UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Is er leven na de dood?.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Genade en veroordeling
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Hoe luister je naar de wet van God?
“Met Christus opgestaan”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Bid mee, help mee en geef!.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Welkom in deze kerkdienst
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
WIJ MOGEN LEVEN MET CHRISTUS Romeinen 6:8: “Wanneer wij met Christus gestorven zijn, geloven we dat we ook met Hem zullen leven.”
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
5 – Hoe word je relaxed?.
1.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 18 Mijn wereld.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
’Vertel even wat over jezelf …’
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
de brief aan de Romeinen
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop!

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood!

1.Hij liep niet dood op het kruis, maar leeft bij zijn Vader

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 1.Hij liep niet dood op het kruis, maar leeft bij zijn Vader Leerlingen / vrouwen denken:

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 1.Hij liep niet dood op het kruis, maar leeft bij zijn Vader Maar Jezus laat zien:

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 1.Hij liep niet dood op het kruis, maar leeft bij zijn Vader Romeinen 1:4 Hij is door de heilige Geest bekleed met macht toen hij, Jezus Christus, onze Heer, opstond uit de dood.

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 1.Hij liep niet dood op het kruis, maar leeft bij zijn Vader Romeinen 8:34 Christus Jezus, die gestorven is, meer nog, die is opgewekt en aan de rechterhand van God zit,…

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop!

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 2.U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer!

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 2.U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! Handelingen 2:32-33 Jezus is door God tot leven gewekt. Hij is door God verheven, … en heeft van de Vader de heilige Geest …ontvangen. Die Geest heeft hij op ons doen neerdalen…

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 2.U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! Handelingen 2:32-33 Jezus is door God tot leven gewekt. Hij is door God verheven, … en heeft van de Vader de heilige Geest …ontvangen. Die Geest heeft hij op ons doen neerdalen…

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 2.U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! Handelingen 2:38 ‘Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden…

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 2.U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! Handelingen 2:39 …want voor u geldt deze belofte, evenals voor uw kinderen en voor allen die ver weg zijn en die de Heer, onze God, tot zich zal roepen.’

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 2.U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! Romeinen 6 Gedoopt worden = begraven worden met Christus (je zondige ik)

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 2.U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! Romeinen 6 Gedoopt worden = begraven worden met Christus (je zondige ik) èn opstaan met Christus, om voor de Heer te leven

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw Heer! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop!

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop!

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop! 1 Petrus 1:3 Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop.

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop! Romeinen 8 Vs. 22, Heel de schepping zucht en lijdt

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop! Romeinen 8 Vs. 22, Heel de schepping zucht en lijdt Vs. 20, maar ze heeft hoop gekregen, omdat de schepping zal worden bevrijd uit de slavernij van de vergankelijkheid.

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop! Romeinen 8:21 De schepping zal delen in de vrijheid en luister die Gods kinderen geschonken wordt

UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood! 3. Het leven loopt niet dood in de ondergang; leef in hoop!