De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wijn maken Druiven ! Ander fruit ! Wat wil ik maken ? Droog Medium Zoet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wijn maken Druiven ! Ander fruit ! Wat wil ik maken ? Droog Medium Zoet."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Wijn maken

4 Druiven ! Ander fruit !

5 Wat wil ik maken ? Droog Medium Zoet

6 Suiker ! (druiven gem. 180 gr/ ltr )

7

8 Zuren ! (druiven gem. 10 gr. totale zuren. Als meet-eenheid wijnsteenzuur)

9

10 PECTINE ! Standaardwaarde 1

11

12 Meten Weten

13 suiker

14

15

16

17

18 AANPASSEN!

19 Andreas kruis A D C B E

20 Mengen 10 ltr/9,5 en 3 ltr/3,1 9,5 4,9 8 3,1 1,5

21 Verhouding is 4.9 : 1.5 Mengwijn 1.5 X 10 = 3,06 ltr 4.9
Nieuwe wijn met WSZ 8 10 ltr + 3,06 ltr = 13,06 ltr

22 Mengen water 9.5 8 8 1.5

23 Verhouding is 1.5 : 8 Mengen 1.5 X 10 = 1,8 ltr 8.0
Nieuwe wijn met een wsz 8 10 ltr + 1,8 ltr = 11,8 ltr

24 8,5%

25 Vlierbessen (zwart) Suiker: 90 – 100 gr/ ltr Max 6% Zuur: 22 gr/ ltr
Pectine: 0,09 ok

26

27 8,5%

28 Aalbessen Suiker: 100 – 130 gr/ ltr Max. 8% Zuur: 22 Max: 7 – 8
Pectine: 0,09 gr/ltr ok

29

30

31 Fruitvlieg azijnsteek

32 Azijnsteek- lijmachtige geur
Normaal 200/300 60/80 Fout 700/800 150/180 azijnzuur ethylacetaat

33

34 Theedoek of Kaasdoek

35 Omgevingstemp. Niet hoger dan 20 gr.C

36 controleren Wijn ineen glas doen Afsluiten met een prop watten
Ruimte 20 gr C. Grijze waas

37 8,5%

38 Kersen Suiker: 110 – 165 gr/ltr Max. 10% Zuur: ?
(appelzuur + citroenzuur) Pectine: 0,26 – 0,57 ok

39

40 Eencellig organisme Niet zichtbaar met het blote oog
MelkzuurBacterie Eencellig organisme Niet zichtbaar met het blote oog

41 geraniumgeur

42 conserveermiddel sorbinezuur kaliumsorbaat

43 combinatie melkzuurbaterie met sorbinezuur

44 Veel melkzuurbacterieen Toevoegen kaliumsorbat
malo Veel melkzuurbacterieen Toevoegen kaliumsorbat

45 advies

46 Eerst de melkzuurbacterie bestrijden met kaliumdisulfiet (KDS)
1 tot 1,5 gram per 10 ltr. Daarna, kaliumsorbaat 2,5 gram per 10 ltr

47 muis

48 Wilde gisten in combinatie met melkzuurbacteriën
acetamide

49 Wijn uitwrijven: Handpalm Rug van de hand smaakt scherp en bitter

50 Lage alcohol tolerantie ( 4% )
Dode cellen autolyseren (ontbinden) snel --- cel- inhoud komt vrij --- wijn bederft Wilde gisten

51 Te weinig zuur voor de gisting
Gevarenzone ligt beneden 5 gr/ltr Te weinig zuur voor de gisting


Download ppt "Wijn maken Druiven ! Ander fruit ! Wat wil ik maken ? Droog Medium Zoet."

Verwante presentaties


Ads door Google