OP AVONTUUR JEUGDUITWISSELING KORTE DUUR KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details. Over het algemeen zal.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In Veilige Handen: Preventie van seksueel misbruik in vrijwilligerswerk met minderjarigen Tijdens deze presentatie proberen we een beeld te schetsen van.
Advertisements

Beleid vervroegd doorschuiven jeugd naar dames en heren 1 Oktober 2012.
Wil jij ‘je ongekende vermogens’ leren kennen?
New Generations Inhoud •Missie van de commissie New Generations •Lijst der Programma’s •Het Comité •De Certificatie •Overzicht Hoofdprogramma’s.
Presentatie door Theo Alberts, lid MDJC
C3 en het Jaar van de Chemie! Over C3, het Jaar van de Chemie … & social media!
D D1560 Youth Service Vijfde Avenue.
Presentatie Michiel de Graaff Best, 4 oktober 2013
WIE STAAN VOOR U? Sandra Klokman Noor Bosch RIBW
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Veilig Jeugdwerk Veilig Jeugdwerk is jeugdwerk met gezonde verhoudingen tussen leidinggevenden en deelnemers. Het is van belang om mogelijk misbruik te.
Rotary International Vrede goodwill en verstandhouding bevorderen.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND Mogelijkheden voor individuele jongeren en het Europees vrijwilligerswerk.
Informatie presentatie Jeugd
Opbouw Wat is Rotaract Organisatie Praktijk Commissies Afsluiting Rotaract met elkaar, voor elkaar! ROTARACTROTARACT.
RYLA D1610 Rotary Youth Leadership Awards.
Rotary Youth Exchange STEP Short Term Exchange Program Family to Family D1550 districtswerkdag
Petra Bijlsma Emmy Bannink
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Informatieavond CAE, Internationale Stage en IB voor 4VTTO 15 Februari 2013.
Psychotherapie en armoede
Nieuw in Rotary.
D e Avenue New Generations Service. 5th avenue New Generations Service Vocational Service Community Service International Service Club Service New.
LEO – Local exchange officer
Coöperaties en coöperatief samenwerken, een kennismaking.
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
Wandelen voor Water -Resultaten Wat gaan we doen in 2014.
VOOR WERKZOEKENDE 40+ERS
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
D1550 District werkdag Lucien Perlitius
Woord van Leven Juli 2014.
MKBs in de Euregio Maas-Rijn Een onderzoek naar de invloed van cultuur- en taalverschillen op grensoverschrijdende samenwerking Wiel Hotterbeekx.
Vormingsavond Youth Exchange Programs Heusden-Zolder 3 oktober 2014 D1630 NL.
President Elect Training Seminar
Hoofdstuk 19 (9) AOW, ANW, AKW SJM. Wetten  Volksverzekeringen  Richten zich op ALLE INGEZETENEN  Legale verblijfsstatus Opzoek opdracht KG: Waar in.
WOW: enqueteren bij Jumbo
Kiwanis International District Nederland Kiwanis University NL (KU-NL Juli 2008) Serving the Children of the World ®
Werkvakantie Bulgarije 20 juli tot en met 1 augustus 2015 Jongeren zetten zich in voor weeskinderen in Vratza - Bulgarije.
Europascouts Nederland
Les 1 Harrie Manders (sidekick Erne Thuys)
Informatiebijeenkomst Herentals 23/12/2015. Fedasil Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers Onze opdracht Fedasil is verantwoordelijk voor.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar tvwo
Koninkrijksspelen voor de jeugd Update: 5 jan Presentatie Staten 6 januari 2009.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
Welkom! Voorlichting Buitenlandse stages woensdag 12 november 2014.
Experiment 3: Stimulering museumbezoek via social media en games.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
Hoofdstuk 3 Internationaliseringstheorieën.  Het belang van locatievariabelen bij beslissingen over investeringen in het buitenland.  3 voorwaarden:
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details.
Rotary International Youth Exchange Program
Informatiebijeenkomst Research Project commissie
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
De Wereldwijde Rotary Organisatie
Een succesvol community project
Rotary Vocational: wat is het en hoe ga je er mee om?
Together one world.
WELKOM !! Door Oud-Gouverneur Frits Stavast
Beleid en regelgeving Les 3.
Agenda: Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen 2. Intake – GIZ Ondersteuningsplan.
District Grant Er zijn twee soorten Grants: de District Grant en de Global Grant. De District Grant wordt jaarlijks door het district toegekend voor.
Inleiders: Bart Muller Paul Eijgendaal
Minor in het buitenland
Werking Een jaarlijks 11-daags internationaal filmfestival
Transcript van de presentatie:

