Zondagochtend 27 maart 2016 Dageraadsdienst Lucas 24 vers 1 – 8 Op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het graf en zagen de steen weg gerold.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

De doop en de dood Lazarus ….
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
U zij de glorie, opgestane Heer! opwekking 213
Zingen Vers 1 U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie,
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
Bij het kolenvuur Johannes
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
…..overrompeld door verdriet
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Pasen 8 april 2012 Opstaan door verandering
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 10 april 2011 Ontmoeting bij het graf Johannes 11:17–44 Jezus hoorde dat Lazerus al vier dagen in het graf lag. Jezus.
Pasen 2014 Zondag 20 april Matteüs 27:66 Ze beveiligden het graf door het te verzegelen en er bewakers voor te zetten. Marcus 16: 4-6 De vrouwen zagen.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Eten en drinken Onaardige leus? Onaardige leus? Geen wijsvinger, maar spiegel Geen wijsvinger, maar spiegel Draait alles om consumptie? Draait alles om.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Sporen in het zand.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Bloemschikkingen op witte donderdag en Paasmorgen.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Jezus het Lam van God begraven ZATERDAG Johannes 19 vers
Het verhaal van Pasen.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
1 En op de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de Eerstelingschoof!
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Gz. 95 Schriftlezing: Mk 15: 40 – 16: 20 Tekst: Mk 16: 6 – 7.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Zingen Vers 1 Door de nacht van strijd en zorgen
Zingen Vers 1 Heer, wij gedenken hier uw dood
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
“Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015
Stille Zaterdag.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Voorganger ds. Marijn Rohaan Ouderling : Bart v/d Velde Organist : Herman Kamp Muzikale medewerking wordt verleend door de huisband.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
De opgestane Jezus spreekt je aan Het was stil geworden…
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
1.
de doortocht door de Jordaan
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
1.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
het ABC van het evangelie
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
de brief aan de Romeinen
WITTE DONDERDAG “De Voetwassing”
Lijden met Christus, dat gaat niet
De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja, halleluja,
Hogepriester. Hogepriester Hogepriester eerste: Aaron.
Transcript van de presentatie:

Zondagochtend 27 maart 2016 Dageraadsdienst Lucas 24 vers 1 – 8 Op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het graf en zagen de steen weg gerold en twee engelen naast het graf die zeiden dat Jezus uit de dood was opgewekt.

Wij gedenken de nacht waarin het morgen werd; waarin de mensen zijn geroepen uit het duister tot het licht; waarin Israël uitgeleid is uit Egypte door het water van de schelfzee; waarin Jezus uit het graf herrees. Zo gedenken wij de doop: een sterven en opstaan in Christus.

De kleur van de organza is wit, maar het blauw van water schijnt er doorheen. Het gaas is als een golf die over alles heenslaat. De prunus staat rechtop in de golf als het nieuwe leven, de opstanding uit de dood, Jezus Christus.

De Heer is waarlijk opgestaan