Les 10 voor 5 maart 2016. Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De gevolgen van de zonde
Evangelie der genade Vragen :
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De christelijke boodschap
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
God en ons.
Genade en veroordeling
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Paulus’ bediening.
Genade.
“Met Christus opgestaan”
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Standvastig... waarin?.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
"het woord der verzoening"
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
“de liefde van God”.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
JEREMIA'S JUK Les 9 voor 28 november, 2015.
Vanavond: Heeft zuid een sing – in! Iedereen is welkom! Let op! 19:00 Voor jong en oud.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Les 7 voor 13 februari “Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel” (Mattheüs.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018.
“IK MAAK ALLE DINGEN NIEUW”
Transcript van de presentatie:

Les 10 voor 5 maart 2016

Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:

“Daarom, zoals door één mens de zonde in de wereld is gekomen, en door de zonde de dood, en zo de dood over alle mensen is gekomen, in wie allen gezondigd hebben.” (Romeinen 5:12)  door geloof (v.1).  Wij roemen in de hoop (v.2). Wij worden gerechtvaardigd  Wij zijn niet bezorgd over problemen (v.3-5).  Christus stierf voor ons terwijl wij nog zwakke zondaren waren (v.6-8).  Wij zullen gered zijn bij het uiteindelijke oordeel (v.9-10)  Wij verheugen ons in de verzoening (v.11).

Velen stierven (v.15) Het oordeel kwam voor veroordeling (v.16) Dood regeerde (v.17) Veroordeling kwam alle mensen toe (v.18) Velen waren tot zondaars gemaakt (v.19) Zonde overheerste (v.20) Gods genade en de gave overheersten (v.15) Het geschenk kwam voor rechtvaardiging (v.16) Degenen die Hem ontvangen, zullen in het leven regeren (v.17) Rechtvaardiging van leven kwam tot alle mensen (v.18) Velen zullen worden gerechtvaardigd (v.19) Genade was zelf overvloediger(v.20) “Daarom, zoals door één mens de zonde in de wereld is gekomen, en door de zonde de dood, en zo de dood over alle mensen is gekomen, in wie allen gezondigd hebben.” (Romeinen 5:12)

“Want Gods medearbeiders zijn wij. Gods akker en Gods bouwwerk bent ú.” (1 Korinthe 3:9) Hoe is de Kerk van Christus gebouwd? Het is als beplanten. Iemand zaait het zaad (predikt het evangelie). Anderen geven het water (onderwijzen). God doet het groeien (1Kor. 3:6). Wanneer de fundamenten gelegd zijn, Jezus Christus en de Apostelen, werkt ieder persoon mee daarop de Kerk te bouwen (1 Kor. 3:10-11). Een ieder van ons zal voor God verantwoordelijk worden gehouden voor hoe wij hebben gebouwd (1 Kor. 3:13-15). Als iemand de Kerk tracht te vernietigen, zal God hem vernietigen (1Kor. 3:16-17).

“De Heer heeft besloten, dat Zijn dienaren verschillende gaven hebben. Het is op Zijn aanwijzing dat mannen van verschillende denkwijzen de kerk in worden gebracht, om samen met Hem arbeiders te zijn. Wij moeten met veel verschillende denkwijzen omgaan, en daarvoor zijn verschillende gaven nodig. Gods dienaren moeten in perfecte harmonie samen werken. Ik dank de Heer dat wij niet allen precies hetzelfde zijn, terwijl wij dezelfde gezindheid moeten hebben — de gezindheid die in Christus woonde.” E.G. White (Deze Dag met God, 10 september)

“Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel.” (Efeziërs 6:11) WAARHEIDGERECHTIGHEIDHET EVANGELIE GELOOFZALIGHEIDHET WOORD

“En wanneer dit vergankelijke zich met onvergankelijkheid bekleed zal hebben, en dit sterfelijke zich met onsterfelijkheid bekleed zal hebben, dan zal het woord geschieden dat geschreven staat: De dood is verslonden tot overwinning.” (1 Korinthe 15:54) Er zou geen overwinning zijn als beiden, gelovigen en ongelovigen in het graf zouden eindigen. Paulus leerde dat onze overwinning verzekerd is; Christus’ opstanding is onze zekerheid. Zoals Christus is opgestaan, zullen ook wij opstaan. (1Kor. 15:20-22). Dus, onze hoop is niet gevestigd op dit leven, maar op het eeuwig leven dat Jezus ons bij Zijn Wederkomst zal geven. Dan, zal alles zijn zoals God dat oorspronkelijk voor Adam had gepland. Zonde en kwaad zullen een korte onderbreking zijn in de geschiedenis van dit plan; een beëindigde en vergeten strijd. “En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn.” (1 Thessalonicenzen 4:17)

“Het grote verlossingsplan zal heel de wereld terugbrengen in Gods gunst. Alles wat door de zonde verloren ging, zal hersteld zijn. Niet slechts de mens, maar ook de aarde zal verlost zijn, om een eeuwige woonplaats te zijn voor de gehoorzamen. Gedurende zes- duizend jaar heeft satan gestreden om het bezit van de aarde. Nu is het oorspronkelijk doel van God dat Hij Zich bij de schepping had voor- genomen, in vervulling gegaan. “De heiligen der Allerhoogsten zullen het koningschap ontvangen, en zij zullen het koningschap bezitten tot in eeuwigheid” (Daniel 7:18). E.G. White (Patriarchen en Profeten, hfd. 29 – ‘Satans vijandschap jegens de wet, blz. 306 /307) editie 1977