Doel 4 NACL: Minder jongeren roken ALV 10 januari 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Campagne ‘Roken kan echt niet meer’ Roy Meerburg, projectleider RookvrijNL NCVGZ 4 april 2013.
Advertisements

C3 en het Jaar van de Chemie! Over C3, het Jaar van de Chemie … & social media!
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Eigen reactie Door het uitvoeren van deze p-taak heb ik meer inzicht in de leef- en belevingswereld van jongeren gekregen. Je doet onderzoek naar een gebied.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
1 1 Diagnoseadvies van de sociale partners over O&O en innovatie ‘Naar een meer innovatieve economie’ 18 september 2006.
Levensvragen Over geluk…..
Wist u dat … Meer dan 10% van de jongeren in het voortgezet onderwijs drugs gebruikt? Er meer dan 74% van de kinderen onder de 16 jaar alcohol heeft.
“Elke verslaving is even erg.”
Sociale media op school
Gezond opgroeien in de 21 e eeuw. Passie van het Lonfonds  Longziekten de wereld uit  Gezonde longen gezond houden  Er zijn voor de longpatiënten van.
kennisdelen voor rekencoördinatoren
Rookstopcursus voor jongeren
Studiesucces: Een uitdaging voor de Open Universiteit
Stop smoking before it stops you!
EUROPA CONFERENTIE 29 JANUARI 2010 Bescherming Nederlands Pensioenstelsel.
Drugpreventie bij jongeren
Uw kind roken, drinken, en blowen. U kunt er iets aan doen!
Inhoud bespreking 1.Voorstelling 2.Sectorspecifiek cijfermateriaal – Belang van de cijfers – Aanpak en inventarisatie – Presentatie cijfers.
Impact van veranderingen in de vergoeding voor hulp bij stoppen met roken sinds 2011 Prof. dr. Anton Kunst Afdeling Sociale Geneeskunde AMC, Universiteit.
Les 2 – Jouw media.
Wie kent niet? Partners Na 2011 Focus op doelgroepen.
Longfonds (voorheen Astma Fonds). 1 miljoen Nederlanders hebben een ongeneeslijke longziekte mensen overlijden elk jaar door ongeneeslijke longziekten.
De juiste student op de juiste plaats. Highlights presentatie werving & selectie We zijn begonnen met (de voorbereidingen voor) het nieuwe voorlichtingsplan.
Alcohol, roken en opvoeding
Alcohol, roken en opvoeding
Verkeerssituatie rond onze school
SAMSAMSAMSAM. SAMENWERKINGSVERBAND FINANCIELE EDUCATIE VOOR JONGEREN VOORTGEZET ONDERWIJS.
Groepsdynamica.
Nick Linnenbank
Erfgoed connectie Utrecht Verjonging vrijwilligers.
HPO-dag d.d Drs G.C. Geurtsen, Bureaumanager P&O van Dichterbij Ter gelegenheid van de Hoofden P&O-dag van VGN d.d. 30 september 2009.
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar thavo
Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet.
Sociale media. Wat zijn sociale media? Social media is een paraplubegrip voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met.
Het (meervoudig) gebruik van tabak, alcohol en illegale drugs in Vlaanderen Tabaksgebruik.
Uw kind in de 2 e klas Alcohol, roken en opvoeding 1.
Welkom en korte introductie aanwezigen
Genotmiddelen Visser ‘t Hooft Lyceum Rijnsburg
Wat doet het met je.
Roken Door Kay & Chloë.
Gebruik van deze masterpresentatie
Roken paragraaf 5.
Klaar voor de Start?! Door: Linda Schouten
Beeldschermverslaving Compulsief internetgebruik
Proficiat! Eerste stap is gezet! Als stoppen met roken een GROTE stap is, is het beter om die op te delen in allemaal kleine stapjes die je WEL ziet zitten.
DIRECT • RELEVANT • RESULTAAT
We starten onze zoektocht in het labo.
In het secretariaat worden alle
Inhoud Waarom Jobstart? Ontstaan project Voor wie? Partners
Rookvrije schoolterreinen: op naar 2020
Waarom vindt <organisatie> dit belangrijk?
Rookvrije schoolterreinen: op naar 2020
Samen op weg naar een rookvrij terrein
Anne-Marije Buiter-vd Meer Longarts io UMCG
gaat op weg naar een rookvrije toekomst Kinderen en jongeren spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren.
Rookvrije Ouders door telefonische coaching Dr
gaat op weg naar een rookvrije toekomst Kinderen en jongeren spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren.
JUIST GYM.
Factsheet – Rapport Sport 2018
Janneke de Wildt Beleidsmedewerker VWS
In het secretariaat worden alle
DOCENTENWORKSHOP Wat je kunt verwachten van…
Jongerenonderzoek Fairtrade Gemeente campagne
De tabaksindustrie en het Strafrecht
Transcript van de presentatie:

Doel 4 NACL: Minder jongeren roken ALV 10 januari 2014

Inhoud Stand van zaken Feiten Activiteiten

Stand van zaken: gemiddeld 18% van de jongeren rookt –Cijfers van 1 jan 2013 (nieuwe cijfers volgen) –Trend is dalend –Startleeftijd neemt toe

Belangrijkste feiten Mensen starten op jonge leeftijd met roken – 70% gaat roken vóór hun 18 e – 95% gaat roken vóór hun 25 ste Roken is dodelijk – 1 op de 2 mensen overlijdt aan roken – 1 op de 4 voordat ze 65 zijn Roken is verslavend, vooral voor kinderen – 85% van de rokers is verslaafd – 80% wil graag stoppen – Gem. zijn 7 stoppogingen nodig

Vandaar dus dat het Longfonds zich actief inzet voor Niet beginnen met r oken Kennis overdracht Zit-dat-er-echt-in? Rookvrij Schoolterrein Voortgezet Onderwijs Lobby

Op school steek je niets op… Doel – Eind 2014 is 50% van alle schoolterreinen in het voortgezet onderwijs rookvrij (2012 = 26%) Waarom – Zien roken, doet roken – De helft van de jongeren rookt hun eerste sigaret op school – School heeft belangrijke voorbeeldfunctie

Zit-dat-er-echt-in? Doel bij 12- en 13 jarigen – kennis over troep in sigaretten neemt toe – negatieve houding t.o.v. beginnen met roken Waarom – De meeste jarigen roken niet – Meer kennis en een negatieve houding beïnvloeden gedrag – Aanspreken intrinsieke motivatie Implementatie – Verspreiding filmpjes via campagne (a.s. dinsdag staatssecretaris Van Rijn), social media, lesmateriaal – Ook voor jullie beschikbaar!

Filmpje arsenicum

Lobby, in samenwerking met onze partners Actieve lobby, op maatregelen relevant voor Niet beginnen met roken -Prijs omhoog (accijns) -Minder verkrijgbaar (speciaalzaken) -Onaantrekkelijk pakjes zonder logo (plain packaging) Alliantie Nederland Rookvrij – 3 oprichtingspartners