer en bestellen 2

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 3 ► Voorraadkosten

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 4 ► Ruimtekosten ► Huur ► Afschrijvingen ► Energie ► Onderhoud.

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 5 ► Rentekosten

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 6 ► Voorraadkostenpercentage

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 7 ► Kengetallen ► Omzetsnelheid ► Omzetduur.

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 8 ► Gemiddelde voorraad

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 9 ► Inkoopwaarde van de omzet ► Over begin- en eindvoorraad.

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 10 ► Inkoopwaarde van de omzet ► Over brutowinst.

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 11 ► Omzetsnelheid

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 12 ► Andere formules voor omzetsnelheid

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 13 ► Omzetduur

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 14 ► Van omzetsnelheid naar omzetduur

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 15 ► Bestelkosten berekenen ► Personeelskosten (tijd) ► Kosten van benodigde apparatuur ► Verzendkosten.

Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen 16 ► Optimale bestelgrootte ► Bestelmoment ► Bestelgrootte.