Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

In Veilige Handen: Preventie van seksueel misbruik in vrijwilligerswerk met minderjarigen Tijdens deze presentatie proberen we een beeld te schetsen van.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Wil jij ‘je ongekende vermogens’ leren kennen?
Welkom bij Best Buddies Nederland
Provinciale jeugdselectie ANTWERPEN
New Generations Inhoud •Missie van de commissie New Generations •Lijst der Programma’s •Het Comité •De Certificatie •Overzicht Hoofdprogramma’s.
Presentatie door Theo Alberts, lid MDJC
C3 en het Jaar van de Chemie! Over C3, het Jaar van de Chemie … & social media!
D D1560 Youth Service Vijfde Avenue.
Presentatie Michiel de Graaff Best, 4 oktober 2013
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Rotary International Vrede goodwill en verstandhouding bevorderen.
Loverboys.
VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND Mogelijkheden voor individuele jongeren en het Europees vrijwilligerswerk.
Studeren in het buitenland
Ethiek en internationaal ondernemen Geen supra-nationale wetgeving Geen supra-nationale vakbonden In derdewereldlanden veel minder background institutions.
Opbouw Wat is Rotaract Organisatie Praktijk Commissies Afsluiting Rotaract met elkaar, voor elkaar! ROTARACTROTARACT.
RYLA D1610 Rotary Youth Leadership Awards.
Rotaract & Rotary -Wat is Rotaract -Wie zijn de Rotaracters -Wat doen de Rotaracters -Hoe is Rotaract georganiseerd -Rotaracters naar Rotary - Mogelijke.
Rotary Youth Exchange STEP Short Term Exchange Program Family to Family D1550 districtswerkdag
Het Nederlandse Rode Kruis
Informatieavond CAE, Internationale Stage en IB voor 4VTTO 15 Februari 2013.
Nieuw in Rotary.
D e Avenue New Generations Service. 5th avenue New Generations Service Vocational Service Community Service International Service Club Service New.
LEO – Local exchange officer
Wandelen voor Water -Resultaten Wat gaan we doen in 2014.
Fysieke integriteit.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
D1550 District werkdag Lucien Perlitius
Woord van Leven Juli 2014.
Club voor jongens en meiden met een beperking.
MKBs in de Euregio Maas-Rijn Een onderzoek naar de invloed van cultuur- en taalverschillen op grensoverschrijdende samenwerking Wiel Hotterbeekx.
Vormingsavond Youth Exchange Programs Heusden-Zolder 3 oktober 2014 D1630 NL.
Vergroot je wereld! Uitwisseling Chiavari ELOS Europa als Leeromgeving Op School.
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
Kiwanis International District Nederland Kiwanis University NL (KU-NL Juli 2008) Serving the Children of the World ®
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Europascouts Nederland
Les 1 Harrie Manders (sidekick Erne Thuys)
Solliciteren: wat wil ik?
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Welkom Decanendag Leeuwarden, 4 februari 2001 Connecting Lives, Sharing Cultures.
Greenfee4you Een innovatief klant relatie programma voor “ Uw Organisatie “
Internationaal project 4 t-havo thavo 2013  Contact met Shoreham Academy in Shoreham  Van zondag 24 feb t/m donderdag 28 feb  Verblijf: Alfriston.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar tvwo
Koninkrijksspelen voor de jeugd Update: 5 jan Presentatie Staten 6 januari 2009.
Experiment 3: Stimulering museumbezoek via social media en games.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
KISC General Presentation0 Kandersteg International Scout Centre Wereld Scoutingcentrum.
Herstellen? Breek de muur af! GGZ Breburg Tilburg 8 september 2011.
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
OP AVONTUUR JEUGDUITWISSELING KORTE DUUR KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details. Over het algemeen zal.
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
Maatschappelijke Stage in de Sport 23 september 2010.
Rotary International Youth Exchange Program
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Werkweek Londen 11 september – 15 september.
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Rotary Vocational: wat is het en hoe ga je er mee om?
Together one world.
Uitwisseling Chiavari
Euroklassen : klasuitwisselingsproject
District Grant Er zijn twee soorten Grants: de District Grant en de Global Grant. De District Grant wordt jaarlijks door het district toegekend voor.
Minor in het buitenland
Informatieavond Uitwisseling Tsjechië Marja Calmer Irina Chistiakova.
Werking Een jaarlijks 11-daags internationaal filmfestival
Transcript van de presentatie:

Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details. Over het algemeen zal jouw familie volgende kosten zelf dragen: dossierkosten de reiskosten heen en terug verzekeringen: reisverzekering, medische kosten en ongevallenverzekering paspoort, visum, etc. zakgeld, uitstappen en bezoeken ter plaatse urgentiefonds (waarborg) JE VERANTWOORDELIJKHEDEN Jij bent de ambassadeur van je land Je staat open voor nieuwe ervaringen en verschillende culturen Je respecteert en volgt de Rotary regels van het programma en die van de club of het district op NAAR WELK LAND WIL JE GAAN? Rotary is werkzaam in meer dan 200 landen en regio’s en bijgevolg zijn de mogelijkheden enorm. Je lokale Rotary Club kan je hierover inlichten. Heb je een voorkeursbestemming dan kan dit bekeken worden. HOE NEEM JE DEEL? Contacteer je lokale ‘ geaccrediteerde ’ Rotary Club en vraag naar de YEO (Youth exchange officer). Je kan hiervoor ook gebruik maken van de ‘Club Finder’ op de website Rotary Club Maldegem

Waar staat Rotary voor? Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. Er zijn Rotariërs (op 28 juni 2013) die behoren tot meer dan clubs in meer dan 200 landen en geografische regio's. Rotary is niet politiek, godsdienstig, cultureel, ras- of stand gebonden. Toelatingscriteria De jeugduitwisselingsprogrammas staan open voor alle jongeren die voldoen aan de selectie-voorwaarden, waaronder bovengemiddelde schoolresultaten, een open geest hebben en een zekere mate van welbespraaktheid en leider-schapstalent vertonen, criteria zijn. Elke kandidaat moet voorgedragen worden door een ‘geaccrediteerde’ Rotary Club die als peter fungeert en moet vervolgens de selectie-procedure ondergaan. Deontologische code Jeugd In de gedragscode voor het werken met jongeren streeft Rotary International naar het creëren en onderhouden van een veilige omgeving voor alle jongeren die deelnemen aan Rotary activiteiten. Naar het beste van hun vermogen moeten Rotariërs, partners van Rotariërs, en andere vrijwilligers de veiligheid van de kinderen en jongeren garanderen en beschermen tegen fysiek, seksueel en emotioneel misbruik. Holiday exchange program HEP : jaar Het Holiday Exchange Program brengt gedurende één tot twee weken groepen van 15 tot 20 jongeren uit verscheidene landen samen voor een cultureel, educatief of ontspannings- programma. Hoofddoel is jongeren van verschillende culturen met elkaar in contact te brengen. De sponsorende districten treden daarbij als coördinator op: Contact: Short Term exchange program STEP: jaar Het betreft hier een uitwisseling van gezin tot gezin. Duur: 2 x 4 weken tijdens de zomervakantie. De buitenlandse jongeren komen in juli naar België en keren een maand later met hun Belgische gastbroer of – zus terug naar hun land.. Contact: Long Term exchange program YEP: jaar Het Youth Exchange Program duurt een volledig jaar (10 tot 12 maanden). De outbound student (hij/zij die vertrekt) verblijft bij drie gastgezinnen telkens gedurende een drie- à viertal maanden en loopt een jaar school. Aangezien het hier gaat om een uitwisselingsformule zal tijdens je afwezigheid een buitenlandse student (inbound) in je eigen gezin en bij nog twee andere gastgezinnen verblijven en hier ook school lopen. Contact: outbounds: Inbounds: