Betrokken waarbij en hoe? Missie/DoelOrganisatie Betrokken OpbrengstenMensen Activiteiten Inzet van: – Tijd – Waarde – Netwerk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor het steunend netwerk
Advertisements

Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
De vrijwilliger van vandaag • wil zich niet binden. Wel; tijdelijke taak • wil afgebakend pakket, overzichtelijk • verschillende typen mensen passen bij.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Herstelondersteunende zorg
Introductiebijeenkomst
DE WERELD TRAPT EERDER IN EEN GROTE DAN IN EEN KLEINE LEUGEN…
KERK EN STAGE MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN RAAD VAN KERKEN NOORD-HOLLAND OSMA.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Men vraagt zich af waarom …??
Vmbo Helicon Eindhoven
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Loverboys.
Adaptieve Ondersteuning van Mens-Computer Teams Een Verkenning van het Gebruik van Cognitieve Modellen van Vertrouwen en Aandacht Peter-Paul van Maanen.
Thema 4 Les 6a Herinneringen
WoW EMEG-LIJST.  Vrienden  Nieuwsgierig  Enthousiast broertje WAAROM?
‘Nee zeggers’ – bewoners die niet meedoen
Men vraagt zich soms af : waarom...
Zomaar een kaartje.
Het Leven /04/2017.
Presentation Of Learning
EEN VERRASSING KRIJGEN
Antwoord op vraag SOPO1-4
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
Lieve zoon/dochter ....
(E. Hartkamp) muziekpresentatie 4170 Ik droom van jou, de hele nacht de liefde heeft mij totaal in zijn macht het geeft me steeds zo'n raar gevoel al.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Centrum voor Levensvragen / Motto Rotterdam.. Centrum voor Levensvragen Rotterdam  Motto projecten (inzet van vrijwilligers) In 3 Rotterdamse deelgemeenten.
Herfst Kleuren-& Vruchten
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
World of Warcraft Spelen tot level 20. Beeldvorming vooraf Niks voor mij Mooi vormgegeven Vecht game Vooral games interessant.
Niet klikken, de voorstelling is volledig automatisch
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Deel anders, mijn organisatie
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
HELP MIJN KIND IS DRUK! Welkom en voorstellen Karin Ariës
Vrienden.
Telkens Weer Willeke Alberti.
Transvorm Actueel Vrijwilligersbeleid in tijden van transitie (en daarna) Woensdag 21 januari 2015.
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Stage & Zakaria Oulkadi K3DA.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
1 Congres : wat na ons Jij ziet de dingen en zegt: Waarom? Ik droom de dingen en zeg: Waarom niet? B,Shaw.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
DOE HET ZELF PAKKET. Doe-het-zelfpakket Wat  Richtvragen  Voor (werkende) mantelzorgers  Werk- en mantelzorg zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Erfgoed connectie Utrecht Verjonging vrijwilligers.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Rauw en troosten.
Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren vrijwilligerswerk Corry Baarsma, lid van bestuur AGORA Regiocoördinator vrijwilligerswerk bij grote zorginstelling.
Welkom in Hotsjietonia. Dit wil ik vertellen Hier staan voorbeelden, vul het zelf aan Scouting in Nederland Dit is mijn groep Het dorp Hotsjietonia De.
BRENGEN IN PLAATS VAN HALEN Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere stip focus en strategie.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
NU BURGERSCHAP 3/4 Project online 2Reclame: daar trap jij toch niet in? Voeg hier je commercial in: Invoegen > Video > Onlinevideo. Lukt dat niet? Geef.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Meesters in Management! verzorgt het inhuren van een interim management professional welke vooral actief is met het vervullen van opdrachten binnen de.
Help mensen hun eigen leven te leiden Zelf- en samenredzaamheid.
Crowdfunding.
Hoe halen we meer jongeren binnen en hoe houden we ze langer vast
De week van de vrijwilliger
Campus Sociale School Heverlee
(on)begrensd vrijwillig
Transcript van de presentatie:

Betrokken waarbij en hoe? Missie/DoelOrganisatie Betrokken OpbrengstenMensen Activiteiten Inzet van: – Tijd – Waarde – Netwerk

Betrokken waarbij en hoe? Missie/DoelOrganisatie Bestuurder Opbrengsten BertMensen Activiteiten Inzet van: – Tijd – Waarde – Netwerk

Waarom is Bestuurder Bert betrokken  Motivatoren! Het is juist  “Ik vind het belangrijk dat aan dit thema aandacht wordt besteed, en daar zet ik mij graag voor in”  “Ik draag deze organisatie een warm hart toe en zorg ervoor dat ze blijft bestaan” Het is leuk  “Mijn medebestuursleden zijn mijn vrienden”  “Ik maak zoveel leuke dingen mee en ontmoet steeds interessante mensen” Het levert op  “Ik kan mijn netwerk uitbreiden en mijn vrienden helpen”  “Ik leer nog altijd nieuwe dingen”

Betrokken waarbij en hoe? Missie/DoelOrganisatie Flexvrijwilliger Opbrengsten WendeMensen Activiteiten Inzet van: – Tijd – Netwerk

Waarom is FlexVrijwilliger Wende betrokken? Het is leuk  “Ik had zin en tijd om iets te doen en dit project sprak me wel aan”  “Het is lollig om met z’n allen snel iets van de grond te krijgen” Het levert op  “Ik krijg er wel een goed gevoel van om zo bezig te zijn”  “Ik leer nieuwe vaardigheden die ik ook in mijn werk kan toepassen”  “Ik breng mensen met elkaar in contact” Het is juist  “Ik vind het ook wel belangrijk om af en toe iets sociaals te doen; je leeft toch niet alleen”

Motivatoren Het is juist Het is leuk Het levert op

A) Soorten vrijwilligers Gebonden vrijwilliger (traditioneel, vast): Het is juist (en het is leuk en het levert op) Vooral betrokken bij missie, organisatie en mensen Geboeide vrijwilliger (nieuw, flex, episodisch): Het is leuk, het levert op (en het is juist) Vooral betrokken bij activiteiten, mensen en opbrengsten Geleide vrijwilliger (verplicht): Het levert op (en het is leuk en het is juist) Vooral betrokken bij opbrengsten en activiteiten NB: doel ligt vaak buiten de organisatie

De geboeide vrijwilliger Verschijningsvormen: Eenmalige vrijwilliger Tijdelijke vrijwilliger Af-en-toe vrijwilliger Intussen al zo’n 30% van alle vrijwilligers en stijgend… Strategieën: Projectmatig werken Flexibiliseren (functies  taken, lang  kort)

“Verplichte” vrijwilligers