Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
Advertisements

Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Welkom bij Best Buddies Nederland
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
Introductiebijeenkomst
Zorg Beter mét Vrijwilligers
Mobiliteit en Loopbaan
Presentatie gemeente Beek
Logonet024 Wat moeten we er mee? moeten. logonet024 Wat ontmoeten we er mee?
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Pedagogische Ruggengraat van het CJG
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
Programma Stappenplan ZMO Individueel Zorgplan. In tien stappen naar een strategie voor zelfmanagementondersteuning Jeanny Engels 6 juni 2010.
Ondersteuningstoewijzing Studieochtend SWV PO RiBA 24 januari
Wat is passend onderwijs?
Leren in de regio Marc van Rooden, 26 mei Wat is RegioLeren Regio Leren is het ontwikkelen, uitbouwen en onderhouden van een regionale kennisinfrastructuur.
Zijn we er klaar voor??. Doel van deze presentatie: “bijpraten” van de ouders over de ontwikkelingen binnen Passend Onderwijs.
Programma Doel van vanmiddag Uitgangspunten HGW Opdrachten Evaluatie.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
LUNTEREN 2014 beleid in praktijk. Wat wil het SWV bereiken? schoolloopbanen hebben geen stagnaties overgangen verlopen soepel arrangementen zijn op maat.
Passend onderwijs & gemeentelijke transities
Netwerk Ouderenzorg Regio Noord 5e subsidieronde Nationaal Programma Ouderenzorg.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Jeugdbescherming in 2015 Samenwerken aan de veiligheid van kinderen.
Kolegio Pierre Lauffer Garantia pa un bon guia Yolanda Rojer-Rijke en Emma Crestian.
Innovatielab MH Carrot and Stick (Balans) 8 juli 2015.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
MTB ver. Havelte eo Doelstellingen MTB ver. Havelte eo. Hoofddoelstelling: Het mountainbiken voor iedereen in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk.
Het Land van de Ouderbelangen en het Inclusieve Onderwijs Peter Hulsen, Landelijke Ouderraad Jeroen Veltheer, stichting Volgbaar Onderwijs (voorheen ouderplatform.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots. Programma Korte kennismaking Vraaggesprek vertegenwoordiger Ministerie van VWS Deel 1 pitches deelnemende.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de basisschool.
Eva Verstraete Studiedag “Ouders over het secundair onderwijs” 20/11/2015.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de basisschool.
Project ‘Oog Voor Elkaar’. Oog voor elkaar, verbindt elkaar 6 projecten ‘oog voor elkaar’ in Vlaanderen Ons Centrum werkt mee aan één van deze projecten.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Verwijzing VSO terugdringen Professionele ontwikkeling van de docenten Veranderingen ondersteuningsstructuur.
VZW WiP : drie doelstellingen 1. Inrichten en beheren van initiatieven ondersteund/ beschut wonen voor personen met ernstige en/of langdurige psychische.
Mee®doen. Visie Mee®doen Participatie gaat voor ons over de trotse, zelfstandige inwoner die volop in de samenleving staat en die alleen indien nodig,
AVS Leerling bij de Les!® 1 Leerling bij de Les!® Algemene Vereniging Schoolleiders.
Zonder opdrachtgever geen Programma (waarom zoekt het ISZF een opdrachtgever?)
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Jeugdhulp K ip met de gouden eieren door slimme en betere samenwerking tussen 1e en 2e lijn in de lokale jeugdzorg Henny Luppes Manager Welstad Stadskanaal.
OUDERAVOND 1mavo/havo 21 september 2015 WELKOM. Programma van de avond Mevr. van Mieghem, conrector Mevrouw Swets, rector. Mevr. Pierik, afdelingscoördinator.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
Presentatie op de 2 e Vergadering van Aangeslotenen( V.v.A.) 6 april 2011 Utrecht. Evert de Jong, voorzitter V.v.A.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Aanbevelingen voor ketenzorg bij GHB- gerelateerde problemen Actuele situatie in twee regio’s in Nederland in kaart gebracht.
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Together one world.
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Burgerschap bij het Koning Willem I College
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Brede Haven TL ‘s-Hertogenbosch /
Infodag onderwijs Welkom!
Agenda: Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen 2. Intake – GIZ Ondersteuningsplan.
Ouderschap en een psychische aandoening
Medezeggenschap? Ook voor u!
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Vrijwilligers op de Stelling van Amsterdam
Bemiddelingscommissie
Hoofdstuk 3 Wat gaat de beginnend beroepsbeoefenaar
Anders werken bij VWS Programma Ondersteuning Passend Zorgaanbod
Verwevenheid school- en gezinsproblematiek bij thuiszitters
Programma van de avond Opening Voorstellen Doelen en kaders ouderklankbord Delen van ervaringen diverse activiteiten Wat leeft er onder de ouders? Vervangersproblematiek.
Transcript van de presentatie:

Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken

Programma 1.De regiobegeleiders in kaart 2.Wat doet een regiobegeleider? 3.Waarom voor regiobegeleiders zendende instanties broodnodig zijn…

1. Regiobegeleiders in drie regio’s Regio Noord Lara Schout, Pieter Witteveen, Jetty Nouta en Annacarina Klein Regio Zuid-Oost Irma Visser, Rianne Segers en Nelleke ten Napel Regio Zuid-West Bertha van der Vlies, Corina Nagel en ???

2. Wat doet een regiobegeleider? Zorgen dat GVO goed loopt op de scholen. Zorgen dat de docent ‘lekker in zijn vel’ zit.

Hoe werken wij daaraan? Wij onderhouden contact met: Docenten Zendende instanties Scholen Bureau PC GVO Landelijke organisaties (IKOS, JOP en HGJB)  Kortom, het eerste aanspreekpunt voor GVO zaken in onze regio.

Wat doen we nog meer? Relaties opbouwen en de regio in kaart brengen. Docenten begeleiden en passende scholing aanbieden. Met in ons achterhoofd de acht competenties die zijn vastgelegd in de wet BIO GVO nog sterker op de kaart zetten

3. Het belang van goed functionerende zendende instanties De zendende instantie zit kort op de school en kort op de docent.  Daarom zijn zendende instanties dé instantie om contact te onderhouden met de scholen en docenten in hun woonplaats!!

Wat kan een zendende instantie doen? Betrokken zijn bij de docent door gebed De docent opnemen in relevantie netwerken van kerkelijk werkers of het jeugdwerk. Contact onderhouden met de docent en de school. Ouders informeren en wijzen op de mogelijkheid om GVO aan te vragen en/of scholen wijzen op de mogelijkheid dit aan de ouders aan te bieden. Werven en selecteren van eventuele nieuwe of extra docenten. Het mee-ontwikkelen van een visie op in de in de woonplaats.

Samen staan we sterk! De docent, de zendende instantie, de regiobegeleider, en bureau PC GVO. Onoverzichtelijk? Per school is een team van professionals beschikbaar om kwalitatief goed GVO neer te zetten! Ieder draagt daaraan vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid bij.

Samen staan we sterk! Wij hopen op een hele goede samenwerking met u!