De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Proficiat! Eerste stap is gezet! Als stoppen met roken een GROTE stap is, is het beter om die op te delen in allemaal kleine stapjes die je WEL ziet zitten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Proficiat! Eerste stap is gezet! Als stoppen met roken een GROTE stap is, is het beter om die op te delen in allemaal kleine stapjes die je WEL ziet zitten."— Transcript van de presentatie:

1 Thuisconsultatie, tabakstop, bedrijven, voordrachten in scholen of voor gezondheidswerkers, …

2 Proficiat! Eerste stap is gezet! Als stoppen met roken een GROTE stap is, is het beter om die op te delen in allemaal kleine stapjes die je WEL ziet zitten. Om zo te komen tot rookstop. Hier wordt je niet nagekeken owv roken. Je bent het slachtoffer van een verslaving!

3 https://www.facebook.com/stand friends/videos/101558781567916 14/

4 Waarom zijn jullie nog niet gestopt?

5 Belemmerende overtuigingen
Ik heb het al zo vaak geprobeerd! Het is niet meer de moeite, ik ben al te oud. Ik heb niet genoeg karakter. Ik ga dik worden als ik stop met roken. Ik heb nu al zoveel stress. Ik ga het niet kunnen. ….

6 Roken is een VERSLAVING!
Slechts eerste sigaretten zijn “vrije keuze”.

7 Falen bestaat niet! De vorige pogingen waren LEERmomenten.
Nog niet de juiste methode gevonden. Je weet al wel wat NIET werkt. Roker heeft gemiddeld 5-7 pogingen nodig. Eerste stap is gezet!

8 Iedereen kan stoppen met roken!
Roken kan je afleren: Iedereen kan stoppen met roken! Geen toverfee! Rookstop 3 fasen: voorbereiding, stoppen, volhouden. Voorbereiding is héél belangrijk!

9 Rookstopcursus Doel? Zoveel mogelijk mensen motiveren om een stoppoging te ondernemen over periode van 6 maanden. Anderen uitdagen om ook te proberen. Op je EIGEN tempo! Elkaar steunen! Doorzetten: soms meerdere pogingen nodig.

10 Hulpmiddelen bij rookstop
Nicotine vervangende middelen -Pleisters, tabletten, kauwgom, spray, inhaler, E-sig -Vaak te lage dosis genomen of te snel gestopt -Nicotine niet schadelijk, wel verslavend Medicatie -Champix, Zyban -Enkel op voorschrift van arts Cold Turkey Geen hulpmiddel Laser, acupunctuur, hypnose, …. Niet klinisch bewezen

11 E-sigaret Geen verbranding, maar verdamping van nicotine
Harm Reduction (gezonder dan sigaret) Nicotine is niet het schadelijke, maar wel verslavende stof

12 Wat is het beste? Hulpmiddel + begeleiding -persoonlijke voorkeur
-vorige pogingen -graad van lichamelijke verslaving

13 Hoekstenen in rookstopbegeleiding
Informatie Motivatie Zelfvertrouwen Dependentie : fysiek en psychisch  Ze worden regelmatig geëvalueerd en er moet op een adequate manier worden op ingewerkt.

14 Soorten begeleiding? Individueel Groep
Internet: Telefonische begeleiding van Tabakstop (gratis) Tabakoloog of huisarts Groep Groep ZEKER voor alleenstaanden!

15 Groepscursus 8 sessies Maandag VM: 9u-10.30u en van 10.30u-12u
Dinsdag A: 18.30u-20u en van 20u-21.30u 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11, 27/11, 18/12 Afsluit: 17/1 1 klevertje ziekenfonds 24€/48€

16 Inschrijfformulier

17

18 Vragen?

19

20


Download ppt "Proficiat! Eerste stap is gezet! Als stoppen met roken een GROTE stap is, is het beter om die op te delen in allemaal kleine stapjes die je WEL ziet zitten."

Verwante presentaties


Ads door Google