De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten. Je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten. Je."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5 Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten. Je zwakke punten zijn je valkuilen.

6 Waarom? Wanneer je weet waar je niet goed in bent, heb je al veel gewonnen. Je kunt je ontwikkelen en daar ook hulp bij inschakelen. Hoe beter jij jezelf kent, hoe succesvoller je zult zijn!

7

8

9 Vragen bij de film Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van Martijn? Hoe gaat hij daarmee om? Waarom is het belangrijk om jezelf goed te kennen als je gaat ondernemen? Wat doe jij als je weet dat je ergens niet zo goed in bent?

10 Opdrachten

11

12 Uitleg Vaak weet je ongeveer waar je goed in bent, maar is het moeilijk om dat concreet te benoemen. Anderen zien jouw kwaliteiten vaak nog beter dan jij zelf. In deze opdracht breng je zelf jouw kwaliteiten in kaart en twee anderen doen dit ook voor jou.

13 Uitleg De kwaliteitenlijst vind je in je werkbladen bij opdracht 4. De kwaliteitenlijst print je drie keer. Kruis op lijst 1 de kwaliteiten aan die jij volgens jou hebt.

14 Uitleg Vraag een klasgenoot je kwaliteitenlijst in te vullen. Ga vervolgens met elkaar in gesprek. Vraag waarom hij jou die kwaliteiten geeft.

15 Uitleg Vraag bijvoorbeeld:  Ik zie dat jij geduldig hebt aangekruist. Hoe merk jij dat ik geduldig ben? Kun je een voorbeeld noemen?  Je hebt aangekruist dat ik duidelijk ben. Waar merk je dat aan als wij een samenwerkingsopdracht doen?

16 Uitvoering Maak opdracht 4 uit je werkboek. Op Mijn Jong Ondernemen kun je de uitleg nog een keer nalezen en het filmpje van Martijn bekijken.

17 Nabespreking Welke kwaliteiten herken jij bij jezelf en herkent de ander ook bij jou? Wie heeft er een kwaliteit gekregen van een klasgenoot, waarvan je eerst dacht: ‘die kwaliteit heb ik niet’, maar nu denk je ‘die kwaliteit heb ik wel’? Heb jij jezelf een kwaliteit gegeven die jouw klasgenoot je niet gaf? Hoe komt dat denk je?

18 Uitleg Laat lijst 3 invullen door iemand buiten school, bijvoorbeeld je moeder, een vriend of je stagebegeleider en praat er met hem over. Je stelt hetzelfde type vragen als aan je klasgenoot. Dat doe je om erachter te komen waarom iemand deze kwaliteiten bij jou herkent. Je uiteindelijke kwaliteitenlijst kun je daarna nog aanvullen.

19 Opdrachten

20

21 Succesvolle ondernemers Weten wat ze willen en hoe ze anderen kunnen beïnvloeden om hun eigen doelen te bereiken. Ze gaan er vanuit dat hun gezag of mening wordt aangenomen. Reageren op veranderingen die ze in de omgeving waarnemen, zoals nieuwe wensen van de klant of nieuwe concurrenten op de markt. Gaan er helemaal voor, ze zijn doelgericht. Zij gaan daarbij zo nodig de strijd met anderen aan.

22 Succesvolle ondernemers Komen los van anderen tot beslissingen, lossen zelf hun problemen op en brengen hun werkzaamheden op eigen kracht tot een goed einde Begrijpen dat mensen en netwerken nodig zijn om hun ideeën te realiseren. Hebben vertrouwen dat ze hun doelen zelf kunnen bereiken. Ze zijn ervan overtuigd een opdracht tot een goed einde te brengen.

23 Succesvolle ondernemers Hebben een groot doorzettingsvermogen. Met een duidelijk en helder doel voor ogen overwinnen ze uiteindelijk elke hobbel. Spelen in op de behoefte van een duidelijk afgebakende markt. Ze weten precies wat hun concurrenten doen. Staan open voor wat er om hen heen gebeurt. Ze worden uitgedaagd door de dingen die wel kunnen en niet door wat niet kan.

24 Je kunt niet alles… Mensen zijn verschillend en hebben andere kwaliteiten, ook op het gebied van ondernemerschap. Hoe ondernemend je ook bent, je kunt niet overal goed in zijn. Daarom heb je als ondernemer anderen nodig die jouw kwaliteiten aanvullen.

25 Uitleg Je vult de E-Scan in. Met de E-Scan onderzoek je waar jouw kwaliteiten en ondernemerseigenschappen liggen. Bovendien breng je met de E-Scan verbeterkansen in beeld en je krijgt tips om nog beter te worden.

26 Uitvoering Ga naar http://onderwijs.ondernemerstest.nl en log in met jouw inlogcode.http://onderwijs.ondernemerstest.nl Maak de E-Scan en lees het rapport. Maak opdracht 5 uit je werkboek.

27 Nabespreking Wat zijn jouw uitschieters? Waar ben je goed in? Wat zijn je aandachtspunten? Ben je het hier mee eens? Hoe ga jij jezelf hierin verbeteren? Wie heeft er alleen maar uitschieters? Wie heeft er alleen maar aandachtspunten?

28 Nabespreking Ondernemersdenkstijlen:  Manager  Vakman  Pionier  Verkoper Hoe is dit verdeeld in de klas?

29 Opdrachten

30

31 Uitleg Nu jij je kwaliteiten weet, is het van belang dat je de wereld laat weten wat jij kan. Klanten hebben meer vertrouwen in jouw bedrijf als jij kunt aangeven waar je goed in bent en waarom je een eigen bedrijf begint.

32 Uitleg Je stelt een LinkedIn profiel op. Ga naar www.linkedin.com en registreer jezelf. www.linkedin.com Vul je profiel in. Bij opdracht 6 lees je hoe je dat moet doen. Nodig mensen die je al kent uit om te connecten.

33 Sharing = caring Laat je LinkedIn profiel zien!

34 Opdrachten

35

36 Business Model You Schrijf je persoonlijkheid op Post-its en plak ze in het vak: ‘Wie je bent & wat je hebt’

37

38


Download ppt "Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten. Je."

Verwante presentaties


Ads door Google