Informatieavond peuterspeelzaal De Speeldoos 19 mei 2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorschool voor iedereen
Advertisements

Peuterspeelzaalwerk gemeente Ten Boer 23 februari 2012
NOVEMBER/DECEMBER 2013 Belangrijke informatie over de gevolgen van Wijzigingswet kinderopvang Nulmeting Zoals wij u eerder bericht hebben, is op 1 maart.
Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
Warme overdracht naar het voortgezet onderwijs
Nieuwe Wet kinderopvang
De nieuwe zorgverzekering
Transitie De overgang naar het nieuwe decreet wat betekent dat voor mij? 22 november 2013.
Welkom op de ouderavond van klas 3
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Harmonisatieplannen kabinet
Zoetermeer Harmonisatie voorschoolse instellingen.
Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderdagverblijven
Bestuurlijke afspraken rijk -gemeenten
SOO werkgroep imago kinderopvang 2011 Resultaten werkgroep IMAGO Kinderopvang.
OKE-wet, inspectietoezicht en de gemeenten
Samenwerking KOV de Blokkendoos Scoop Welzijn Peuterspeelzaal
Startgroep Peuterica & obs Valkenhorst.
Informatieavond 3 oktober Welkom Inleiding Waarom Harmonisatie Hoe verder.
Welkom welkom.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Inhoud Woord van dank Voorstellen organisatie Wijzigingen omtrent het peuterspeelzaalwerk Wijzigingen op het gebied van financien Aanvragen kinderopvangtoeslag.
Kinderopvangtoeslag voor de peuterspeelzaal/peuteropvang
Welkom op de ouderavond van klas 3 Schooljaar
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO ICC Gent, 2 april 2015.
Ruimte voor verpleeghuizen
Basisschool Kronenburgh
Welkom op de ouderavond van klas 3 Schooljaar
Harmonisatie Peuterspeelzaalwerk Valkenburg aan de Geul 20 april 2015.
De financiële setting na 1 januari 2015 en de consequenties voor de zorgboerderij Hans Pietersma.
Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht (SPD) 2014 in vogelvlucht 18 locaties peuteropvang in (15) of nabij (3) basisscholen 27 VVE groepen met elk maximaal.
Alle peuters naar voorschoolse voorziening….. een gemeentelijke verantwoordelijkheid?
De toekomst van de voorschool Onderzoek en advies naar de toekomst van voorschoolse voorzieningen in de gemeente Hengelo IJsbrand Jepma & Berend Schonewille.
Ghislaine Fonteijn – Driessen, directeur Ria Peters, orthopedagoog Peuterspeelzalen Venray.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Beleid voorschoolse periode. Geschiedenis peuterwerk moeders komen samen terwijl kinderen spelen vrijwilligers die kinderen samen laten spelen professionalisering.
Koopkrachtberekeningen voor 100 huishoudens Nibud 12 november
CMWW Peuterspeelzaalwerk Voor wie de taal niet beheerst blijft de wereld een gesloten boek Marjo Hoek
Onderwijsachterstandenbeleid gemeente Tiel Resultaten tussenevaluatie Resultaten bestandsopname VVE Landelijke ontwikkelingen Voor welke opgaven staan.
“Dordrecht gaat verder met het bestuursakkoord G33/G4”, Presentatie aan de Adviescommissie, 13 maart 2012.
Harmonisatie peuterspeelzaalwerk Goirle Van peuterspeelzaalwerk naar peuteropvang.
Leerlingenvervoer. Voorwoord door de wethouder Terugblik bijeenkomst 17 november 1. Uitleg over de nieuwe verordening en het doel om kinderen te stimuleren.
ALS HET NIET KAN ZOALS HET MOET.. TE LAGE BEZETTING PSPZ, PUK EN GASTOUDERS, KINDCENTRUM ODOORN, HANDHAVING.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
Presentatie harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Brunssum 6 september 2016.
CMWW Peuteropvang Marjo Hoek September versus kinderopvang Peuteropvang: het kind en zijn ontwikkeling staat centraal nauwe samenwerking met ouders.
Harmonisatiebijeenkomst
Help, ik zoek een huis!.
Freekids Kinderopvang
Zorgstructuur binnen Kinderopvang Dronten
Technische briefing Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Het peuterwerk in de gemeente Hoorn per 1 januari 2018
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Op weg naar IKC Rijsbergen
Lokaal loket kinderopvang
Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2018
Sectoroverleg Kinderopvang
Lokaal loket kinderopvang
Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018
Informatieavond peuterspeelzaal Roezemoes 23 mei 2016
Samenvattende presentatie - 3 mei 2019
Harmonisatie: wat zijn de gevolgen voor peuters?
Sociaal raadslieden Wie zijn wij - onderdeel van Stimenz
Aanpak 507 bewonrsavond dinsdag 6 maart 2018
Kenniskring GOAB regio noord
Transcript van de presentatie:

Informatieavond peuterspeelzaal De Speeldoos 19 mei 2016

Hoe is de situatie nu ? Kinderopvang en Peuterspeelzalen -wat is de oorspronkelijke doelstelling van beide? -voor wie bedoeld? - hoe wordt het gefinancierd?

