Het vergeten van kinderen is verboden. Wat zijn mensenrechten? Mensenrechten zijn rechten die universeel gelden voor alle mensen Mensenrechten zijn onmisbaar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
E.V.V.O. (Rustig in je eigen tempo doorklikken).
Advertisements

Vrije Lagere Oefenschool Windekind
Gewetensgevangenen in Oeganda
Webquest Webquest. Wat is een webquest? Een queeste (Eng. Quest) is een uitgebreide zoektocht. Je gaat op zoek naar de antwoorden van de vragen die je.
Ik wens je De kracht van god.
ADVIES VOOR DE JEUGDHULP BRECHT VERHEGGE 1BAO A1.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Presentatie UNICEF.
DE 4 KAARSEN.
Hoofdstuk 2 de tijd van jagers en boeren
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
IN VERBAND MET DE ONTWIKKELINGEN IN DE SAMENLEVING IS HET PROGRAMMA ‘DE RIJDENDE RECHTER’ KOMEN TE VERVALLEN (voor informatie zie teletekst)
Kinderen zonder rechten
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
Bijdrage gebaseerd op mijn diss
Het Leven /04/2017.
Geen of niet de negatie.
Unicef en kinderrechten
Rechten van burgers Plichten van de overheid
Onderwijs en kinderrechten.
Kinderarbeid.
Iris, Twann, Isa en Thomas
LOT OP REIS.
Mayte Lesley kinderarbeid Raiko Noah Nina.
LOT OP REIS LISANNE, PETER, MONICA, EVE EN DYLAN..
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
IVRK Een inleiding Een aanzet tot toepassing Een reflectie-instrument.
-- Familie --. Waarom ‘familie’? Ps. 68: “ Vader van de wezen en Rechter van de weduwen: dát is God in Zijn heilige woning; een God Die eenzamen in een.
V.E.G.O.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Lied: één en één is twee Tekst en muziek: Lee Ann Vermeulen en Christian Grotenberg Uitgebracht op: Kinderen voor kinderen 28 Uitgevoerd door: Kinderen.
Mijn verjaardag..
Filmpje van de goede herder al gezien?
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
UNICEF & 25 jaar kinderrechten
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Masker.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Jezelf kort voorstellen.
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
Binnenkort is het vakantie !! Je zal me toch niet achterlaten hé ???
UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten.
Marloes Waterschoot Klas 3D
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
Opvoeden in het onderwijs © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
Presentatie UNICEF.
Wat is geschiedenis en wat heb je eraan?
Is het allemaal goud dat er blinkt? Bij al ons bouwwerk in de gemeente? Het spannende van deze tekst: Wat gebeurt er als het vuur erover gaat?
Basistraining: Verklaring van Genève 1940 Januzs Korczak 1959 VN Verklaring inzake Rechten van het Kind 1989 VN Verdrag inzake Rechten van het Kind.
Samen in actie voor kinderen op de vlucht. “Ik heb mijn enige paar laarzen afgestaan aan mijn zusje, omdat ik niet wil dat haar tenen bevriezen.” Khalil.
Welkom bij. UNICEF: wie zijn wij? VN-kinderrechtenorganisatie Altijd en overal voor kinderen Sinds de Tweede Wereldoorlog Kinderrechtenverdrag Zoveel.
Gehoorzamen is cool.
Wat zijn mensenrechten?
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Basistraining: Verklaring van Genève 1940 Januzs Korczak 1959 VN Verklaring inzake Rechten van het Kind 1989 VN Verdrag inzake Rechten van het Kind.
Kinderrechten in de praktijk 17 November 2015 Kathalijne Buitenweg.
Niet- confessionele Zedenleer. Wat is Niet- confessionele Zedenleer? (NCZ) = Zedenleer, maar niet gebaseerd op geloof, niet zomaar iets als waar aannemen.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
SDG4 KWIS 10 meerkeuzevragen over onderwijs in de wereld.
Typ hier de namen van de groepsleden
Kwaliteitszorg Les 2.
Thema 14 Wet- en regelgeving
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Transcript van de presentatie:

Het vergeten van kinderen is verboden

Wat zijn mensenrechten? Mensenrechten zijn rechten die universeel gelden voor alle mensen Mensenrechten zijn onmisbaar voor een volwaardige ontplooiing, voor een menswaardig bestaan.

Wat is het Kinderrechtenverdrag? In 1989 werd het Kinderrechtenverdrag gesloten. Dit verdrag legt verantwoordelijkheid op om de rechten van het kind te respecteren

Wat staat er zoal in het Kinderrechtenverdrag? drie ‘P’s of de BIO-rechten · Protection = beschermingsrechten · Participation = inspraakrechten. · Provision: = overlevings- en ontwikkelingsrechten.

Welke rechten heb je zoal? Recht op inspraak

Welke rechten heb je zoal? Recht op onderwijs

Welke rechten heb je zoal? Recht op bescherming

Welke rechten heb je zoal? Recht op een eigen geloof

Welke rechten heb je zoal? Recht op gezondheidszorg

Welke rechten heb je zoal? Recht op informatie

Welke rechten heb je zoal? Recht op opvoeding

Welke rechten heb je zoal? Recht op privacy

Welke rechten heb je zoal? Recht op voeding

Welke rechten heb je zoal? Recht op ontspanning

Worden de kinderrechten overal gerespecteerd? Verklaar en geef 3 voorbeelden Filmpjes

Wat als… Ik ben lucht voor mijn vader. In een hoekje getrapt en vergeten. Ik ben niets. Ik ben niemand en nergens toe in staat dan te janken in mijn slaap. Zie mij, kijk maar goed van voor en van achter. Ik spring in het rond. Maar daaronder, koud en kil. Warmte ken ik niet want Ik ben de lucht die ik inadem niet waard Arthur

Welke belangrijke organisatie komt op voor de kinderrechten? Wat weet je allemaal van deze organisatie ? UNICEF staat voor United Nations International Childrens Emergency Fund. Deze organisatie zet zich in voor het welzijn van kinderen, UNICEF was in 2006 in 193 landen actief bv. medische hulp, voedselhulp, onderwijs

UNICEF filmpje