OP AVONTUUR JEUGDUITWISSELING KORTE DUUR KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details. Over het algemeen zal jouw familie volgende kosten zelf dragen: dossierkosten de reiskosten heen en terug verzekeringen: reisverzekering, medische kosten en ongevallenverzekering paspoort, visum, etc. zakgeld en kleding JE VERANTWOORDELIJKHEDEN Jij bent de ambassadeur van je land Je staat open voor nieuwe ervaringen en verschillende culturen Je respecteert en volgt de Rotary regels van het programma en die van de club of het district op NAAR WELK LAND WIL JE GAAN? Rotary is werkzaam in meer dan 200 landen en regio’s en bijgevolg zijn de mogelijkheden enorm. Je lokale Rotary Club kan je hierover inlichten. Heb je een voorkeursbestemming dan kan dit bekeken worden. Rotary kan ook op jaarbasis een uitwisseling regelen (YEP - Youth exchange program – zie hiervoor specifieke flyer). HOE NEEM JE DEEL? Contacteer je lokale ‘geaccrediteerde’ Rotary Club en vraag naar de YEO (Youth exchange officer): Rotary Club Maldegem Je kan ook gebruik maken van de ‘Club Finder’ op de website Inbound : Valeria Outbound : Noor uit Maldegem  USA

WAAR STAAT ROTARY VOOR? Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. Er zijn Rotariërs (op 28 juni 2013) die behoren tot meer dan clubs in meer dan 200 landen en geografische regio's. Rotary is niet politiek, godsdienstig, cultureel, ras- of stand gebonden. TOELATINGSCRITERIA De jeugduitwisselingsprogrammas staan open voor alle jongeren die voldoen aan de selectie- voorwaarden, waaronder bovengemiddelde schoolresultaten, een open geest hebben en een zekere mate van welbespraaktheid en leider-schapstalent vertonen, criteria zijn. Elke kandidaat moet voorgedragen worden door een ‘geaccrediteerde’ Rotary Club die als peter fungeert en moet vervolgens de selectie- procedure ondergaan. Holiday exchange program HEP : jaar Het Holiday Exchange Program brengt gedurende één tot twee weken groepen van 15 tot 20 jongeren uit verscheidene landen samen voor een cultureel, educatief of ontspannings- programma. Hoofddoel is jongeren van verschillende culturen met elkaar in contact te brengen. De sponsorende districten treden daarbij als coördinator op: contact: Short Term exchange program STEP: jaar Het betreft hier een uitwisseling van gezin tot gezin. Duur: 2 x 4 weken tijdens de zomervakantie. De buitenlandse jongeren komen in juli naar België en keren een maand later met hun Belgische gastbroer of – zus terug naar hun land. Contact: Deontologische code jeugd In de gedragscode voor het werken met jongeren streeft Rotary International naar het creëren en onderhouden van een veilige omgeving voor alle jongeren die deelnemen aan Rotary activiteiten. Naar het beste van hun vermogen moeten Rotariërs, partners van Rotariërs, en andere vrijwilligers de veiligheid van de kinderen en jongeren garanderen en beschermen tegen fysiek, seksueel en emotioneel misbruik. Inbound : Naufal Inbound : Andrea