Hoe wordt de situatie? na invoering van de Harmonisatiewet ( ) Doelstelling van de wet is om de verschillen tussen kinderopvang en peuterspeelzalen op een aantal onderdelen weg te nemen: -De pedagogische kwaliteit te verbeteren -Eén kwaliteitskader van ko en psz -Eén financieringsstructuur voor werkende ouders

Wat betekent dat voor de financiering van de psz (1) -De lokale subsidie voor peuterspeelzalen zal komen te vervallen -Ouders die in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag kunnen deze, zowel voor kinderopvang als peuteropvang aanvragen bij de belastingdienst

Wat betekent dat voor de financiering van de psz (2) -Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag zullen waarschijnlijk een inkomensafhankelijke toeslag van de gemeente gaan krijgen voor peuteropvang -Peuters die in aanmerking komen voor VVE zullen waarschijnlijk via de gemeente het 3 e en 4 e dagdeel peuteropvang vergoed krijgen.

Wat betekent dat in de praktijk (1) -ViaVie Welzijn zal peuteropvang blijven aanbieden op dezelfde wijze als nu de peuterspeelzaal is. -Op het moment dat de gemeente Rijssen-Holten een besluit heeft genomen wanneer en hoe ze de harmonisering gaan vormgeven kunnen alle ouders een financiële tegemoetkoming krijgen in de ouderbijdrage kunnen krijgen : tweeverdieners via de belastingdienst, kostwinners via de gemeente.

Wat betekent dat in de praktijk (2) -Deze bijdrage zal inkomensafhankelijk zijn. Voor de lagere inkomenscategorieën zal dat betekenen dat er minder eigen bijdrage voor de peuteropvang betaald hoeft te worden dan nu. -Voor de hogere inkomenscategorieën zal de eigen bijdrage hoger uitvallen.

Wat betekent dat in de praktijk (3) -Ook kinderopvang organisaties kunnen naast kinderopvang en buitenschoolse opvang ook peuteropvang gaan aanbieden. -In sommige gevallen gebeurt dit al, maar is nu alleen nog maar toegankelijk voor tweeverdieners die recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Wat betekent dat in de praktijk (4) -Voor dit moment blijft de situatie op de peuterspeelzaal ongewijzigd, dat betekent dat iedereen dezelfde ouderbijdrage blijft betalen. -Op het moment dat duidelijk is hoe de gemeente de Harmonisatie gaat vormgeven, zullen we de ouders informeren.

Aanpassing Accommodatie Na de zomervakantie gaat de Speeldoos werken op twee locaties: -In Koekeloere aan de H.J. van Opstallstraat (boven) met 3 groepen -In basisschool Klim-Op met 2 groepen

Koekeloere, H.J. van Opstallstraat 6 0 maandagmorgen + donderdagmiddag Agnes Hagedoorn en Thea Hietbrink 0 dinsdagmorgen + vrijdagmiddag Agnes Hagedoorn, Thea Hietbrink, Ineke Drijer 0 maandagmiddag en donderdagmorgen Ineke Drijer en Joke Groothaar VVE: maandagmorgen, dinsdagmorgen, donderdagmiddag en vrijdagmiddag

Klim-Op, Lentfersweg 29 0 maandagmiddag en donderdagmorgen Gerdien Ophof en Hermanna Boode 0 dinsdagmorgen en vrijdagmiddag Gerdien Ophof en Hermanna Boode VVE: maandagmiddag, dinsdagmorgen, donderdagmorgen en vrijdagmiddag

Wat vragen we van u? -Uw voorkeur duidelijk aan te geven op het formulier wat u meekrijgt -Deze voor 1 juni op de peuterspeelzaal in te leveren

Wat kunt u van ons verwachten? -Dat we ons uiterste best doen om rekening met uw voorkeur te houden -Als dit echt niet mogelijk is nemen we contact met u op -Voor de zomervakantie informeren we u op welke locatie en op welke dagdelen uw peuter na de vakantie wordt geplaatst.

En verder..... Zodra bekend is wanneer de Harmonisatie in Rijssen- Holten wordt doorgevoerd en hoe, zullen we u informeren en zo spoedig mogelijk een inkomensafhankelijke ouderbijdrage gaan invoeren!