Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Discipelschap.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
5 De eenheid van de Geest.
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Efeziërs 1:1-14.
Het lijden van de schepping en dat van ons…
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen.
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Christelijke Vrijheid
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Eén Heer: Christus Jezus
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -26- zonen – lotgenieters - vrijheid.
Brief aan de Galaten -27- slavernij – relatie met Paulus – Paulus’ relatie met hen.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -25- lotgenieters – onmondigen – vrije zonen.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
in nieuwheid van leven wandelen
de brief aan de Romeinen
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid

25. ec Maar met het | komen van het geloof zijn wij niet langer on onder een kindergeleider f. Rom.10:4 26. Want jullie zijn allen zonen mf van God do door het geloof i in Christus Jezus. het geloof: het geloof van Jezus Christus wij: de gelovigen uit Israël jullie: alle gelovigen (van Galatië)

25. ec Maar met het | komen van het geloof zijn wij niet langer on onder een kindergeleider f. Rom.10:4 26. Want jullie zijn allen zonen mf van God do door het geloof i in Christus Jezus. Romeinen 10:4 Want het einddoel van de wet is Christus, tot gerechtigheid voor ieder die gelooft.

Wij zijn i door genade: zonen van God zoon-plaatsing: inzetten in rechten en waardigheden van zoon

zoon-plaatsing : Romeinen 9:5 Zij zijn Israëlieten; voor hen geldt de zoon-plaatsing en de heerlijkheid…..

want jullie hebben niet een geest van slavernij ontvangen, opnieuw tot angst, maar jullie hebben de geest van zoon-plaatsing ontvangen, waarin wij roepen: Abba, Vader! Romeinen 8:15

ook wij zelf zuchten in onszelf, in de verwachting van zoon-plaatsing……de vrijkoping van ons lichaam Romeinen 8:23 zoon-plaatsing:inzetten voor heel de schepping, hemelse machten hemelse in Galaten/Romeinen nog niet bekend

Galaten 4:5 opdat Hij. hen, die on onder de wet zijn, uitkoopt fc, opdat wij het zoonschap krijgen c. losgekocht, uitgekocht van onder de wet : zoon-plaatsing, om in vrijheid Hem te dienen de broers van Jozef waren niet in Sichem maar in Dothan!

Sichem Dothan Sichem; schouders/ nek, beladen vroeg in de dag tot vertrek, eerstgeboorterecht Dothan: twee bronnen of eigen wet(ten), zij hadden eigen wetten of een andere bron naast dé bron

i in liefde ons tevoren ‑ bestemmend nb tot het zoonschap do door Christus Jezus nb voor Zichzelf iom in overeenstemming met het welbehagen van zf Zijn. wil zv, Efeziërs 1:5 in liefde: alles uit liefde van God ons: alle gelovigen in Christus Jezus tevoren bestemmend: voor de eonen tot zoon-plaatsing: zonen, te midden van de hemelsen door Christus Jezus: helemaal Zijn werk voor Zichzelf: voor de Vader iom het welbehagen van Zijn wil: buiten de onze, Hij bepaalt

door het geloof, niet: door het houden van de wet Want jullie zijn allen zonen mf van God do door het geloof i in Christus Jezus.

Want jullie zijn allen zonen mf van God do door het geloof i in Christus Jezus. Galaten 3:26 in Christus Jezus: de Verheerlijkte, het evangelie van Paulus maar uit Hem zijn jullie in Christus Jezus, die ons geworden is wijsheid van God, en gerechtigheid, en heiligmaking, en vrijkoping 1 Corinthiërs 1:30

Geloven en dan dopen, waarin? Water? Geest? Wolk?

Want ≡ al wie nb in Christus gedoopt zijn, ‑ doen f Christus aan, Kol.3:10 Galaten 3:27 Of zijn jullie onwetend dat zovelen als wij nb in Christus Jezus gedoopt werden, nb in Zijn dood gedoopt werden? Romeinen 6:3 Gedoopt, waarin eigenlijk?

resultaat : in Christus Jezus wij – ongelovig gedoopt werden + geloof + water? geest?

Want ≡ al wie nb in Christus gedoopt zijn, ‑ doen f Christus aan, Kol.3:10 Galaten 3:28 -doen Christus aan het is een feit!

in Wie noch Jood noch Griek is, noch slaaf noch vrije *, noch mannelijk of* vrouwelijk *, Rom.10:12 want júllie zijn allen* één mf i in Christus Jezus. 1Kor.12:15 Galaten 3:28 noch Jood….noch Griek noch religie….noch filosofie

in Wie noch Jood noch Griek is, noch slaaf noch vrije *, noch mannelijk of* vrouwelijk *, Rom.10:12 want júllie zijn allen* één mf i in Christus Jezus. 1Kor.12:15 Galaten 3:28 noch slaaf….noch vrije noch werknemer….noch werkgever

in Wie noch Jood noch Griek is, noch slaaf noch vrije *, noch mannelijk of* vrouwelijk *, Rom.10:12 want júllie zijn allen* één mf i in Christus Jezus. 1Kor.12:15 Galaten 3:28 noch mannelijk….of vrouwelijk

in Wie noch Jood noch Griek is, noch slaaf noch vrije *, noch mannelijk of* vrouwelijk *, Rom.10:12 want júllie zijn allen* één mf i in Christus Jezus. 1Kor.12:15 Galaten 3:28 want jullie zijn allen één in Christus Jezus: eenheid van de geest

eenheid van de geest één lichaam en één geest, zoals jullie + ook geroepen werden i in één verwachting zv van jullie. roeping; één Heer, één geloof zv, één doop f, één God en Vader van allen,. Die is opo over allen en do door allen en i in allen

Indien jullie echter van Christus zijn, zijn jullie dus van. Abrahams zaad zv, Rom.7:8 iom overeenkomstig de belofte lotgenieters f. Galaten 3:29 van Christus, dus in Christus Jezus, en Hij is Zaad van Abraham  dus ook wij, die in Hem zijn! wij wandelen i door geloof! net als…..Jozef…..

Indien jullie echter van Christus zijn, zijn jullie dus van. Abrahams zaad zv, Rom.7:8 iom overeenkomstig de belofte lotgenieters f. Galaten 3:29 Lotgenieters – later: naar de belofte in Christus Jezus Abraham: lotgenieter van de wereld