Lichte Bieren. Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Contrast- en kleurbewerking Image- adjustments en Adjustment Layers.
Advertisements

Er is een schip gezonken, vol bier en brandewijn De maten waren dronken en ook de kapitein Er is een schip gezonken, vol bier en brandewijn.
Digibordles seriëren herfst
BEER the healthy fuel That keeps men going….
Zelf een Bierrecept leren Samenstellen en Verbeteren
Witbier Witbier: drie stellingen Geschiedenis Karakteristieken
Productie Wijn.
Nu Skin White System Een geavanceerd systeem bestaand uit ingrediënten met een bewezen heilzame werking op de huid, dat speciaal ontwikkeld is om de gelaatskleur.
Les 5 - Klimaatsysteem van Köppen
Zingen Vers 1 Soms groet een licht van vreugde
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Digibordles Pasen seriëren
Portret volgens Modigliani
Dit programma wordt gebruikt door het identificatieteam van de rijkswacht en kan een robotfoto van je maken als je de volgende vragen correct beantwoordt.
5. Brood nodig Recept / gisting
2 Het lekkere van alcohol
klik op de grootste paddenstoel
Opdrachten Landschap Macro-opnamen Stilleven. Landschap Welke zijn interessante elementen Wat wil je accentueren Bestudeer het licht over een ganse.
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Warmtecapaciteit en soortelijke warmtecapaciteit
5.3 Schaduw en spiegelbeeld Marianne & Janine H2C
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Dans van Vos Weg van Wolf
‘De effecten van alcohol en de kwetsbarheid voor verslaving’
Maandag 18 november Licht & witbalans Avond fotografie – blauwe uurtje
NTC en LDR N A S K I klas 3.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
SINGLE MALT WHISKY Zo maak je single malt whisky door MWC Odd Fellows.
Afwegen van de ingrediënten;
Maischen.
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Zaterdag 27 september 2014.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Bierbrouwerij Heineken Amsterdam Door: Rob Maat
Thema: Macht.
Nosing & Tasting “Ierse whiskey” 11 Oktober 2015.
Horecabier heeft sinds 2005:
Platform primair voor deelnemers aan het leafs-project.
Grimeren met caran d’ache is leuk en niet moeilijk
Grondstoffen voor de bierbereiding
WELKOM Van harte welkom op deze informatieavond van het Elburger Bier Genootschap.
Meten aan Bier Mout Gewicht Water Volume Maisch Temperatuur Zuurgraad
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
By Laurens D. &Yuri K..  Softdrug  Fijngehakte vrouwelijke bloemen  Cannabis sativa  Geestveruimende werking  Oorsprong west en centraal Azie.
Thema 6 Regeling en waarneming Zintuigen
Uitgekookt Hertog Jan. Programma Ontvangst + koffie Voorwoord voorzitter Presentatie door vertegenwoordiger Marco Otte van Hertog Jan Geschiedenis brouwerij.
Antwoorden: wat weet je over alcohol Alcohol is een giftige stof! Waar!
Brouwerij de Praght Gepresenteerd door : Aart Vos Rosalie Vos Aad van ‘t Hof.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
E.B.G bijeenkomst woordje voorzitter aanvang avond Presentatie brouwerij “het witte paard” Proeverij Pauze Proeverij rondvraag Einde avond.
Een bierreis door Noord Frankrijk
Alleen digitaal communiceren? Antoinette van Leeuwen & Sylvia Suvaal.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
Nina Bos Sanne Springelkamp 1A
Trappisten en hun bieren. De buitenlandse trappisten
Bierproeverij 20 januari 2016
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Bokbieren 8 bokbieren 3 Belgische
Prediker 9: 7-9 Geniet van het leven! Geniet van wat je eet
Ik weet meer van wijn Wijncursus op SDEN-niveau 2 | wijnoorkonde
‘De effecten van alcohol en de kwetsbarheid voor verslaving’
Wijn maken Druiven ! Ander fruit ! Wat wil ik maken ? Droog Medium Zoet.
Bier Verenigt, gedeelde passie
Dit programma wordt gebruikt door het identificatieteam van de rijkswacht en kan een robotfoto van je maken als je de volgende vragen correct beantwoordt.
Bakken.
De Beverse Mout.
Transcript van de presentatie:

Lichte Bieren

Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type

Knelpunten Algemeen Een recept downscalen gaat moeilijk Bier wordt al snel te “dun”. Minder alcohol om smaken te dragen. Smaakdrempel

Welke biertypen Lichte bieren zijn er altijd geweest Vroeger meer behoefte aan lichte bieren Tafelbier Tweede spoeling

Knelpunten De mout Gebruik van minder mout leidt tot – Minder body – Minder moutsmaak – Lichtere kleur

Knelpunten De Hop Normale hoeveelheid hop leidt tot – Verkeerde BU/GU ratio (smaakt te bitter) – Wel aromahopgift handhaven

Knelpunten De Gist Veel esters in een licht bier geven een limonade-achtig bier. Lichte bieren moeten niet te ver uitvergisten Gist moet de moutsmaak benadrukken

Welke biertypen Ervaring minder met: – Belgische biertypen Ervaring redelijk met: – Weizen – Belgisch witbier Ervaring goed met: – Mild Ales

Waarop letten Donkere mouten niet naar rato verminderen Bitterheid in evenwicht houden (BU/GU=0,5) Aromahopgift Kruiden naar rato Maischen bij hogere temperaturen Bij lage temperatuur vergisten Gistkeuze

Voorbeeld BeginSG 1030, EindSG 1012, SVG 60 %, 28 EBC – Mild Ale Malt 89 % – Crystal Malt 130 EBC 9 % – Black Debittered 1400 EBC 2 % Hop 30 g East Kent Golding Eénstapsmaisch 90 minuten 70 °C Wyeast 1728 Scottish Ale gist bij 17 °C Eindpercentage incl bottelgist 2,8 vol% alc

Lichte Bieren